Τσάμης: «Με τον Κολοσσό στην Ευρώπη»

Τσάμης: «Με τον Κολοσσό στην Ευρώπη»

Όνειρο ζωής αποτελεί για τον Άγγελο Τσάμη να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά παρκέ με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου.

Ο 32άχρονος γκαρντ παραδέχθηκε πως πρωταρχική επιδίωξή τους στο νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ θα είναι η γρήγορη παραμονή, ενώ έκανε κάλεσμα στους Ροδίτες φιλάθλους να τους στηρίξουν, γεμίζοντας στους εντός έδρας αγώνες τους το Βενετόκλειο. Μίλησε, επίσης, για τον εντός έδρας αγώνα τους κόντρα στο Ρέθυμνο και τους ξένους παίκτες του Κολοσσού. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την επιστροφή του στον Κολοσσό Ρόδου και την ιδιότητα του αρχηγού: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχηθώ πολύ καλή μπασκετική χρονιά χωρίς τραυματισμούς, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στη Ρόδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, που μου έδωσαν το δικαίωμα να είμαι αρχηγός. Στον Κολοσσό Ρόδου έχω παίξει τα καλύτερα μπασκετικά χρόνια μου και φέτος καλούμαστε να παραμείνουμε στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι χρονιά εξυγίανσης, αφού θέλουμε να κλείσουμε τις τρύπες του παρελθόντος».

Για τους στόχους του Κολοσσού Ρόδου: «Αυτή τη χρονιά θέλουμε να πάνε όλα καλά και να καταφέρουμε στο μέλλον να παίξουμε σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που είναι όνειρο ζωής για εμένα με την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ από την πλευρά μου στον κόσμο είναι ότι φέτος θα δει μια ομάδα που θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια, θα μάχεται για τη νίκη και δεν θα παρατάει εύκολα τους αγώνες, όπως γίνεται μέχρι στιγμής».

Για τους Ροδίτες φιλάθλους: «Πρέπει ο κόσμος της Ρόδου να υποστηρίξει την προσπάθειά μας, αφού χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ο Κολοσσός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ρόδου και της Δωδεκανήσου κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Φέτος πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει περισσότερο».

Για την ετοιμότητά τους: «Σαν ομάδα δεν έχουμε παίξει πολλά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, με αποτέλεσμα ο ένας να μαθαίνει ακόμα τον άλλο. Για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται σωστή στρατηγική και φυσικά χρόνος».

Για τον εντός έδρας αγώνα τους κόντρα στο Ρέθυμνο: «Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο θα είναι πολύ δύσκολο. Το πρόγραμμα δεν είναι βατό για εμάς στον πρώτο γύρο και χρειάζεται υπομονή και επιμονή, έτσι ώστε στο μέλλον να πετύχουμε τους στόχους μας. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει αλλάξει».

Για τους ξένους παίκτες του Κολοσσού Ρόδου: «Στην ομάδα μας ήρθαν παιδιά που δεν έχουν παίξει ξανά στην Ευρώπη. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, το οποίο με έκανε να χαρώ παρά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Όταν επιστρέψαμε στη Ρόδο, στην πρώτη προπόνηση μετά το παιχνίδι, είδα δύο Αμερικανούς μας, το Σίμπσον και το Ραμ, σκυθρωπούς και στενοχωρημένους. Τους ρώτησα γιατί είναι έτσι και μου απάντησαν ότι σιχαίνονται να χάνουν. Αυτό το πράγμα δύσκολα το βρίσκεις σε ξένους αθλητές. Οι περισσότεροι ξένοι παίζουν για τα στατιστικά τους και για να κάνουν καλή χρονιά και η αντίδραση των συμπαικτών μου με έκανε να χαρώ. Με αυτούς τους συμπαίκτες και με τη στήριξη του κόσμου πιστεύω ότι θα πάμε καλά».



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved