Οι 10 κορυφαίοι οδηγοί στην ιστορία της Ferrari (photos+videos)

Οι 10 κορυφαίοι οδηγοί στην ιστορία της Ferrari (photos+videos)

Το OnSports παρουσιάζει τους καλύτερους «πιλότους» στην ιστορία της Φεράρι, με αφορμή την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Νέα σύνθεση θα έχει το «δίδυμο» της Φεράρι τη νέα σεζόν, καθώς όπως έγινε γνωστό και επίσημα, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ αποχωρεί από την Σκουντερία για την Aston Martin Racing. Το δίδυμο οδηγών της Φεράρι θα είναι πλέον αυτό των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σανθ.

Με αφορμή την αποχώρηση του Φέτελ, το OnSports καταγραφεί τους 10 κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Ferrari, με τον Γερμανό να χάνει στο… νήμα την είσοδό του σε αυτή την 10άδα, μιας και κατά τη θητεία του στην ιταλική Σκουντερία δεν μπόρεσε να δείξει όσα είχε πετύχει με την Red Bull Racing.

Δείτε αναλυτικά την τελική 10άδα του OnSports:

10. Τζάκι Ιξ

Ickx

Αποτελεσματικός σαν ελβετικός σουγιάς ο Βέλγος οδηγός, που πέτυχε 6 νίκες σε 54 αγώνες με τη Φεράρι και μπαίνει στη 10άδα, λόγω του θεαματικού τρόπου που οδηγούσε. Ταχύτατος στη βροχή, ταχύτατος στις… δύο ρόδες, ακόμα πιο γρήγορος στις τέσσερις. Ο Ιξ είχε μεγάλη αντιπαλότητα με τον Γιόκεν Ριντ, με τον Αυστριακό να κερδίζει τελικά το πρωτάθλημα, αλλά η αξέχαστη μάχη τους στο Χόκενχαϊμ φανέρωσε πόσο κοντά ήταν το συγκεκριμένο αντίπαλο ζευγάρι το 1970.

9. Χοσέ Φροϊλάν Γκονζάλες

González
Ο λόγος που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα είναι πολύ απλός και ταυτόχρονα πολύ λογικός. Ο Αργεντινός οδηγός ήταν αυτός που έφερε την πρώτη νίκη στην ιστορία της Formula 1 για την ομάδα της Φεράρι. Μπορεί συνολικά στην καριέρα του στα «κόκκινα» να πέτυχε δύο νίκες, αλλά η πρώτη ήταν ιστορική. Στο Σίλβερστοουν το 1951 έβαλε τέλος στην κυριαρχία της Άλφα Ρομέο, κερδίζοντας τον σπουδαίο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο κατά 51 δευτερόλεπτα.

8. Φερνάντο Αλόνσο

alonso2
Πάλεψε σκληρά, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο με την Φεράρι. Ωστόσο, το γεγονός ότι κυνήγησε μέχρι τέλους το «όνειρο» κόντρα στον Σεμπάστιαν Φέτελ, τόσο το 2010, όσο και το 2012, με ένα πολύ κατώτερο μονοθέσιο σε σχέση με αυτό του αντιπάλου του αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα για τον ίδιο. Οι 11 νίκες με αυτό το αμάξι αναδεικνύουν τις οδηγικές του ικανότητες.

7. Αλέν Προστ

Prost
Ο Προστ βρέθηκε για δύο σεζόν στη Φεράρι πριν απομακρυνθεί στο τέλος της σεζόν το 1991. Ο «Καθηγητής» πέτυχε πέντε νίκες στα «κόκκινα» και το 1990 έχασε στο νήμα τον τίτλο από τον τεράστιο Άιρτον Σένα, μετά από την επική μεταξύ τους μονομαχία στη Σουζούκα.

6. Τζον Σέρτις

Surtees
Ο Σέρτις αποτελεί έναν μύθο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιθανότατα τον πιο ολοκληρωμένο οδηγό όλων των εποχών. Είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόσο στους δύο, όσο και στους τέσσερις τροχούς. Κάτι που κατάφερε με τη Φεράρι. Με συνεχείς παρουσίες στο πόντιουμ και δύο νίκες, πήρε το Πρωτάθλημα στη μάχη με τους Γκρέιαμ Χιλ και Τζιμ Κλαρκ και έγραψε ιστορία.

5. Χουάν Μανουέλ Φάντζιο

Fangio
Ένας από τους θρύλους της Formula 1! Ωστόσο βρίσκεται μόλις στην 5η θέση, γιατί όσα πέτυχε δεν ήταν με τη Φεράρι. Βρέθηκε στη συγκεκριμένη ομάδα χωρίς ουσιαστικά να το θέλει, αλλά επειδή δεν υπήρχε θέση γι’ αυτόν στη Μερσέντες ή την Μαζεράτι. Κατά τη θητεία του στη Φεράρι κατάφερε να πετύχει τρεις νίκες, αλλά ουσιαστικά αυτός ο γάμος δεν πέτυχε ποτέ.

4. Ζιλ Βιλνέβ

villeneuve
Αν δεν είχε συμβεί το δυστύχημα του 1982 στο Ζόλντερ θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ψηλά σε αυτή τη λίστα. Βρέθηκε στη Φεράρι τα χρόνια που δεν είχε το καλύτερο μονοθέσιο, ούτε καν το δεύτερο καλύτερο. Ωστόσο με τις τρομερές οδηγικές του ικανότητες και το πάθος του στις προσπεράσεις, κέρδισε μια θέση στις καρδιές όλων των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πολύ περισσότερο αυτών της Φεράρι. Πέτυχε 6 νίκες ως αουτσάιντερ και ανέβηκε άλλες 7 φορές στο βάθρο.

3. Νίκι Λάουντα

lauda
Η ιστορία του Νίκι Λάουντα είναι τεράστια και δεν χρειάζεται συστάσεις. Μιλάμε για έναν από τους θρύλους της Formula 1. Κατέκτησε τον τίτλο για τη Φεράρι μετά από αρκετά χρόνια το 1975 (ο πρώτος μετά από αυτόν του Σέρτις) και ήταν έτοιμος να κατακτήσει πανεύκολα έναν ακόμα την επόμενη χρονιά, μέχρι το τρομακτικό ατύχημα του Νιρμπούργκρινγκ που του άφησε σημάδια για όλη του τη ζωή. Το απίστευτο πάθος του για το άθλημα τον επανέφερε νωρίτερα από το αναμενόμενο στις πίστες και πάλεψε με τον Χαντ για τον τίτλο μέχρι τέλους, παρότι είχε χάσει πολλούς αγώνες. Παρότι έχασε εκείνο το Πρωτάθλημα, έδειξε την αξία του το 1977 κατακτώντας τον τίτλο.

2. Μίκαελ Σουμάχερ

schumacher
Ο Σουμάχερ και η Φεράρι είναι πλέον… συνώνυμες έννοιες. Μαζί έγραψαν ξανά την ιστορία για την «κόκκινη αρμάδα» μετά από αρκετά χρόνια παρακμής. Πέντε συνεχόμενοι τίτλοι από το 2000 έως το 2004, 72 νίκες σε 174 κούρσες! Νούμερα που τα λένε όλα. Η πρώτη του νίκη για την Σκουντερία στην Ισπανία το 1996 ήταν μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Σίγουρα, θα περιμένατε όλοι να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ωστόσο, χάνει την πρώτη θέση, λόγω της αντιαθλητικής συμπεριφοράς που είχε επιδείξει σε αρκετούς αγώνες (αποκορύφωμα το χτύπημα στον Βιλνέβ το 1997 στη Χερέθ και το… πάρκινγκ στο Μονακό το 2006), ενδεικτική της μανίας που είχε να νικάει.

1. Αλμπέρτο Ασκάρι

ascari
Ο πρώτος Πρωταθλητής της Φεράρι και τελευταίος Ιταλός! Κυριάρχησε στη Formula 1 κατά την περίοδο 1952-53 κατακτώντας έναν τίτλο με τη Σκουντερία και κατέχει ακόμα (μαζί με τον Φέτελ) το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων νικών (με 9). Ήταν ο οδηγός της πρώτης Φεράρι το 1940 και επέστρεψε για να κατακτήσει τον τίτλο μια δεκαετία αργότερα, πετυχαίνοντας μια νίκη σε κάθε δύο κούρσες. Το γεγονός πως είναι ο πρώτος Πρωταθλητής και μοναδικός Ιταλός που οδήγησε την ιταλική ομάδα στην κορυφή, του δίνουν την πρώτη θέση των κορυφαίων οδηγών της Φεράρι.

Scuderia Ferrari - Tribute

Michael Schumacher last drive with Ferrari

Niki Lauda - Nurburgring 1976

Tributo Ferrari F1 1950-2016 - Scuderia Ferrari

Ferrari: Η «βασίλισσα» της Formula 1



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved