Αλεξανδρής: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Αλεξανδρής: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Την πεποίθησή του πως ο Πανιώνιος θα καταφέρει να ανανεώσει την παρουσία του στην Basket League εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται προς το παρόν στον πάτο της κατάταξης, ισόβαθμοι με τον Πανελευσινιακό, ο Μακεδόνας τεχνικός όμως με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εξέφρασε τη σιγουριά του πως στο τέλος θα σωθούν: «Είμαι αισιόδοξος και με τη δουλειά που κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Είχα πολλές ομάδες, αλλά λίγες φορές ένιωθα αυτή την πληρότητα. Γιατί και ο κόσμος στηρίζει με θέρμη την προσπάθεια που γίνεται και για αυτό θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε». Είπε ακόμα...

Για τον Πανιώνιο: «Το κυριότερο είναι ότι φεύγω από το γήπεδο ευτυχισμένος. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται με διάθεση στις προπονήσεις. Προοδεύουμε καθημερινά κι αυτό με κάνει χαρούμενο. Ο Πανιώνιος κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολη κατάσταση. Τα προηγούμενα χρόνια διεκδικούσε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ έπαιζε στην Ευρώπη. Φέτος, μετά την αποχώρηση του Ηλία Λιανού, η ομάδα ήταν ξεκρέμαστη, με αποτέλεσμα να κάνει βιαστικές κινήσεις λόγω άγχους και έλλειψης χρόνου. Στην αρχή υπήρξαν άσχημα αποτελέσματα, όπως με Κολοσσό και Τρίκαλα, και ίσως αυτά μας τυραννήσουν στο τέλος, σε μια πιθανή ισοβαθμία. Θα πρέπει να κάνουμε υπέρβαση για να αισθανόμαστε άνετα και να μείνουμε στην κατηγορία».

Για το Λουκ Χάνκοκ: «Εάν ο Άρης δεν έπαιζε τόσο πολύ ζώνη θα είχε βάλει πιο πολλούς πόντους. Είναι χαρισματικός σκόρερ και διαβάζει καλά το παιχνίδι. Μπορεί να πασάρει, έχει δυνατό πάτημα και δεν φοβάται. Έχει βγάλει εντυπωσιακές φάσεις ακόμα και στις προπονήσεις. Είναι η πρώτη χρονιά του στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά είναι παιδί που ακούει. Έχει μειονεκτήματα στην άμυνα, αλλά εάν βελτιωθεί θα κάνει καλή καριέρα».

Για το Νίκο Γκάλη: «Η εικόνα τότε, το ’79, δεν υπήρχε. Είχαμε απλώς πληροφορίες. Τότε η ομάδα κλήθηκε να παίξει Κύπελλο Πρωταθλητριών, τη σημερινή Ευρωλίγκα. Είχαμε αποκτήσει τότε το Φιλ Τέιλορ και τον Μπιλ Τζορτζ, αλλά ο πρώτος ήταν με τον Γκάλη στην ίδια περιφέρεια και μας είχε δώσει πληροφορίες. Μας έλεγαν ότι είχε ύψος 1,93μ. με 1,95μ. Έτσι, είχα πάει σαν αρχηγός στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθώ και τον έψαχνα μέσα στον κόσμο. Μόλις τον είδα είπα: «Τι έγινε; Μάζεψε στο αεροπλάνο;». Φυσιογνωμικά δεν μας εντυπωσίασε. Ο αείμνηστος Ανέστης Πεταλίδης μου είχε πει να τον μαρκάρω. Μου είχε πει τότε: «Μαύρε, πιάσ’ τον να δούμε τι ψάρια πιάνει». Τον πίεσα σε όλη την προπόνηση, αλλά αυτός δεν πιέστηκε! Είχα δεινοπαθήσει. Δεν γινόταν να τον σταματήσεις. Δεν έβρισκες παρόμοιο παίκτη στην Ευρώπη εκείνη την εποχή».

Για το ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη, απέναντι στον Ηρακλή: «Στην αρχή τον κορόιδευαν και ό,τι του έλεγαν τα πίστευε. Έτσι είχε νευρικότητα πριν από το παιχνίδι. Εκεί είχαμε νικήσει έναν πόντο και ο Νίκος είχε βάλει 30 πόντους, αλλά είχε πολλά άστοχα σουτ. Οι συμπαίκτες μου μού είχαν πει ότι δεν μας έδωσε ούτε μία πάσα και πήγα και του είπα: «Ρε Νίκο, δεν έδωσες πάσα, ενώ έχασες και πολλά σουτ». Δεν απολογήθηκε και μου είπε: «Από πού τα έχασα; Εσύ πιστεύεις ότι θα τα ξαναχάσω;». Εγώ δεν του είπα τίποτα τότε, αλλά τον δικαίωσε η καριέρα του».

Για τον παίκτη που προτιμάει, Ντέιβιντ Καλιγκάρις ή Νίκος Γκάλης: «Τον πρόλαβα τον Kαλιγκάρι και τον είχα αντίπαλο. Ήταν εντυπωσιακός παίκτης και μπορούσε να παίξει τρεις και τέσσερις θέσεις. Γενικά, είχα την τιμή να δω μεγάλα ταλέντα. Αλλά, ένας από τους καλύτερους που είχα αντίπαλο και συμπαίκτη στην Εθνική, ήταν ο Φάνης Χριστοδούλου. Έκανε πολλές δουλειές στο γήπεδο. Σαν σκόρερ ο Γκάλης ήταν κορυφαίος. Γενικά, από το ’71 είχα την τιμή να δω αρκετούς και καλούς σκόρερ».



Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved