Πεδουλάκης: «Μαραθώνιος η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα» (photos)

Πεδουλάκης: «Μαραθώνιος η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα» (photos)

Επέστρεψε στην Αθήνα η αποστολή του Παναθηναϊκού έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την παρουσία της στο διεθνές τουρνουά της Λουκόιλ Ακαντέμικ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Ζητούμενο για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του, δεδομένων και των απουσιών των Διαμαντίδη, Ούκιτς, ήταν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να δουν την ομάδα αγωνιζόμενη σε δύο παιχνίδια με ισχυρούς αντιπάλους. Και είναι αλήθεια ότι τόσο σε αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα, όσο -κυρίως- στον τελικό του Σαββάτου με την Μπαρτσελόνα, οι πράσινοι έδειξαν ότι βαδίζουν σε εξαιρετικό δρόμο. Από την πλευρά του, βέβαια, ο Ελληνας τεχνικός του «εξάστερου» δεν αλλάζει συνήθειες και τόνισε και κατά την άφιξη των πρασίνων ότι ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά της η ομάδα και περιμένει σκληρή δουλειά τον ίδιο και τους παίκτες του, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να φτάσει στο επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας: «Είδαμε πολλά θετικά στοιχεία από αυτά τα δύο φιλικά. Έχουμε βελτιωθεί σε κάποια κομμάτια στην επίθεσή μας. Οι αυτοματισμοί δεν έχουν βγει ακόμη, είναι αρκετά δύσκολο, θέλει αρκετό χρόνο και το γνωρίζουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να καλύψουμε τις απουσίες μας, ειδικά στη θέση του πλέι μέικερ που είναι θέση κλειδί. Ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί πρέπει να μάθεις να ζεις με τα προβλήματά σου» τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνέχισε: «Η Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένας Μαραθώνιος, σίγουρα θα παρουσιαστούν αρκετά προβλήματα στη διάρκειά του και η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και άμεσα σε αυτά τα προβλήματα. Αυτό σημαίνει πρωταθλητισμός».

«Η ομάδα είναι σαν αυτοκίνητο»

Οταν ρωτήθηκε για το θα μπορούσε να ξεχωρίσει κάποιους παίκτες για την απόδοσή τους, αλλά και για το γεγονός ότι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πήρε αρκετά προσπάθειες τις οποίες και αξιοποίησε, τόνισε: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος παίκτης μου άρεσε περισσότερο από αυτά τα δύο παιχνίδια. Η ομάδα είναι σαν αυτοκίνητο. Παίζει ρόλο ο οδηγός, αλλά πρέπει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ο καθένας πρέπει να βρίσκει το ρόλο του. Για να φτάσει ο Σοφοκλής να σκοράρει για παράδειγμα, λειτούργησαν όλα τα παιδιά και βοήθησαν πολύ. Καταλάβαμε όλοι ότι στα συγκεκριμένα αυτά παιχνίδια είχαμε πλεονέκτημα στη ρακέτα. Σε κάποια άλλα παιχνίδια θα έχουμε πλεονέκτημα κάπου αλλού» σχολίασε ο προπονητής του εξάστερου και σημείωσε ότι έγινε αισθητή η απουσία των Διαμαντίδη, Ούκιτς: «Και στα δύο παιχνίδια φάνηκε η απουσία των Διαμαντίδη και Ούκιτς. Υπήρχαν παιδιά που έπαιξαν πάρα πολύ όπως ο Ματσιούλις που έπαιξε 32 λεπτά στο πρώτο και 35 στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Από την άλλη ήταν και ποιοτική η έλλειψη των δύο, για το μυαλό και τη μηχανή της ομάδας. Δεν δίνουν μόνο τα προσωπικά τεχνικά τους στοιχεία, αλλά με τον τρόπο που παίζουν, βοηθούν και τα άλλα παιδιά να γίνουν καλύτεροι. Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να δημιουργήσουν και έχουν ανάγκη , αυτούς τους δύο».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved