Άρης-Ρέθυμνο: Το… τρίτο ημίχρονο

Άρης-Ρέθυμνο: Το… τρίτο ημίχρονο

Με καρδιά έπαιξαν οι παίκτες του Άρη απέναντι στο Ρέθυμνο κι έφθασαν στην κατάκτηση πολύτιμης νίκης, σύμφωνα με το Μίλαν Μίνιτς.

Ικανοποιημένος από τη διάθεση και την ομαδικότητα των παικτών του έμεινε ο Σέρβος τεχνικός, που τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το νικηφόρο αγώνα τους στο «Nick Galis Hall» απέναντι στους Κρητικούς: «Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο για εμάς όσο και για το Ρέθυμνο. Ήταν βασικό σημείο να σταματήσουμε το τρανζίσιον και τα επιθετικά ριμπάουντ του Ρεθύμνου. Ήταν σημαντικό ότι παίξαμε καλή άμυνα και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Το Ρέθυμνο πετυχαίνει πάνω από 24 πόντους στον αιφνιδιασμό και σήμερα (05/02) σκόραρε έντεκα. Στο τέλος είχαμε μεγάλη καρδιά, ομαδικότητα, μαχητικότητα και πήραμε τα ριμπάουντ, ειδικά το επιθετικό που πήρε ο Σπύρος (Μούρτος) ήταν πολύ σημαντικό. Παίξαμε καλή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στο προπονητικό τιμ. Παίξαμε καλά στα τελευταία τέσσερα λεπτά, με υπομονή στην επίθεση, με καρδιά και με μυαλό στην άμυνα».

Εκ μέρους των παικτών το λόγο πήρε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ: «Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και δεν κόψαμε το ρυθμό του Ρεθύμνου στο πρώτο δεκάλεπτο. Το Ρέθυμνο είναι ομάδα που σκοράρει αρκετά και οι 67 πόντοι που δεχθήκαμε είναι θετικό πρόσημο. Μετά είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Τέλος καλό, όλα καλά. Είναι πολύ σημαντική νίκη. Τώρα, έχουμε μπροστά μας τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Θα παλέψουμε με όποιες ελπίδες έχουμε για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο».

Από τους ηττημένους το λόγο πήρε ο προπονητής τους, Γιώργος Καλαφατάκης: «Έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, δεν είχε πολύ μεγάλο σκορ, αλλά είχε πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω πως το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για εμάς. Στα τελευταία τρία λεπτά, παρότι παίξαμε με δύο χειριστές για καλύτερη δημιουργία, για καλύτερη κυκλοφορία και καλύτερη άμυνα, κάναμε δυο λάθη στην επαναφορά και μας έμεινε η μπάλα στα χέρια, ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι αφού προηγηθήκαμε και με τρεις πόντους. Όταν φθάνεις το παιχνίδι εκεί το άγχος και η πίεση μεταφέρονται στο γηπεδούχο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Πήρα τρία τάιμ άουτ για επιθέσεις σε μισό γήπεδο και δεν κάναμε τίποτα από όσα είπαμε. Αν και ήμασταν καλοί στα ριμπάουντ ο Άρης πήρε οκτώ επιθετικά, τα δύο εκ των οποίων στο τέλος. Δεν είχαμε πολλές ασίστ, όπως και ο Άρης, στοιχείο που φανερώνει το άγχος που οποίο υπήρχε, καθώς ήταν πολύ σημαντικός αγώνας και για τις δύο ομάδες. Τώρα, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα με τον Απόλλωνα στην έδρα μας. Όταν ανέλαβα την ομάδα γνώριζα ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα και ότι τα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ήταν εκτός έδρας, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να εξασφαλίσουμε την παραμονή και να κοιτάξουμε ψηλότερα. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών».

Ο Κένι Γκάμπριελ, από την πλευρά των παικτών του Ρεθύμνου, πρόσθεσε: «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι σε άμυνα και σε επίθεση αλλά στη συνέχεια χάσαμε κάποιες κατοχές, ορισμένα ελεύθερα σουτ και κάποια ριμπάουντ. Στο τέλος αυτό μας κόστισε».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο OnsportsTV



Super League 2: Τριάρα στην ΑΕΚ Β’ η ΑΕΛ - Πήρε βαθμό στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός Β’
Super League 2: Τριάρα στην ΑΕΚ Β’ η ΑΕΛ - Πήρε βαθμό στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός Β’
Elite League: Στο Final 4 ο Ηρακλής ολοκληρώνονται τη μεγάλη ανατροπή
Elite League: Στο Final 4 ο Ηρακλής ολοκληρώνονται τη μεγάλη ανατροπή
Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved