Λυκογιάννης: «Σπίτι του όποιος δεν ακολουθήσει το σωστό δρόμο»

Λυκογιάννης: «Σπίτι του όποιος δεν ακολουθήσει το σωστό δρόμο»

Σε λανθασμένες βάσεις έχει χτιστεί το παιχνίδι του Ίκαρου Χαλκίδας, όπως τόνισε ο προπονητής του Άρης Λυκογιάννης.

Το συγκρότημα της Εύβοιας γνώρισε την ήττα στο ΔΑΚ Κανήθου από τον ΠΑΟΚ, με τον 44χρονο τεχνικό να αναφέρει σχετικά στη συνέντευξη Τύπου: «Μία λέξη είναι το Α και το Ω για το συγκεκριμένο παιχνίδι: πάσα. Δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, θέλουμε να παίξουμε συγκεκριμένα, αλλά η χημεία και η νοοτροπία που υπάρχει εδώ είναι χτισμένες πάνω σε λανθασμένες βάσεις. Είναι δύσκολο να αλλάξει αυτό. Το μήνυμα του σημερινού (11/01) ματς είναι σαφές. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος και όποιος δεν τον ακολουθήσει θα βρεθεί στο σπίτι του». Είπε  ακόμα…

Για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι: «Στο πρώτο μέρος είχαμε μόνο τρεις ασίστ, «σπάγαμε» όλα τα συστήματα, ενώ και στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε την άμυνά μας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πριν από κάθε σουτ είχαμε πέντε με έξι πάσες. Όταν κινείς την μπάλα είναι δεδομένο ότι δημιουργείς πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Πλησιάσαμε στο σκορ, αλλά δεν είχαμε χρονικά περιθώρια να κάνουμε την ανατροπή. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα του δεύτερου μέρους: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να παίξουμε μπάσκετ. Όποιος δεν τον ακολουθήσει θα πάει σπίτι του».

Για το εάν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες αλλαγές στο ρόστερ: «Σε αυτή την ομάδα έχουν ήδη γίνει πολλές αλλαγές κι εγώ δεν πιστεύω σε αλλαγές. Πιστεύω στην ομάδα. Είναι εύκολη λύση. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τα διαθέσιμα χρήματα και με το πόσες έχεις δικαίωμα να κάνεις. Το πρόβλημα είναι πως έχουμε πολύ μικρό ελληνικό έμψυχο δυναμικό, το οποίο έγινε μικρότερο μετά τον τραυματισμό του Παπανικολόπουλο. Ο Ίκαρος έφθασε έως την Α1 επειδή ήταν οικονομικά συνεπής και δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε το μπάτζετ για να χρεώσουμε την ομάδα. Μόνο εάν θα βρούμε παίκτη που τον αντέχει η τσέπη μας θα κάνουμε αλλαγή».

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, τις έχουμε εξαντλήσει. Αν δείτε μία εβδομάδα προπονήσεων θα καταλάβετε ότι αυτό που βγάζουμε είναι ούτε το 10%. Στην προπόνηση είμαστε πολύ διαφορετικοί, αλλά όταν βγαίνουμε στο γήπεδο κάτι παθαίνουμε και φυσικά εμείς ευθυνόμαστε. Στο πρώτο μέρος ξεφτιλιστήκαμε και στο δεύτερο μέρος οι ίδιοι παίκτες καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Είναι δεδομένο ότι είχαμε πιστέψει ότι θα χάσουμε και μειώσαμε τη διαφορά στους πέντε. Αν πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε κάθε εβδομάδα σας δίνω τον λόγο μου ότι η ομάδα θα σωθεί. Θα μείνω μέχρι το τέλος και θα φύγω με ψηλά το κεφάλι. Είμαι υπερήφανος για το τεχνικό επιτελείο, που η διοίκηση και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Στο χέρι μας είναι αρχής γενομένης από το ματς με τον Ρέθυμνο να κάνουμε μια νίκη και όλοι σαν οικογένεια να γυρίσουμε την κατάσταση. Εγώ το πιστεύω.

Όταν ακούμε αυτά που μας λένε οι προπονητές είμαστε πραγματική ομάδα. Σήμερα (11/01) νομίζαμε ότι μπήκαμε στο παρκέ και θα νικούσαμε με 20 πόντους. Έτσι ήταν η συμπεριφορά μας και φυσικά και η δική μου. Δεν ακολουθήσαμε τίποτε από όσα μας είπαν οι προπονητές. Όταν ήρθε ο κόουτς Μαρκόπουλος στον ΠΑΟΚ ήμασταν τελευταίοι και σωθήκαμε. Και τώρα ο κόουτς Λυκογιάννης δουλεύει πολύ σκληρά και εμάς. Συγχαρητήρια στον κόσμο που για ακόμα μία φορά ήταν συγκλονιστικός και δυστυχώς τον πικράναμε. Με το Ρέθυμνο θα δώσουμε και την ψυχή μας. Τους παρακαλώ να έρθουν και στο ματς της Κυριακής (19/01)».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved