Παπακωνσταντίνου: «Ντροπή το ΔΑΚ Καλαμίτσας»

Παπακωνσταντίνου: «Ντροπή το ΔΑΚ Καλαμίτσας»

Για το γηπεδικό πρόβλημα που είναι έντονο στην Καβάλα, αφού το ΔΑΚ Καλαμίτσας δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, μίλησε ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε χθες (17/09) ανοιχτή ενημερωτική συζήτηση με τους φιλάθλους της ομάδας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλειστού, αλλά και το νέο κύκλο που άνοιξε για τους «Αργοναύτες», ο οποίος θεωρεί πως θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη στήριξη και τη συμμετοχή της του κόσμου: «Πολλές φορές έχουμε δηλώσει ότι η ομάδα για να πάει μπροστά πρέπει να στηριχθεί πρώτα από όλα από όλη την πόλη, από όλο το νομό. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται βεβαίως να κερδίσει φίλους παντού, στη «γειτονιά» μας και ευρύτερα. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι έχουμε ανάγκη και υποχρέωση για μια «πρόσωπο με πρόσωπο» επικοινωνία με τον κόσμο της ομάδας, να τον ενημερώσουμε για το τι σκεφτόμαστε, τι σχεδιάζουμε, να ακούσουμε τη δική του γνώμη και να ζητήσουμε τη συμμετοχή του σε μια συλλογική προσπάθεια. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της σημερινής (χθεσινής, 17/09) σύσκεψης».

Για τον κύκλο που έκλεισε στην Καβάλα: «Φέτος ένας κύκλος της πορείας της ομάδας ολοκληρώνεται και ανοίγει ένας νέος, που προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερος. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χαράξουμε την πορεία μας και να βάλουμε στόχους, στηριγμένοι στην εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από αυτά τα χρόνια».

Για τον απολογισμό του, έως τώρα: «Για Πέμπτη διαδοχική χρονιά θα ήμαστε στην Α1, που από μόνο του ως γεγονός αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Για δεύτερη διαδοχική χρονιά τερματίσαμε στην 6η θέση, μάλιστα με ρεκόρ νικών 13-11 και τη νίκη «ορόσημο» επί του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού. Παράλληλα, κάθε χρόνο έχουμε επιτυχίες από όλα τα τμήματα υποδομών. Για δεύτερη φορά στην κλήρωση του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ θα πάρουμε το βραβείο ήθους, κάτι που θέλουμε πολύ και δείχνει πως η ομάδα έχει άριστους φιλάθλους και δυνατή έδρα, ενώ κάθε αγώνας προσφέρει πρώτης γραμμής αθλητικό θέαμα, ψυχαγωγία και συγκινήσεις. Πλέον, η ομάδα έχει κύρος παντού και δική της «ανεξάρτητη» θέση και άποψη, αποτελεί άξιο εκπρόσωπο της πόλης και προβάλλει θετικά την Καβάλα παντού».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Καβάλα: «Δυστυχώς, υπάρχουν και προβλήματα, μια και η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητά της. Δυστυχώς, πολλοί Καβαλιώτες ακόμη δεν είναι δίπλα μας. Επίσης, τα εισιτήρια διαρκείας θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, όπως και οι τοπικές χορηγίες. Επίσης, οι αθλητικές επιτυχίες της επαγγελματικής ομάδας δεν συνοδεύτηκαν από ανάδειξη νέων παικτών που θα έφερναν και τα ανάλογα έσοδα. Το γηπεδικό πρόβλημα παραμένει και είναι ντροπή να διοργανώνουμε ένα διεθνές τουρνουά και να προσευχόμαστε να μη βρέξει και πλημμυρίσει ο αγωνιστικός χώρος! Ακόμη, ξέρουμε πως οργανωτικά και επικοινωνιακά πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Τέλος, σε όλη αυτή την πορεία είχαμε πάντα συμπαράσταση από το Δήμο, την Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο, τους βουλευτές και άλλους τοπικούς φορείς και παράγοντες».

Για τη νέα πραγματικότητα και την προοπτική: «Σχεδιάζουμε τη νέα πορεία της ομάδας μέσα σε εποχή οικονομικής κρίσης ανάγκης για συνολική «επανεκκίνηση» του μπάσκετ και όλου του αθλητικού χώρου. Κεντρικός στόχος η εξασφάλιση της βιωσιμότητας με ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα. Δηλαδή, μια νέα ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αθλητικά και μπασκετικά προσόντα, ενθουσιασμό, ανταγωνιστικού επιπέδου για την Α1. Παραγωγή αθλητών που θα αποφέρουν έσοδα. Προπονητικό τιμ σε συμφωνία με τη στρατηγική της ομάδας, με φιλοδοξία να εξελιχθεί μαζί με την ομάδα. Ολοκληρωμένο, ενιαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα από τις ακαδημίες μέχρι την επαγγελματική ομάδα και συνεργασία με το Μαντουλίδη, με στόχο να μη χάνεται κανένα ταλέντο! Συνεργασία με όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες και τους ανθρώπους του μπάσκετ του νομού μας. Θέλουμε ισχυρό «brandname», νέο όνομα, «διακριτό», «μοναδικό», «δεμένο» με την πόλη και την ομάδα. Αναβάθμιση της επικοινωνίας, μέσω της ιστοσελίδας μας, του Facebook, των Μέσων Ενημέρωσης κ.λπ. Στα διαρκείας ήμαστε μόλις στα 250 και με αποτελεσματικό χορηγικό πρόγραμμα ευελπιστούμε να πιάσουμε τα 1.000».

Για τη συμμετοχή της Καβάλας στη Βαλκανική Λίγκα: «Ο στόχος μας και η σκέψη μας, που μας οδήγησαν στην απόφαση για τη συμμετοχή μας φέτος στη Βαλκανική Λίγκα, είναι οι νέες αγωνιστικές εμπειρίες και η εξέλιξη των νέων παικτών, καθώς και η προβολή της ομάδας και της πόλης. Μαζί με τις ομάδες από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και τη Βοσνία θα έρχονται και φίλαθλοι, δημιουργούνται προοπτικές, άλλωστε η Καβάλα ήδη έχει γίνει τουριστικός προορισμός των Βαλκάνιων. Ζητούμε να έρθουν κοντά στην ομάδα και να βοηθήσουν οι φίλοι της Ένωσης, να υπάρχει συμμετοχή εθελοντών και οργάνωσή τους».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved