Φλεβαράκης: «Μας αδικεί το σκορ με Παναθηναϊκό»

Φλεβαράκης: «Μας αδικεί το σκορ με Παναθηναϊκό»

Η προσπάθεια των παικτών των Τρικάλων δεν αντικατοπτρίζεται στην ήττα με 96-70 από τους «πράσινους» σύμφωνα με τον τεχνικό των Θεσσαλών

Χωρίς να χαρακτηρίζει άδικη την ήττα από τον Παναθηναϊκό ο τεχνικός των Τρικάλων επεσήμανε πως η τελική διαφορά των 26 πόντων αδικεί την προσπάθεια των παικτών του. Επίσης, ο Κώστας Φλεβαράκης φρόντισε να επισημάνει την διαφορά επιπέδου των δυο ομάδων, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για την πορεία του άλλοτε συνεργάτη του στον ΠΑΟΚ, Γιάννη Σφαιρόπουλου, στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για την ήττα των Τρικάλων 96-70 από τον Παναθηναϊκό: «Αδικεί την προσπάθεια της ομάδας των Τρικάλων το σκορ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Όμως όταν η διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε δύο ομάδες είναι τόσο μεγάλη, ένα πεντάλεπτο ή ένα δεκάλεπτο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Από τέτοια ματς μπορούμε να κερδίσουμε εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντική κάθε λεπτομέρεια, όπως να διατηρούμε τη συγκέντρωσή μας. Κρατάμε το θετικό πως σε ένα ματς των 70 πόντων είχαμε 22 ασίστ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός του +26 είχε δύο ασίστ παραπάνω από εμάς. Είναι κάτι που σε βάθος χρόνου θα αποβεί υπέρ μας».

Για τις εμπειρίες των παικτών του από τέτοια ματς: «Λέω πάντα στα παιδιά να ζουν τη στιγμή. Πρέπει να ξέρουμε να διαχειριστούμε ακόμα και το πώς μετά από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα θα επιστρέψουμε γρήγορα στην άμυνα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος κυνήγησε τη διαφορά. Αυτός είναι σεβασμός απέναντι σε έναν αντίπαλο. Τον αντίπαλο τον σέβεσαι όταν τον παίζεις στα ίσα έως το τέλος. Ήταν επιλογή μας να δώσουμε στο τέλος χρόνο συμμετοχής σε παιδιά με μικρότερη εμπειρία».

Για την εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι»: «Ο Παναθηναϊκός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ασφαλώς μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν υποτιμά τα Τρίκαλα, ειδικά από τη στιγμή που είχαμε κερδίσει με 38 πόντους τον Πανιώνιο. Εμείς ξέραμε πως το ματς θα ήταν δύσκολο. Είναι ενδεικτικό ότι ο Διαμαντίδης έπαιξε 26' στα πρώτα τρία δεκάλεπτα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Πρέπει τώρα να δούμε πώς θα διαχειριστούμε όλη την κατάσταση. Έχουμε δύο νίκες, οι Έλληνες παίκτες έχουν δεθεί με την τοπική κοινωνία. Τα ξένα παιδιά μας βοηθούν ώστε να έχουμε ένα σύνολο που παίζει μαζί σε άμυνα κι επίθεση».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον παλιό συνεργάτη του στον ΠΑΟΚ, Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Με τον Γιάννη μεγαλώσαμε τότε σε μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό κι ήθελε να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλότερο από τώρα συνολικά σε όλες τις ομάδες. Είναι πολύ καλή επιλογή ο Γιάννης για τον Ολυμπιακό. Είμαι αισιόδοξος. Από τη στιγμή που ξέρει ήδη την οικογένεια του Ολυμπιακού, με την κατάλληλη στήριξη μπορεί να τα καταφέρει. Έχουν ιδιαιτερότητα αυτές οι ομάδες. Οι εναλλαγές των συναισθημάτων είναι έντονες. Οι στόχοι είναι μεγάλοι. Χρειάζεται διαχείριση της κούρασης των παικτών από τα συνεχή παιχνίδια. Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός έχουν δύο ματς την εβδομάδα και πολλά ταξίδια. Ο Γιάννης έχει τα εχέγγυα για να πετύχει, αρκεί να έχει τη στήριξη όλων».

Για τη φιλοσοφία του Γιάννη Σφαιρόπουλου: «Ο Γιάννης είναι άνθρωπος της γενιάς που ξυπνά και κοιμάται για το μπάσκετ. Από μικρός ασχολείται με το μπάσκετ. Είναι η ζωή του. Του αρέσει η πειθαρχία. Είναι προπονητής που του αρέσει η άμυνα, θέλει να λειτουργούν όλα όπως τα έχει σχεδιάσει. Είναι πολύ σημαντικά αυτά για μια ομάδα τέτοιου επιπέδου».



Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Θεσσαλονίκη: Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ η ΕΛ.ΑΣ.
Θεσσαλονίκη: Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ η ΕΛ.ΑΣ.
Elite League: Ξανά στην Α1 μετά από 24 χρόνια ο Μίλωνας!
Elite League: Ξανά στην Α1 μετά από 24 χρόνια ο Μίλωνας!
Basket League: Εύκολα το 1-0 ο Προμηθέας επί του Άρη
Basket League: Εύκολα το 1-0 ο Προμηθέας επί του Άρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved