Ίκαρος Χαλκίδας - Πανιώνιος: Το… τρίτο ημίχρονο

Ίκαρος Χαλκίδας - Πανιώνιος: Το… τρίτο ημίχρονο

Σημαντική, αν και δύσκολη, χαρακτήρισε την εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του Ίκαρου Χαλκίδας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Στο κατάμεστο από φιλάθλους αμφότερων των ομάδων κλειστό της Κανήθου οι Νεοσμυρνιώτες πήραν σπουδαίο «διπλό» απέναντι στο συγκρότημα της Χαλκίδας, με τον προπονητή τους να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εκτός έδρας νίκη επί του Ίκαρου Χαλκίδας: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη σημερινή (30/11) νίκη. Ήταν πολύ καλό ματς, το ελέγξαμε σε όλη τη διάρκεια εκτός από κάποια διαστήματα που κάναμε μερικά λάθη. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι δύσκολη και σημαντική. Είχαμε μερικούς στόχους αμυντικά, με πρώτο να σημειώσει κάτω από 80 πόντους ο αντίπαλος, κάτι που καταφέραμε. Επίσης, θέλαμε να κρατήσουμε τον Γκόβενς χαμηλά πράγμα που πετύχαμε, αλλά αποτύχαμε με τον Γκαγκαλούδη. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, όπως φαίνεται από τα ποσοστά μας. Αντέξαμε στην αντεπίθεση του Ίκαρου και πήραμε ξανά διαφορά όταν μείωσε».

Για τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Κανήθου: «Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο μας που ήρθε έως τη Χαλκίδα. Επίσης, να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς Καλαφατάκη που κάνει καλή δουλειά και είναι θέμα χρόνου ο Ίκαρος να βρει το ρυθμό του. Έχει πολύ καλό υλικό και σίγουρα θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό σε αυτό το γήπεδο που γεμίζει και έχει τόσο ωραία ατμόσφαιρα να υπάρχει μια ομάδα που να δίνει χαρά στον κόσμο». Είπαν ακόμα…

Αλέξης Κυρίτσης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς με μια αθλητική ομάδα με μεγάλη ενέργεια σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο με πολύ κόσμο και σπουδαία ατμόσφαιρα. Στο τέλος κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη, δώσαμε την ευκαιρία στον Ίκαρο να μειώσει. Νομίζω ότι με την άμυνά μας, η οποία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα κεφάλαιο για την ομάδα μας, μπορέσαμε να ελέγξουμε το ματς και να φθάσουμε σε μια σημαντική νίκη».

Γιώργος Καλαφατάκης: «Πρώτα από όλα ευχαριστώ τον κόουτς Σφαιρόπουλο για τα καλά του λόγια. Σε περίπτωση νίκης θα είχαμε μεγάλο προβάδισμα για τη συνέχεια. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια σπουδαία ομάδα με ποιότητα. Δουλέψαμε πολύ, αλλά σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού ήμασταν πολύ πίσω, όπως για παράδειγμα στα ριμπάουντ και τις ασίστ. Ήταν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν λειτουργήσαμε σωστά. Δεν βγάλαμε την ομαδικότητα και την υπομονή που θα θέλαμε. Μας έλειψε ο Άσκα, έπαιξε με δύο ενέσεις, όπως και ο Παπανικολόπουλος με μία. Δεν ήταν όπως έπρεπε ο Ιβάν, αλλά θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και το Νίκο, για τη μεγάλη προσπάθειά τους. Κάναμε ένα καλό δεύτερο δεκάλεπτο, αλλάξαμε το ρυθμό του ματς με τη ζώνη, αλλά η εμπειρία του Πανιωνίου τον βοήθησε να προσαρμοστεί και να ξεφύγει. Δυστυχώς, όταν μειώσαμε στο καλάθι φάγαμε δύο τρίποντα, εμείς δεν κάναμε καλές επιλογές και τέτοια λάθη απέναντι στον Πανιώνιο τα πληρώνεις. Κάναμε ένα σερί 8-0, ενώ είπαμε ότι θα κάνουμε αλλαγές στα σκριν, ο Γκόβενς δεν το έκανε (εκεί φάνηκε η απειρία του) και δεχθήκαμε δύο απανωτά τρίποντα. Μέσα από τα λάθη μας πρέπει να δυναμώσουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Η ήττα δεν αλλάζει τους στόχους μας, έχουμε δύο ημέρες να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για το ματς με τον Ηλυσιακό. Και πάλι να ευχαριστήσω τον κόσμο για την εντυπωσιακή παρουσία του, το πιστεύω ότι θα καταφέρουμε το στόχο μας, με οποιονδήποτε τρόπο. Δουλεύουμε σκληρά, απλώς είμαστε καινούρια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Τηρουμένων των αναλογιών είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε δύο καινούριους παίκτες (Μάσιτς, Ρίτσαρντς) κι άλλους δύο που έκαναν ένεση για να παίξουν. Ο Άσκα προπονήθηκε μόνο μία ημέρα. Δεν κοιτάζω μόνο το αποτέλεσμα, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών».

Άλεξ Βουγιούκας: «Πρώτα απ’ο όλα να ευχαριστήσω τον κόσμο της Χαλκίδας που σε κάθε ματς δείχνει πόσο αγαπάει το μπάσκετ και την ομάδα μας. Προσπαθήσαμε και οι 12 για τη νίκη, που θα ήταν καλή για την ψυχολογία μας. Κοιτάμε μπροστά, έχουμε τώρα το ματς με τον Παναθηναϊκό και ακολούθως με τον Ηλυσιακό και ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία θα έχει».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved