Ρέθυμνο: Basketball Camp στο «Μελίνα Μερκούρη»

Ρέθυμνο: Basketball Camp στο «Μελίνα Μερκούρη»

Όλα είναι έτοιμα στο Ρέθυμνο για τη διεξαγωγή του δεύτερου Basket Camp, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Μελίνα Μερκούρη» από την ΚΑΕ Ρέθυμνο και τον Ερασιτέχνη.

Το καμπ θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους, με υπεύθυνο τον προπονητή της ανδρικής ομάδας των Κρητικών, Γιώργο Καλαφατάκη. «Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση του 2ου Basketball Camp από το Ρέθυμνο BC με την ευγενική χορηγία και στήριξη της Cosmote. H μεγάλη και απρόσμενη επιτυχία που είχε το καμπ που οργανώσαμε για πρώτη φορά πέρυσι μας υποχρέωσε να δούμε αυτή την προσπάθεια με άλλο μάτι και μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε για ακόμα μία φορά ότι το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα του μπάσκετ στην Κρήτη και φιλοδοξούμε όλη αυτή η προσπάθεια να περάσει και στα παιδιά που αγαπούν και θέλουν να μάθουν μπάσκετ. Έχουμε τη στήριξη της ομάδας του Ρέθυμνο Aegean. Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με την καθοδήγηση, την επιμέλεια και την επίβλεψη του προπονητή του Ρέθυμνο Aegean, Γιώργου Καλαφατάκη, και με τη στήριξη όλου του τεχνικού επιτελείου της ομάδας», ανέφερε σχετικά ο Γιάννης Καλαϊτζάκης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη αναφέρθηκε, εν συνεχεία, στις λεπτομέρειες του καμπ: «Εμείς αποφασίσαμε φέτος το καμπ να γίνει σε δύο περιόδους, τα παιδιά θα δοκιμαστούν ηλικιακά προκειμένου να έχουν οι προπονητές τη δυνατότητα να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη τεχνική υποστήριξη. Στις 16-20 Ιουνίου θα είναι η πρώτη εβδομάδα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2002 και κάτω και στις 23-27 Ιουνίου η δεύτερη εβδομάδα για τα παιδιά ηλικίας 13-18. Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά κάποιες εταιρίες και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά του Ρεθύμνου αλλά και όλης της Κρήτης να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ σε μια πολύ οικονομική τιμή για τα δεδομένα του καμπ πανελλαδικά. Το κόστος της συμμετοχής είναι 40 ευρώ ανά παιδί και 60 ευρώ αν είναι δύο αδέρφια και οι προπονήσεις είναι πρωί και απόγευμα. Η φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοντά στο μπάσκετ, να γνωρίσουν τα μυστικά του αθλήματος και να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να το επιλέξουν. Για αυτό το λόγο απευθυνόμαστε όχι μόνο στα παιδιά που παίζουν ήδη μπάσκετ αλλά και σε αυτά που θέλουν να πάρουν μια ευκαιρία και να δουν αν θέλουν να συνεχίσουν».

Ο Γιάννης Καλαϊτζάκης προέβλεψε νέο ρεκόρ συμμετοχών στο φετινό καμπ: «Το ευχάριστο είναι ότι πέρυσι οι συμμετοχές είχαν αγγίξει τα 180 παιδιά και από ό,τι φαίνεται φέτος θα το ξεπεράσουμε αυτό τον αριθμό και τις δύο εβδομάδες της διοργάνωσης Ένας γονιός που παίρνει το παιδί του και έρχεται στο Ρέθυμνο από άλλη πόλη σημαίνει ότι πραγματικά γίνεται δουλειά και για εμάς αυτό είναι το μεγαλύτερο «παράσημο». Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν είχαμε τη στήριξη της Cosmote, του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, της κάβας του Βαγγέλη Χατζηκωνσταντίνου, του Porto Bello που ντύνει τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο καμπ και του Γευσήνους που θα προσφέρει από ένα γεύμα για τα παιδιά καθημερινά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο τμήμα Σαμαριτών που προστατεύουν και είναι πάντα παρόντες σε όλες τις προσπάθειες που έχουν να κάνουν με παιδιά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους προπονητές και το προσωπικό του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» και τα υπόλοιπα μέλη αυτής της διοργάνωσης που στην ουσία συνδράμουν εθελοντικά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παράγουμε παιδιά και ταλέντα που θα πλαισιώσουν όχι μόνο το Ρέθυμνο Aegean αλλά και όλες τις ομάδες της Κρήτης. Ο στόχος της ομάδας είναι να παρακολουθήσει όλα τα παιδιά».

Ο Γιώργος Καλαφατάκης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό για την πόλη του Ρεθύμνου και όχι μόνο. Ο κ. Καλαϊτζάκης βλέπω ότι έχει όραμα, μεγάλο πάθος και διάθεση να βοηθήσει και να στηρίξει το κρητικό μπάσκετ. Αυτό το οποίο είναι οξύμωρο και πολύ σημαντικό για την πόλη του Ρεθύμνου είναι ότι, όπως είπε και θα συμφωνήσω, το Ρέθυμνο είναι η μητρόπολη του μπάσκετ. Μια πόλη που δεν έχει αεροδρόμιο, δεν έχει καράβι αλλά ούτε και γήπεδα και όμως αυτή η πόλη όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στα περισσότερα αθλήματα ανταποκρίνεται στο αθλητικό κομμάτι όσο καμία άλλη περιοχή της Κρήτης. Θεωρώ καθήκον μου να συνεχίσουμε και να κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια, θεσμό».

Μιλώντας αποκλειστικά για το καμπ πρόσθεσε: «Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους γιατί έχουμε μόνο ένα γήπεδο και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και φροντίδα σε αυτά τα παιδιά. Το ποσό είναι αστείο αν αναλογιστούμε ότι σε άλλα καμπ η συμμετοχή αγγίζει τα 200 ευρώ. Το κάνουμε μόνο για τα παιδιά, να μάθουν, να δουν αν τους αρέσει και αν θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το μπάσκετ, να δώσουμε εξειδικευμένες γνώσεις, να δημιουργήσουμε νέους αθλητές, νέους φιλάθλους, νέους ανθρώπους. Αυτά είναι τα παιδιά που θα πλαισιώσουν αύριο το κομμάτι του ρεθυμνιώτικου μπάσκετ. Ερχόμενοι εδώ, εγώ και οι συνεργάτες μου, θα μπούμε στη διαδικασία όχι μόνο της ατομικής εκπαίδευσης των μυστικών του μπάσκετ αλλά και ομαδικών συνεργασιών, τα παιδιά πρέπει να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να συνεργάζονται. Θα έχουμε διαγωνιστικά παιχνίδια, θα διοργανώσουμε All Star Game και κάθε Παρασκευή μετά τον τελικό θα έχουμε απονομές και δώρα. Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ».

Καλούμενος να σχολιάσει τη συμμετοχή, ανέφερε: «Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη αλλά η ευθύνη που έχουμε εμείς είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το πλάνο του κ. Ζομπανάκη, του κ. Καλαϊτζάκη και εμένα είναι ότι κάποια στιγμή από αυτά τα παιδιά θα βγουν κάποιοι που θα εκπροσωπήσουν την πρώτη ομάδα. Γίνεται κάποια προσπάθεια φέτος να προσπαθήσουμε σιγά σιγά ο κορμός του Ρέθυμνο Aegean να αποτελείται από κρητικόπουλα. Αν δεν δώσουμε την προσοχή μας εκεί δεν έχουμε καμία τύχη. Θέλουμε το Ρέθυμνο Aegean να γίνει αυτοδύναμο». Σε ερώτηση για το εάν θα συμμετέχουν παίκτες της ομάδας ή παίκτες από άλλες ομάδες ο Γιώργος Καλαφατάκης είπε: «Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποιοι θα είναι, αλλά ναι, θα συμμετέχουν. Σε πολλά καμπ πηγαίνουν αρκετοί καλεσμένοι και περνούν την ώρα τους. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να φέρουμε κάποιους μόνο για να υπογράφουν αυτόγραφα αλλά μας ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή να δουλέψουμε. Αν θέλεις να δουλέψεις δεν σου μένει χρόνος για τέτοια πράγματα. Η καλύτερη διαφήμιση είναι η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται».



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved