Ανασκόπηση 2020: Το πάρτι της Μπάγερν στο Champions League (video+photos)

Ανασκόπηση 2020: Το πάρτι της Μπάγερν στο Champions League (video+photos)

Η Μπάγερν Μονάχου με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο της, έδειξε το... τρομακτικό της πρόσωπο, κατακτώντας χαρακτηριστική άνεση το Champions League, στο Final-8 της Λισαβόνας.

Οι Βαυαροί έδειξαν κάποιες από τις πολλές αρετές που διέθεταν και στη φάση των ομίλων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την απίστευτη παράσταση μέσα στο Λονδίνο και την έδρα της Τότεναμ, την οποία διέλυσαν με 7-2.

Στο 2ο group της διοργάνωσης, η Μπάγερν κατέκτησε άνετα την 1η θέση, αφήνοντας τα «σπιρούνια» στη 2η. Όμως κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Ο μέχρι τότε τεχνικός της ομάδας, Νίκο Κόβατς είχε ουσιαστικά χάσει τα αποδυτήρια και η κόντρα του με τη «σημαία» της ομάδας, Τόμας Μίλερ, είχε φτάσει σε οριακό σημείο.

1571317727 598157 noticia normal

Η φάση των «16» του Champions League, έβγαλε σπουδαίες αναμετρήσεις. Η κάτοχος του τροπαίου Λίβερπουλ κληρώθηκε με την σκληροτράχηλη Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πολυνίκη του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης.

Εξίσου ενδιαφέροντα ματς ήταν αυτά ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και ανάμεσα στην Τσέλσι και στην Μπάγερν Μονάχου.

Και κάπου εκεί ήρθε η πανδημία του κορονοϊού, για να αλλάξει για τα καλά την ποδοσφαιρική και όχι μόνο καθημερινότητα. Μετά από μια διακοπή αρκετών μηνών, η UEFA πήρε την απόφαση για τη διεξαγωγή ενός Final-8 στη Λισαβόνα, με μονούς αγώνες μεταξύ των ομάδων.

1592243518 600799 1592243839 noticia normal

Η «τιτανομαχία» της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα, φυσικά τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα του πλανήτη, σε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες ομάδες διαχρονικά στη διοργάνωση.

Ήδη από τα πρώτα του λεπτά, ο αγώνας έδειξε τα χαρακτηριστικά σημάδια ενός μεγάλου ντέρμπι αφού τα γκολ των Μίλερ και Αλάμπα (αυτογκόλ) στο 4ο και 7ο λεπτό αντίστοιχα, διαμόρφωσαν γρήγορα το 1-1. Όμως κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε.

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο, η Μπάγερν με γκολ των Πέρισιτς (21'), Γκνάμπρι (27') και Μίλερ (31') πήρε προβάδισμα με 4-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Όλοι περίμεναν μια αντίδραση από την Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο και ενδεχομένως πίστεψαν σε αυτή με το γκολ του Σουάρες στο 57'. Αλλά ήταν φρούδες ελπίδες.

messi

 

Στο 63' ο Κίμιχ έκανε το 5-2 και τρία ακόμα γκολ σε διάστημα επτά λεπτών από τους Λεβαντόφσκι (82') και Κουτίνιο (85', 89') διαμόρφωσαν το τελικό 8-2, σε μια τρομακτική παράσταση των Βαυαρών.

Barcelona Bayern Munich F365

Στα ημιτελικά, η Λιόν είχε φανερά ξεμείνει από αποθέματα ενέργειας μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Η Μπάγερν προηγήθηκε με δύο γκολ του Γκνάμπρι στο 18' και το 33'. Παρά την πίεση της γαλλικής ομάδας, οι Βαυαροί έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 88ο λεπτό με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Screen Shot 2020 12 24 at 12.29.45

Και στον τελικό... Έγινε αυτό που πρώτος είχε αναφέρει ο Γκάρι Λίνεκερ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ απλό άθλημα. Αποτελείται από 22 παίκτες που κυνηγούν μία μπάλα και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί».

Έτσι ακριβώς και έγινε. Η Μπάγερν Μονάχου βρισκόταν σε απίθανη κατάσταση και απέναντί της βρήκε την πρωτάρα σε τελικό Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικά η ομάδα του Φλικ δεν είχε σκοπό να χάσει την ευκαιρία να προσθέσει ακόμα μία κούπα με τα μεγάλα αυτιά στην τροπαιοθήκη της.

Και αν το σκηνικό ήταν... παγωμένο από τις άδειες εξέδρες, στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν από νωρίς το γκολ που θα τους έβαζε σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.

fbl eur c1 psg bayern munich

 

Το «χρυσό» γκολ που έψαχναν οι δύο φιναλίστ εν τέλει ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα όταν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Κίμιχ και κατάφερε με ωραία κεφαλιά να νικήσει τον Νάβας γράφοντας το 1-0. Η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μάταια, και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

 

Τότεναμ - Μπάγερν (2-7) Highlights - UEFA Champions League 2019/20 - 1/10/2019 | COSMOTE SPORT

All Goals Round Of 16 1st Leg UCL 2019 20

All Goals - Round Of 16 2st Leg - UCL 2019/20 - HD

ALL GOALS QUARTER-FINAL UEFA CHAMPION LEAGUE 2019-2020

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν (2-8) Highlights-UEFA Champions League 19/20-14/08/2020

Λιόν - Μπάγερν (0-3) Highlights - UEFA Champions League 2019/20

Παρί - Μπάγερν (0-1) Highlights - UEFA Champions League 2019/20



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved