Διαμαντίδης: «Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης» (HD Video)

Διαμαντίδης: «Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης» (HD Video)

Στην κάμερα του Onsports μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, στη σκληρή δουλειά που περιμένει τους παίκτες του Παναθηναϊκού έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους αλλά και στον ερχομό του παιδιού του…

Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως προτιμά τα έργα από τα λόγια. Ακόμα κι όταν αποφασίζει να μιλήσει, αναφέρεται σε αυτά που πρέπει να γίνουν και συνήθως η πρώτη λέξη που βγαίνει από το στόμα του είναι «δουλειά». Σε αυτή αναφέρθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του Onsports στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης του Παναθηναϊκού.

Ο αρχηγός του «εξάστερου» δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, εμφανίστηκε ικανοποιημένος που για μια ακόμα σεζόν δίνει το «παρών» στην πρώτη κι υπογράμμισε πως μέσα από τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, το «τριφύλλι» θα φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας έτσι ώστε να δώσει τις απαντήσεις εκεί που πρέπει. Στο γήπεδο.

Παράλληλα, ο «Μήτσος» ήταν περισσότερο χαρούμενος από κάθε άλλη παρουσία του σε «πρώτη» του Παναθηναϊκού, όχι μόνο γιατί βρήκε ξανά μετά από έναν χρόνο το alter ego του στα picknroll, Μάικ Μπατίστ, αλλά γιατί φέτος είναι η πρώτη προετοιμασία που τον βρίσκει πλέον… ευτυχή μπαμπά!

Η συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντίδη στην κάμερα του Onsports

Καινούρια χρονιά, νέα όνειρα, νέα σχέδια, ένα καινούριο ταξίδι ξεκινάει, νέοι συμπαίκτες ήρθαν, ποιές είναι οι πρώτες εντυπώσεις;

«Σίγουρα είναι η πρώτη φορά που μαζευόμαστε. Δεν είμαστε όλοι γιατί λείπουν αρκετά παιδιά στις Εθνικές ομάδες, είναι χαρούμενο το ότι ξεκινάμε. Το πρώτο κομμάτι είναι δύσκολο γιατί είναι η φυσική κατάσταση και είναι λίγο επίπονο. Να είμαστε υγιείς, να μην έχουμε τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα, να δουλέψουμε όσο μπορούμε πιο πολύ για να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα στο γήπεδο».

Περισσότερο από μια ντουζίνα προετοιμασίες, είναι στην... πλάτη σου. Πως γίνεται να μηδενίζεις και να ξεκινήσεις με την ίδια όρεξη την ίδια διαδικασία, τρεξίματα, βάρη...

«Η προετοιμασία δεν είναι το πιο εύκολο κομμάτι για έναν αθλητή. Είναι όμως το πιο ουσιαστικό και το πιο σημαντικό γιατί προετοιμάζεις το σώμα σου για όλη τη χρονιά. Από εκεί και πέρα, όσο μεγαλώνεις είναι και πιο δύσκολο. Νομίζω ότι οι προπονητές και οι γυμναστές ξέρουν καλύτερα τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και θα έχουν κάνει το καλύτερο για τον καθένα μας».

Πέρσι μιλάγαμε για έναν «Διόσκουρο», τον Τσαρτσαρή. ο Κώστας αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα του, αλλά έγινε αντικατάσταση γιατί ήρθε ο Μάικ πίσω. Ποιο είναι το συναίσθημα χωρίς Τσαρτσαρή για πρώτη φορά, αλλά ξανά με Μπατίστ;

«Η απουσία του Κώστα για εμάς θα είναι μεγάλη, γιατί ο Κώστας ήταν ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα. Από εκεί και πέρα, πήρε μια απόφαση και τελείωσε για αυτόν μια σπουδαία καριέρα. Από την άλλη, όπως είπες, γύρισε ο Μάικ. Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Έχουν έρθει κι άλλα νέα παιδιά που είναι αξιόλογοι παίκτες. Νομίζω πως είναι στο χέρι μας να κάτσουμε μέσα στο γήπεδο και να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να δείξουμε τί δυνατότητες έχουμε. Όλα αυτά αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο».

Πέρσι τέτοια εποχή τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Ξεκινούσε ένα ταξίδι χωρίς να ξέρει κανείς τον προορισμό γιατί γινόταν μια καινούρια προσπάθεια. Φέτος ο πήχης έχει ανέβει και με τις μεταγραφές και με την παρακαταθήκη του νταμπλ από πέρσι;

«Πέρσι αρχίσαμε από διαφορετική αφετηρία. Στο τέλος καταλήξαμε στο ότι η ομάδα κέρδισε το κύπελλο και το πρωτάθλημα και είχε μια καλή παρουσία στην Ευρωλίγκα. Όλα αυτά, ότι η ομάδα φέτος ξεκινάει με μεγαλύτερες προσδοκίες, στη θεωρία είναι καλά. Αλλά νομίζω ότι η εικόνα και ο καθρέφτης για το τι μπορούμε να κάνουμε είναι το γήπεδο. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, για να δέσουμε. Έχουν έρθει κι άλλα παιδιά που θα ενταχθούν πιο μετά, και πρέπει να δουλέψουμε για να παρουσιάσουμε την εικόνα που θέλουμε».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πιο ευτυχισμένος αυτό το καλοκαίρι με δεδομένο ότι είναι πλέον πατέρας;

«Σίγουρα! Η ευτυχία με τον ερχομό ενός παιδιού είναι απίστευτη. Για εμένα είναι κάτι το ιδιαίτερο, είμαι πάρα πολύ τυχερός που το ζω»!

Δείτε σε HD Video τη συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντίδη:

Διαμαντίδης: «Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης» (HD Video)



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved