Μπαρτσελόνα: Η μεγάλη επιστροφή με υπογραφή Τσάβι (photos)
Instagram / FC Barcelona

Μπαρτσελόνα: Η μεγάλη επιστροφή με υπογραφή Τσάβι (photos)

Από την δύσκολη εποχή με τον Ρονάλντ Κούμαν στο τιμόνι της η Μπαρτσελόνα επέστρεψε και πάλι στις εξαιρετικές εμφάνισεις με σφραγίδα Τσάβι

Ήταν 6 Νοεμβρίου 2021 όταν ο Τσάβι επέστρεψε στην ομάδα που μεγαλούργησε και λατρεύτηκε, έχοντας ως στόχο να βγάλει την Μπαρτσελόνα από την δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών αλλά και του κλίματος των παικτών, με τον Ρόναλντ Κούμαν. Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε για το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν και οι Καταλανοί έψαχναν τα πατήματα τους. 

Αυτό δεν έγινε ποτέ με τον Ολλανδό στον πάγκο και έτσι κλήθηκε ο Τσάβι να βγάλει το «φίδι από την τρύπα» και να σβήσει τη «φωτιά» που υπήρχε στην ομάδα. Και το κατάφερε ως τώρα όπως αποδεικνύει η ιστορία μετά και το τρομερό 4-0 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης που ήθελε τη νίκη για να κάνει ένα ακόμα βήμα για το πρωτάθλημα. 

Το Onsports παρουσιάζει κομμάτι κομμάτι την εξέλιξη της Μπαρτσελόνα ως τώρα, με την πορεία της να είναι κάτι παραπάνω από ανοδική. 

Δούλεψε την ψυχολογία και έδωσε κίνητρο στους παίκτες 

FCBarcelona09

Το σημαντικότερο που κλήθηκε να λύσει ο Τσάβι είναι η άσχημη ψυχολογική κατάσταση των παικτών. Ομάδα δίχως κίνητρο, που έδινε την ευκαιρία στον καθένα να την διαλύσει και να την βυθίσει ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια της. Οι Καταλανοί επί Κούμαν, δεν είχαν ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Ο Ισπανός τεχνικός χρειάστηκε να δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό τον τομέα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες και δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο να ρίξει στη μάχη το νέο αίμα των Καταλανών όπως οι Γκάβι, Πούιτζ και Νίκο Γκονζάλες. Σίγουρα στην αρχή χρειάστηκε λίγος χρόνος και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε αλλά ο Τσάβι δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε. 

Συγκεκριμένα στις 135 μέρες που είναι στο σύλλογο μετράει σε 25 παιχνίδια, 14 νίκες, επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, οι οποίες ήταν στην αρχή του στον πάγκο των Καταλανών. Από τις 20 Ιανουαρίου και τον αποκλεισμό με 3-2 από την Μπιλμπάο για τους 16 του Copa Del Rey, ο Τσάβι μετράει σε 12 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις 9 νίκες και τρεις ισοπαλίες έχοντας σημειώσει μάλιστα 32 γκολ. 

Το «πολυβόλο» Ομπαμεγιάνγκ και οι κάτι παραπάνω από χρήσιμοι Τόρες και Τραορέ

Ο Τσάβι όπως ήταν λογικό δεν έμεινε μόνο στο υπάρχον ρόστερ αλλά πρόσθεσε και παίκτες που έδωσαν ώθηση στην Μπαρτσελόνα. Αντάμα Τραορέ, Φεράν Τόρες και Πιερ Ομπαμεγιάνγκ έφτασαν στο Καμπ Νόου και έδωσαν μεγάλη ενέργεια στην επίθεση. Ειδικά ο Γκαμπονέζος σκοράρει κατά ριπάς όπως φάνηκε και στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, όπους σημείωσε δυο γκολ , ενώ είχε ευκαιρίες και για άλλα. Παράλληλα στο Καμπ Νόου επέστρεψε και ο Ντάνι Άλβες, πιο πολύ για να βάλει και αυτός μια τάξη στα αποδυτήρια. 

Aubameyang

Το κεφάλαιο Ντεμπελέ και η διαχείρηση από τον Τσάβι 

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Μπαρτσελόνα, με τον Γάλλο να ψαχνει να δικαιολογήσει γιατί τον απέκτησαν οι Καταλανοί. Ο Τσάβι ήξερε ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι όλο αυτό αλλά  τα κατάφερε και δείχνει να παίρνει το καλύτερο από τον παίκτη. Συγκεκριμένα ο Ντεμπελέ έδειξε μέρος της κλάσης του στο ντέρμπι με την Ρεάλ. Ήταν μέσα στις φάσεις, δημιούργησε τα δυο πρώτα γκολ των Ομπαμεγιάνγκ και Αραούχο και γενικά έκανε αυτά που έπρεπε και του είχε ζητήσει ο Τσάβι. 

Το όνειρο του πρωτάθληματος και το Europa League 

Στις 9 Μαρτίου ο Τσάβι έκανε μια δήλωση, για την οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως «τρελός». Όμως ο Ισπανός έτσι πίστευε και έτσι είπε, μιας και στα δικά του μάτια η Μπαρτσελόνα που έζησε ως παίκτης και αυτή που ήθελε ως προπονητής να έχει δεν ήταν αυτή της μεγάλης διαφοράς από τις πρώτες θέσεις. «Ειλικρινά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε (σ.σ. το σενάριο του πρωταθλήματος). Είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή, οι άλλοι αποτυγχάνουν, αλλά εκείνη όχι» είχε πει τότε. 

Πλέον οι Καταλανοί είναι στο -12 από την Ρεάλ Μαδρίτης και στο -3 από την δεύτερη Σεβίλλη και με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν όλα είναι πιθανά. Παράλληλα δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει το Europa League όπου στα προημιτελικά θα βρει μπροστά της την Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε διπλά παιχνίδια.



Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved