Μπαρτζώκας: «Θέλαμε την Ευρωλίγκα, θα προσπαθήσουμε για το πρωτάθλημα»

Μπαρτζώκας: «Θέλαμε την Ευρωλίγκα, θα προσπαθήσουμε για το πρωτάθλημα»

Παραμονή της έναρξης των τελικών των πλέι οφ της φετινής Basket League ΟΠΑΠ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θυμήθηκε την Ευρωλίγκα.

Από τον ΕΣΑΚΕ διοργανώθηκε συνέντευξη Τύπου, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να μην αναφέρεται μόνο στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό που θα ξεκινήσουν αύριο (22/05, 22.00) από το ΟΑΚΑ, αλλά και στο Final Four της Ευρωλίγκας. Όπως παραδέχθηκε ήθελαν τον τίτλο, αλλά από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μιλάνο επικεντρώθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην κατάκτηση του τίτλου στην Basket League ΟΠΑΠ. Έχουν προετοιμαστεί πολύ καλά και πλέον το… μπαλάκι περνάει στους παίκτες, που όπως τόνισε θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν τη σειρά.

«Καλησπέρα σε όλους! Κατ’ αρχάς επιθυμία όλων ήταν να ήμασταν στο Final Four και από λεπτομέρειες δεν ήμασταν και οι δύο, εξαντλήσαμε τις πιθανότητές μας. Τώρα, έχουμε και οι δύο στόχο το πρωτάθλημα, ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας και είναι ουσιαστικό αυτό, δεν είναι τυπικό. Εμείς καλούμαστε να κάνουμε την προσπάθειά μας, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, αλλά χρειάζεται και ειδική προετοιμασία. Δεν είναι εύκολο ψυχολογικά να περάσεις από το ΟΑΚΑ. Οι παίκτες θα αποφασίσουν για τη σειρά, λίγα μπορούν να κάνουν αυτή την εποχή οι προπονητές», ανέφερε αρχικά. Είπε ακόμα…

Για τα επεισόδια που γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, όχι οι φίλαθλοι, όχι αυτοί που δεν φορούν ούτε πράσινα ούτε κόκκινα. Ρεαλιστικά η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι είναι η χειρότερη της Ευρώπης. Πολλές φορές λέμε δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ έχουμε φάει τρία μπουκάλια. Παλαιότερα γίνονταν χειρότερα, μου λένε, αλλά εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με αυτή την ιδέα. Κανείς δεν ασχολείται με τον αντίπαλο σε άλλες έδρες, όπως π.χ. στη Φενέρ».

Για την κατάκτηση του τίτλου της Α1, τελευταίου στόχου που τους έχει μείνει φέτος: «Εμείς φέτος έχουμε παίξει τρεις φορές στο ΟΑΚΑ και δύο στο ΣΕΦ. Κάποιοι μετρούν το ρεκόρ και εξαιρούν τι αποτέλεσμα είχαμε σε παιχνίδια που δεν τα θεωρούν σημαντικά. Υπήρχαν σε όλες ιδιαίτερες συνθήκες. Προσδοκίες φέτος ήταν να κρατήσει την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, κάνοντας κάτι που καμιά άλλη ομάδα δεν το έχει ξανακάνει υπό αυτές τις συνθήκες. Παράλληλα, έπρεπε ο Ολυμπιακός να παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, ενώ στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε με 99% έχοντας χαμένο το πλεονέκτημα έδρας, από κάτι που δεν ευθυνόμασταν εμείς. Αν η χρονιά τελειώσει χωρίς τίτλο θα μας στενοχωρήσει, αλλά όπως είπε και ο Βασίλης (Σπανούλης) κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τον τίτλο. Θα στενοχωρηθούμε εάν δεν το πάρουμε, το απευχόμαστε, αλλά το θέμα είναι πως θα έχουμε προσπαθήσει πολύ. Είμαστε σε θέση που δεχόμαστε έντονη κριτική, αλλά στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα».

Για το εάν επηρεάζονται από την κόντρα που έχουν δημιουργήσει οι διοικήσεις των δύο ομάδων: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι δύο πόλοι του ελληνικού αθλητισμού, ίσως και της κοινωνίας. Η δική μου δουλειά είναι να μιλάω μόνο για μπάσκετ. Ποτέ στην προετοιμασία δεν μιλάμε για το εάν θα πέσει κροτίδα ή εάν διαιτητής είναι ο Τανατζής. Οι παίκτες πρέπει να μένουν ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε γίνεται εκτός παρκέ».

Για το εάν μπορούν να κάνουν κάτι οι προπονητές για να σταματήσουν τα επεισόδια: «Εάν μιλάτε για ευθύνη των προπονητών, εμείς είμαστε Έλληνες. Έλληνες είστε κι εσείς. Όσο μέρος του προβλήματος είμαστε εμείς άλλο τόσο είστε κι εσείς. Ας σταματήσουμε να ζητάμε ευθύνες από ανθρώπους που δεν έχουν κι ας τις αναλάβουν αυτοί που έχουν τις ευθύνες».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved