Αλεξανδρόπουλος: Η αυτοθυσία, η εννιάμηνη απουσία και η ηγετική φυσιογνωμία (photos)

Αλεξανδρόπουλος: Η αυτοθυσία, η εννιάμηνη απουσία και η ηγετική φυσιογνωμία (photos)

Ο δρόμος του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου σε τόσο μικρή ηλικία σημαδεύτηκε από μία συμμετοχή σε τελικό με σπασμένο κόκκαλο στο γόνατο κι εννιάμηνη απουσία! Η φετινή ατυχία στον Παναθηναϊκό, η αλλαγή μάνατζερ και η υπογραφή συμβολαίου, αλλά και η πίστη των Ουζουνίδη, Δώνη στο πρόσωπό του. 

Στις 26 Νοεμβρίου ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα κλείσει τα 19 του χρόνια. Σε τόσο μικρή ηλικία, όμως, ήδη έχει σημαντικά γεγονότα να θυμάται.

Ο ταλαντούχος αμυντικός μέσος, έχει γίνει αντιληπτό εδώ και αρκετούς μήνες, ότι αποτελεί το νέο μεγάλο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Δώνης δεν δίστασε να τον ρίξει στη μάχη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Αλεξανδρόπουλος έδειχνε να είναι βασικό στέλεχος της ομάδας για χρόνια, με την εικόνα που είχε και το ποδοσφαιρικό θράσος που επέδειξε. 

Η επιλογή 

Πως έφτασε, όμως, ο Αλεξανδρόπουλος στη χθεσινή μέρα, όπου έπαιξε για πρώτη φορά βασικός σε ματς πρωταθλήματος; Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι είναι αμυντικός χαφ, αλλά στην Ακαδημία, λόγω ύψους έπαιξε  στόπερ, αλλά και δεξί μπακ. Ένας πολύσύνθετος ποδοσφαιριστής, που οι προπονητές δεν δυσκολεύτηκαν να διακρίνουν το ταλέντο του. 

  Ο Αλεξανδρόπουλος αγωνιζόταν στον Ατρόμητο Χαλανδρίου, την ακαδημία του Βασίλη Λάκη κι αποκτήθηκε το 2012 από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» τον εντόπισαν σε ένα τουρνουά που συμμετείχαν, με την Ακαδημία του και την ΑΕΚ. Την απόκτησή του είχε εισηγηθεί ο Άρης Κυριαζής. Ο Αλεξανδρόπουλος δεν άργησε να εξελιχθεί και φυσικά έγινε στέλεχος και αρχηγός της Κ17 και διεθνής με την Εθνική Παίδων. Σε διάφορα τουρνουά είχε προκαλέσει κολακευτικά σχόλια κατασκόπων ξένων συλλόγων. 

Ηγετική φυσιογνωμία

Ο Αλεξανδρόπουλος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού. Το δήλωσε και πριν λίγους μήνες σε συνέντευξή του στη Nova, ενώ εκτός από το ταλέντο του, αυτό που έχουν ξεχωρίσει όλοι οι προπονητής είναι η ωριμότητά του, παρά το νεαρό της ηλικίας του και η ισχυρή προσωπικότητα που διαθέτει. «Είναι ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο. Μιλάει συχνά στους συμπαίκτες του, δεν διστάζει να μπει με δύναμη στις φάσεις και να σπρώξει την ομάδα», έχουν τονίσει στελέχη της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. 

 Ουζουνίδης

 Ο πρώτος στη μεγάλη ομάδα που τον ξεχώρισε ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού τον πίστευε πολύ και τον Φλεβάρη του 2018, όταν είχε ολοκληρωθεί η αφαίμαξη, τον ανέβασε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας με τον Αθανασακόπουλο. Ούτε 17,5 ετών δεν ήταν ο Αλεξανδρόπουλος και φυσικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν και την ομάδα να χάνει βαθμούς στα χαρτιά λόγω χρεών, δεν ήταν δυνατό να του δοθεί χρόνο συμμετοχής.

Με σπασμένο κόκκαλο!

Στις 9/5/18, λίγους μήνες, αφού είχε ανέβει στην πρώτη ομάδα ο Αλεξανδρόπουλος βίωσε την πρώτη του μεγάλη ατυχία. Στον τελικό της Κ17 στο Αγρίνιο, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός μέσος ήταν αρχηγός, με το «8» στη φανέλα. Στη διάρκεια του ματς έσπασε ένα κόκκαλο στο γόνατο. Ποτέ δεν σκέφτηκε να αποχωρήσει, παρά τις ενοχλήσεις. Έπαιξε έως το τέλος του αγώνα, με το «τριφύλλι» να χάνει το τρόπαιο στη παράταση. Βασικοί τότε ήταν και οι Βαγιαννίδης, Αθανασακόπουλος. Ο Αλεξανδρόπουλος εκτός από την απώλεια του τίτλου είχε και τον τραυματισμό του, να τον ενοχλεί. Οι εξετάσεις φανέρωσαν το κάταγμα και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Επέστρεψε στις 16/2/19! Εννέα μήνες αργότερα! Μεγάλο διάστημα αποχής, που άλλα παιδιά θα τα οδηγούσε ενδεχομένως να σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Σε μία σεζόν, μάλιστα, που ο Παναθηναϊκός με τους Δώνη, Νταμπίζα έδινε ευκαιρίες σε νέους παίκτες και ίσως το ντεμπούτο του, να ήταν πολύ νωρίτερα.

Ανεπίσημο ματς

Ο Δώνης, λοιπόν, τον πήρε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία και ο Αλεξανδρόπουλος έκανε ανεπίσημα το ντεμπούτο του στις 18/7/19 στο Ντε Κάιπ κόντρα στη Φέγενορντ. Στο νικηφόρο φιλικό για τον Παναθηναϊκό με 0-3. Έπαιξε επίσης με τον Άξιαξ λίγες μέρες μετά στο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης, όπου ο Παναθηναϊκός το 1996 είχε γράψει ιστορία, αλλά και στα ματς με Μπρέντα, Μπέρσχοτ και κατόπιν τη Γαλατασαράι.

Ανανέωση με άλλον ατζέντη

Ο Νταμπίζας και ο Δώνης πίστευαν τον νεαρό παίκτη και είχαν συζητήσεις μαζί του για να επεκτείνει το συμβόλαιό του που έληγε φέτος. Ο Αλεξανδρόπουλος είχε τον Ίλια Ίβιτς, μάνατζερ, ωστόσο, από τη στιγμή που ο τελευταίος πήγε στην ΑΕΚ δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Συμφώνησε με τον Πασχάλη Τουντούρη, ο οποίος έχει και τους Κολοβέτσιο, Κολοβό, Χατζηγιοβάνη, Χριστογεώργο. Σε αντίθεση, με ό,τι συνέβαινε εκείνη τη περίοδο με τον Χατζηγιοβάνη, στις 30/8/19 ο Αλεξανδρόπουλος υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2022. Αυτή ήταν η επιθυμία του και υλοποιήθηκε χωρίς σκληρά παζάρια και χρονοτριβή.

Ντεμπούτο κι ατυχία

Σχεδόν, δύο μήνες αργότερα, στις 20/10/19 ο Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησε ένα από τα όνειρά του. Μπήκε στο 75' αντί του Κουρμπέλη, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, με το «τριφύλλι» να προηγείται 0-1 και τους Περιστεριώτες να πιέζουν. Ο Δώνης δεν δίστασε να τον ρίξει στη μάχη και ο μικρός δεν... μάσησε. Στις 5/12/19 ο Αλεξανδρόπουλος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός με τον Παναθηναϊκό. Ήταν στη ρεβάνς κυπέλλου με τη Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ. Στις 8/12/19 ο Δώνης τον προόριζε για δεύτερο σερί ματς βασικό, αυτό εκτός έδρας με τον Βόλο. Αλλά μία μέρα νωρίτερα, ο νεαρός χαφ, υπέστη στην προπόνηση κάταγμα στο χέρι. Επέστρεψε ως αλλαγή στις 19/1/20 με την Ξάνθη εκτός έδρας. 

  Αγωνίστηκε ακόμα με τον Αστέρα Τρίπολης στο 1-1 την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στα πλέι οφ, έπαιξε λίγο αλλαγή με ΟΦΗ στο Ηράκλειο και Άρης εντός την περασμένη Τετάρτη και πρώτη φορά βασικός ήταν στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο...

 

    



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved