Φαγιέ: «Σαν στο σπίτι μου στο Ρέθυμνο»

Φαγιέ: «Σαν στο σπίτι μου στο Ρέθυμνο»

Πολύ άνετα αισθάνεται στο Ρέθυμνο ο Μουχάμεντ Φαγιέ και εκεί απέδωσε τη βράβευσή του ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

«Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα στο Ρέθυμνο Aegean σαν το σπίτι μου», εξομολογείται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. ο Μουχάμεντ Φαγιέ, που εντυπωσιάζει φέτος.

Με 20 πόντους με 3/5 βολές, 7/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ εκ των οποίων 5 επιθετικά, μια ασίστ, τέσσερα κοψίματα και μόλις ένα λάθος σε 38’ συμμετοχής ο 29χρόνος φόργουορντ, που αγωνίστηκε στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Σενεγάλης, πρωταγωνίστησε στην εντός έδρας νίκη της κρητικής ομάδας επί του Απόλλωνα Πάτρας Carna και με τους 38 βαθμούς, τους οποίους συγκέντρωσε στο ράνκινγκ αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Φαγιέ… διαδέχθηκε έναν άλλο παίκτη του Ρεθύμνου Aegean τον Βίνσεντ Κάουνσιλ, ο οποίος είχε αναδειχθεί Πολυτιμότερος Παίκτης της 7ης αγωνιστικής για την παρουσία του στην εκτός έδρας νίκη της κρητικής ομάδας επί του Πανελευσινιακού.

«Νιώθω υπέροχα που αναδείχθηκα σε MVP αλλά πιο σημαντική είναι η νίκη που πήρε η ομάδα», τονίζει ο Φαγιέ και επισημαίνει: «Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα μου είχε ξανά MVP. Εμείς απλά παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Ρέθυμνο Aegean».
Για το «μυστικό» των δικών του εξαιρετικών εμφανίσεων: «Αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Ίσως αυτό με έχει κάνει να προσαρμοστώ γρήγορα και να παίζω καλά. Η συνεργασία με τους συμπαίκτες και τους προπονητές είναι άψογη και αυτό με κάνει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε ματς».

Αναλυτικά:

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε Πολυτιμότερο Παίκτη της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

«Νιώθω υπέροχα που αναδείχθηκα MVP αλλά θεωρώ πιο σημαντική τη νίκη που πήρε η ομάδα μου. Για αυτήν δουλεύουμε όλη την εβδομάδα και κάθε φορά που τα καταφέρνουμε η ικανοποίηση είναι μεγάλη».

- Ποια είναι τα βασικά συστατικά της μέχρι τώρα πολύ καλής πορείας του Ρεθύμνου;

«Ήταν το 2ο συνεχόμενο παιχνίδι που κερδίζουμε, παίζοντας αρκετά καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα μου είχε ξανά MVP. Εμείς απλά παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Ρέθυμνο Aegean».

- Κάνεις με το Ρέθυμνο Aegean τις καλύτερες εμφανίσεις στο ελληνικό Πρωτάθλημα και εάν ναι που οφείλεται αυτό;

«Αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Ίσως αυτό με έχει κάνει να προσαρμοστώ γρήγορα και να παίζω καλά. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που φροντίζουν για εμάς. Η συνεργασία με τους συμπαίκτες και τους προπονητές είναι άψογη και αυτό με κάνει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε ματς».

- Έχεις αρκετή εμπειρία από το ελληνικό Πρωτάθλημα. Που μπορεί να φτάσει το Ρέθυμνο την φετινή σεζόν;

«Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Προφανώς θέλουμε να μπούμε στα πλέϊ οφ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε αλλά όπως λέμε πάντα, πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε να κατακτήσουμε τη νίκη. Εάν το πράξουμε, σίγουρα θα καταφέρουμε μεγάλα πράγματα φέτος».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved