Σκουρτόπουλος: «Στα πλέι οφ κάθε χρονιά»
SHARE

Σκουρτόπουλος: «Στα πλέι οφ κάθε χρονιά»

Για τη νέα σεζόν και την ομάδα του Ρεθύμνου μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του ΑΓΟΡ στον ραδιοφωνικό σταθμό TEAM FM 102:

...για τις πρώτες εντυπώσεις του στην ομάδα: ''Όσον αφορά την πόλη δεν χρειαζόταν να έρθω στην ομάδα για να τη μάθω. Ξέρω ότι είναι πολύ όμορφη και «ζεστή» και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μου δίνεται η ευκαιρία να τη ζήσω από κοντά. Όσον αφορά στην ομάδα οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Έχει δημιουργηθεί μία καινούρια ομάδα με πάρα πολύ καλές συνθήκες δουλειάς και καλούς ανθρώπους. Από όλα τα άτομα που την στελεχώνουν υπάρχει πολύ καλή σχέση μεταξύ διοίκησης, προπονητών και παικτών και νομίζω ότι όλα αυτά τα στοιχεία μας βοηθούν να είμαστε αισιόδοξοι για το υπόλοιπο της σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη «ζεστασιά» από την πλευρά του κόσμου ακόμα και στην καθημερινότητα μπορεί να το αισθανθεί κανείς πολύ εύκολα''.

...για τους στόχους της ομάδας: ''Ο άμεσος στόχος όλων των ομάδων αυτού του επιπέδου είναι να βρίσκονται στα πλέϊ οφ κάθε χρονιά και το λέω αυτό γιατί μόνο όταν είσαι στα πλέϊ οφ κρατάς ζωντανό το κύτταρο ώστε ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος και η ομάδα να μην μπλέκει σε περιπέτειες που μπορεί να έρθουν από μία κακή χρονιά. Νομίζω ότι ένας εφικτός στόχος που κρατά ζωντανή την ομάδα είναι να η συμμετοχή της συνέχεια στα πλέϊ οφ. Αυτό συντηρεί μία δυναμική και στην πορεία ανάλογα με την δουλειά που γίνεται και τη διάθεση που υπάρχει από τους ανθρώπους της ομάδας. Άρα ο πιο εφικτός στόχος για την ομάδα μου είναι να μπει στα πλέϊ οφ και από εκεί και πέρα το που μπορεί να φτάσει θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Οι πιο σοβαροί και οργανωμένοι είναι αυτοί που θα επιβιώσουν και θα καταφέρουν να φτάσουν στο ψηλότερο κομμάτι''.

...για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ: ''Πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα γενικά για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αυτό που κρατάει «ζωνατνό» το μπάσκετ είναι τα νέα παιδιά, τα οποία απασχολούνται στις μικρότερες κατηγορίες αλλά και η ροή παικτών που υπάρχει, η οποία εξασφαλίζει ένα πολύ καλό και φθηνό υλικό για τα δεδομένα της εποχής ώστε να υπάρχει μία συνέχεια και να μην είσαι αναγκασμένος να δεσμεύεσαι μόνο με ξένους παίκτες ή με παίκτες που σίγουρα είχαν μάθει διαφορετικά τα προηγούμενα χρόνια και με τις απαιτήσεις που έχουν, κάνουν δύσκολα συμφωνίες''.

...για την επένδυση της ομάδας στα νέα παιδιά: ''Το άγχος του αποτελέσματος υπάρχει πάντα για όλους. Το θέμα είναι να υπάρχει καλή συνεργασία και ξεκάθαρες σχέσεις μεταξύ όλου του τιμ μίας ομάδας. Αυτή είναι μία παραγωγική διαδικασία που απαιτεί υπομονή και πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Εμείς, φέτος, ανοίγουμε την πόρτα της ομάδας σε δύο νέα παιδιά, πολύ ταλαντούχα που χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμη για να μπορέσουν να φτάσουν να πρωταγωνιστούν στην ομάδα αλλά έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Θα προσπαθήσουμε να τραβήξουμε και άλλα παιδιά και να τους δώσουμε το κίνητρο ότι η πόρτα της ομάδας είναι ανοικτή και όποιος δουλεύει θα ανταμοιφθεί. Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά να πιστέψουν ότι υπάρχει μέλλον για αυτά μέσα από την ομάδα. Από την πλευρά μας υπάρχει και η διάθεση και η τεχνογνωσία''.

...για την αγωνιστική φιλοσοφία του Ρέθυμνο Aegean: ''Εμείς θέλουμε πρώτα απ’όλα να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να ευχαριστηθεί ο κόσμος αλλά και εμείς οι ίδιοι γιατί αυτό αφορά και τις δύο πλευρές. Από εκεί και πέρα έχουμε σίγουρα σαφές επιθετικό προσανατολισμό, έχουμε φέρει παιδιά τα οποία είναι ικανά να δώσουν ταχύτητα στο παιχνίδι και είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός αλλά και αρκετά θεαματικοί. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι χρόνος ώστε να «βρεθούμε» μεταξύ μας, να βρούμε τις κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες που ταιριάζουν στον καθένα και στην πορεία να τα εφαρμόσουμε μέσα στο γήπεδο και όποιος έρχεται να μας δει να φεύγει πάντα ευχαριστημένος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, γνωρίζοντας ότι κάναμε αυτό που έπρεπε''.

...για την δουλειά που έγινε όσο έλειπε στην Ισπανία και τις εντυπώσεις από τα φιλικά: ''Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Υπήρχε ένα πρόγραμμα το οποίο ακολουθήθηκε. Είχαμε συνεργαστεί με τα παιδιά. Νομίζω ότι πήγε πολύ καλά. Η ομάδα είχε δουλέψει σε καλές βάσεις όσον αφορά στην φυσική κατάσταση και την τεχνική προετοιμασία και νομίζω ότι η εικόνα των πρώτων φιλικών μας επαληθεύει. Έχουμε δώσει κάποια δυνατά παιχνίδια. Σήμερα μπαίνουμε σε φάση Κυπέλλου σχετικά νωρίς για μας. Θα έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον δύο παιχνίδια ακόμα στα πόδια μας για να δούμε την πραγματική εικόνα αλλά εμείς ταυτόχρονα με τον στόχο της πρόκρισης θα συνεχίσουμε να τη δουλειά. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι''.

...για το 4ο Διεθνές τουρνουά ''Πέτρος Οικονομάκης'': ''Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά που θα συμμετάσχουν κορυφαίες ομάδες. Τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ξέρετε πόσο μεγάλες ομάδες είναι. Η Ούνιξ Καζάν επίσης είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ρωσίας, η οποία έχει συμμετοχές και στην Ευρωλίγκα. Το ρόστερ της είναι φοβερά ποιοτικό. Η Αλ Ριγιάντι είναι από το Λίβανο όπου υπάρχει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και η ομάδα διαθέτει Αμερικάνους πρώτης γραμμής, δηλαδή επιπέδου Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που δεν θα μπορούσε άλλη ομάδα να τους έχει. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δυνατές ομάδες και θα γίνουν φοβερά παιχνίδια γιατί όλοι ενδιαφέρονται. Θα είναι η τελευταία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και όλοι θα δοκιμάσουν τις τελικές καταστάσεις που έχουν δημιουργήσει. Αυτό θα κινήσει το ενδιαφέρον και θα έρθει πολύς κόσμος να το παρακολουθήσει και να το ευχαριστηθεί''.

...για την κλήρωση του πρωταθλήματος και την απουσία του Πανιωνίου: ''Δυστυχώς βλέπεουμε ότι ανά τακτά διαστήματα αυτή η εικόνα επαναλαμβάνεται με διαφορετικό πρωταγωνιστή κάθε φορά. Τώρα είναι ο Πανιώνιος. Υπήρχαν σημάδια που οδηγούσαν σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά κανένας δεν αντέδρασε έγκαιρα, με αποτέλεσμα μία ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο να έχει πρόβλημα με το αν θα είναι στις επαγγελματικές κατηγορίες. Θα είναι μία μεγάλη απώλεια για το πρωτάθλημα. Το χειρότερο είναι ότι η ομάδα που ετοιμάζεται να αναπληρώσει το κενό είναι και αυτή προβληματική, με κακό παρελθόν και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να συμπληρωθεί η Α1 με μία ομάδα που θα φέρει προβλήματα'

'Οσον αφορά στην κλήρωση, για μένα κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα αλλά από την άλλη εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Έτσι και αλλιώς θα παίξουμε με όλους κάποια στιγμή. Νομίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πρόγραμμα. Σημασία έχει πως θα ξεκινήσουμε εμείς το πρωτάθλημα''.

...για τους ξένους παίκτες και τα νέα παιδιά της ομάδας: ''Καλώς ή κακώς έχουμε έξι επιλογές ξένων παικτών κάθε χρόνο και θα μπορούσε να επεκταθεί και σε κάποιους Έλληνες με μία τοπική παραγωγή. Φέτος έχουν γίνει πολύ καλές επιλογές που νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη εξέλιξη με τα προηγούμενα χρόνια. Το θέμα είναι να γίνονται όλα προς όφελος της ομάδας. Όταν η ομάδα χρειάζεται να μετακινηθεί ένας παίκτης αλλά και όταν χρειάζεται να κρατηθεί ένας παίκτης να είναι πάντα προς όφελος της ομάδας. Τώρα, για την επιλογή μη έμπειρων νέων παικτών ήταν μία συνειδητή επιλογή. Εμείς διαλέξαμε το ταλέντο και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας, με δουλειά και χαμηλό προφίλ να αναδείξουμε τα παιδιά και την ομάδα''.

...για την εμπειρία του με την Εθνική Ελλάδας στην Ισπανία, τόνισε: ''Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Καλύτερα από ότι περίμενε ο οποιοσδήποτε και αυτό δεν είναι τυχαίο διότι είχε γίνει πολύ καλή δουλειά. Είχαμε πολλές ελλείψεις. Ήμασταν οι μόνοι που είχαμε τουλάχιστον άλλους πέντε παίκτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν αλλά από εκεί και πέρα εμείς κοιτάξαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο για την ομάδα. Στην πρώτη φάση των ομίλων διακαιωθήκαμε αλλά στα νοκ-άουτ παιχνίδια με όποιον διασταυρωνόμασταν από τον άλλο όμιλο θα ήταν δύσκολο γιατί όλες οι ομάδες ήταν πολύ καλές και γιατί εμείς είχαμε ένα ρόστερ που δεν θα άντεχε να πήγαινε στα 7-8 συνεχόμενα παιχνίδια λόγω κούρασης.

Ίσως η Βραζιλία η οποία δεν μας ήξερε καλά να μας βόλευε περισσότερο αλλά εμείς παίξαμε όλα τα παιχνίδια στο ακέραιο, είχαμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε αντίπαλο αλλά μείναμε πιστοί σε αυτό που είχαμε πει. Μας άξιζε τουλάχιστον μία πρόκριση ακόμα που νομίζω ότι θα αντιπροσώπευε την πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει. Το καλό είναι ότι υπάρχει πολύ δυνατό πνεύμα που μας κάνει αισιόδοξους για την συνέχεια. Η Εθνική ομάδα, την επόμενη χρονιά, με κάποιες επιπλέον προσθήκες θα είναι σίγουρα πιο ισχυρή''.


Οι υποψήφιοι για τα βραβεία The Best της FIFA
Οι υποψήφιοι για τα βραβεία The Best της FIFA
Λαρεντζάκης: «Ιδιαίτερο και επικίνδυνο το παιχνίδι με την Μπασκόνια»
Λαρεντζάκης: «Ιδιαίτερο και επικίνδυνο το παιχνίδι με την Μπασκόνια»
Άκης Πετρετζίκης: Κεφτεδάκια με πατάτες
Άκης Πετρετζίκης: Κεφτεδάκια με πατάτες
Ολυμπιακός: Επιστροφή στα παρκέ
Ολυμπιακός: Επιστροφή στα παρκέ

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Αυτές είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Αυτές είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες

Καιρός: Σε τροχιά διαδοχικών κακοκαιριών η χώρα! Καρέ - καρέ η εξέλιξη (video)

Καιρός: Σε τροχιά διαδοχικών κακοκαιριών η χώρα! Καρέ - καρέ η εξέλιξη (video)

Θρόμβωση: Οι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου (εικόνες)

Θρόμβωση: Οι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου (εικόνες)

Κορονοϊός: Αδιανόητες εικόνες σε γάμο με 7.000 καλεσμένους εν μέσω πανδημίας (video)

Κορονοϊός: Αδιανόητες εικόνες σε γάμο με 7.000 καλεσμένους εν μέσω πανδημίας (video)

ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων 2020: Νωρίτερα από ποτέ η πληρωμή στους δικαιούχους

ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων 2020: Νωρίτερα από ποτέ η πληρωμή στους δικαιούχους

Απίστευτο: Γνώριζες ότι τα γυαλιά ηλίου έχουν ημερομηνία λήξης;

Απίστευτο: Γνώριζες ότι τα γυαλιά ηλίου έχουν ημερομηνία λήξης;

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι - Αναλυτικά τα ποσά

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι - Αναλυτικά τα ποσά

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Επτά ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για την πληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Επτά ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για την πληρωμή τους

GNTM 3 - Edward: Γιατί έχουν γίνει έξαλλοι οι χρήστες των social media;

GNTM 3 - Edward: Γιατί έχουν γίνει έξαλλοι οι χρήστες των social media;

Big Brother: Η νέα ποινή που θα «εξοντώσει» τους παίκτες (videos)

Big Brother: Η νέα ποινή που θα «εξοντώσει» τους παίκτες (videos)

3 βασικά σου προτερήματα και 1 σημαντικό σου ελάττωμα που φανερώνει ο μήνας γέννησής σου!

3 βασικά σου προτερήματα και 1 σημαντικό σου ελάττωμα που φανερώνει ο μήνας γέννησής σου!

Κορονοϊός ή κοινό κρυολόγημα; Όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν ανησυχήσουμε

Κορονοϊός ή κοινό κρυολόγημα; Όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν ανησυχήσουμε