Οι αγώνες ταχύτητας στο θρυλικό Τατόι αναβιώνουν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου

Οι αγώνες ταχύτητας στο θρυλικό Τατόι αναβιώνουν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια -o τελευταίος αγώνας είχε γίνει το 1982- το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο θρυλικό αεροδρόμιο του Τατοΐου θα ακουστούν και πάλι οι ήχοι αγωνιστικών αυτοκινήτων. Κι αυτό γιατί το νεοπαγές σωματείο «ΔΙΕΛΠΙΣ Περί Αγώνων», όπως είχε αναγγείλει, αναβιώνει τους ιστορικούς αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων με έναν αγώνα ενταγμένο στο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτου και σε έναν χώρο μύθο για οδηγούς και κοινό, απόλυτα συνδυασμένο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ταχύτητα.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο τέλος του μήνα ακολουθεί ο επίσης ενταγμένος στο πρωτάθλημα, αγώνας στη Ρόδο. Πιο συγκεκριμένα στις 27 και 28 Οκτωβρίου -χρονικά συμπίπτει με τον εορτασμό των 70 ετών από την απελευθέρωση του νησιού το 1947- και στο αεροδρόμιο στα Μαριτσά, χώρος επίσης άρρηκτα συνδεδεμένος με την ταχύτητα.

Οι αγώνες διοργανώνονται με την αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας -ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα στο Τατόι συμπίπτει με τα 25 χρόνια από τη λειτουργία του Μουσείου της Αεροπορίας που βρίσκεται μέσα στην αεροπορική βάση- της Ο.Μ.Α.Ε. που ενέκρινε τους αγώνες και τους ενέταξε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και της STARTLINE ως διοργανωτή αγώνα.

Η πίστα του Τατοίου έχει σχεδιαστεί ειδικά από τον φορέα DielpisFormula1, σχεδιαστή και εμπνευστή της προώθησης της ελληνικής Υποψηφιότητας για διοργάνωση αγώνων Formula 1 στο Λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να προσφέρει ταχύτητα, θέαμα και ασφάλεια. Έχει μήκος 3.610 μέτρων, είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει συνολικά 19 στροφές. Το πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι στο 20% περίπου 15 μέτρα και στο υπόλοιπο στα 12 μέτρα.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα γίνουν τα δοκιμαστικά των οδηγών και των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Στο A’ σκέλος θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά και στο B’ σκέλος τα χρονομετρημένα, από τις 9:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη, με τα αυτοκίνητα χωρισμένα στις εξής κατηγορίες.

· Sport

· Τουρισμού (touring)

· Formula Saloon

· Μεγάλου Τουρισμού (turbo-ατμοσφαιρικά)

· Ενιαίο ΣΟΑΑ

· Formula

Παράλληλα και στο πλαίσιο του αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας με αυτοκίνητα ράλι των κατηγοριών Ν, Α και Ε.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Super League: Live Chat οι αγώνες της Κυριακής (22/4)
Super League: Live Chat οι αγώνες της Κυριακής (22/4)
Σίφουνας Μάντσεστερ Σίτι! (video)
Σίφουνας Μάντσεστερ Σίτι! (video)
Ξεκάθαρο φαβορί
Ξεκάθαρο φαβορί
Πανό για Σκουτέρη στο ΟΑΚΑ (photo)
Πανό για Σκουτέρη στο ΟΑΚΑ (photo)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης