Γιούργκεν Κλοπ: Ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Γιούργκεν Κλοπ: Ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Ο Γιούργκεν Κλοπ κλείνει σήμερα τα 53 χρόνια και το OnSports αναφέρει μερικούς από τους λόγους, για τους οποίους ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ, αποτελεί ένα μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αποτελεί ίσως την πιο συμπαθητική φιγούρα, στο σημερινό τεράστιο και ορισμένες φορές περίεργο κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Γιούργκεν Κλοπ με τα επιτεύγματά του, αλλά και τη γενικότερη στάση ζωής που πρεσβεύει, αποδεικνύει καθημερινά πως θα πρέπει να παίζεται η μπάλα στο χορτάρι, αλλά και να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι αυτής.

klopp 7464 780x470

Για τον Γερμανό τεχνικό, που σήμερα κλείνει τα 53 του χρόνια, τα αθλητικά του «παράσημα» μιλούν από μόνα τους. Από την «ταπεινή» Μάιντζ που του έδωσε την ευκαιρία, μόλις αποφάσισε να βάλεις τέλος την ποδοσφαιρική του καριέρα, οδηγώντας τη, στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, μέχρι την απογείωση της Ντόρτμουντ, ένα μοναδικό και ολόδικό του, δημιούργημα, από τα θεμέλια μέχρι το τέλος.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Ο Γιούργκεν Κλοπ να θεωρείται κατά πολλούς ο κορυφαίος προπονητής στον πλανήτη. Και όχι άδικα λέμε εμείς. Όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ το 2015, αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως: «Θα αποτύχει ΚΑΙ αυτός εκεί» ή ακόμα: «Δεν σηκώνει κεφάλι ούτε με θαύμα η... Neverpool». Και όμως...

Με σοβαρή δουλειά, χωρίς φανφάρες και λόγια του αέρα, ο Κλοπ δημιούργησε μια... νέα Ντόρτμουντ στο «Άνφιλντ», μια ομάδα οργισμένη για επιστροφή στην κορυφή, μια μηχανή που δεν σταματά να διαλύει κάθε αντίπαλο με το...viral πλέον gegenpressing, αδύναμο ή σπουδαίο. Με κάθε τρόπο, με απίθανες ανατροπές, με ποδόσφαιρο που θα ζήλευαν ίσως και οι Μπομπ Πέισλι και Μπίλ Σάνκλι.

Με το Champions League του 2019, έρχεται και... το Άγιο Δισκοπότηρο για τους «Reds». Η επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Έπρεπε να εμφανιστεί ένας... τρελός με την καλή έννοια Γερμανός ώστε να δουν άσπρη μέρα οι Άγγλοι. Ποιος να το πίστευε;

klop graims liverpool

Ο Κλοπ εκτός από το χώρο του ποδοσφαίρου, έχει κερδίσει και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου με τη στάση ζωής του. Μένοντας μακριά από το star system της εποχής, διατηρώντας τα «πιστεύω» του μέχρι σήμερα, ο Κλοπ συνεχίζει να βαδίζει στο μοναχικό του δρόμο, δείχνοντας το σωστό και «καρφώνοντας» το άδικο.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις θέσεις του, κατά του ρατσισμού, φαινόμενο που δεν λέει να πάψει να υπάρχει στις ζωές μας, ενώ ακόμα πιο πρόσφατο παράδειγμα, η δήλωση για τον Covid-19 και το πόσο ασήμαντο είναι το ποδόσφαιρο και ο πλούτος αυτού, απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Ο Γερμανός είναι ένας άνθρωπος με περίεργη ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία, που μοιάζει όμως σαν ευλογία για τον κόσμο της Λίβερπουλ, καθώς τόσο οι προπονητικές του αρετές, όσο όμως και η προσωπικότητα του απορροφούν όλους τους κραδασμούς από τα καταραμένα χρόνια που προηγήθηκαν, έκαναν την ομάδα ξανά ένα παγκόσμιο μπραντ.

Με απλά λόγια... Είναι ο Γιούργκεν Κλοπ!

Jürgen Klopp moments we'll never forget

The Premier League Title Jurgen Klopp Promised Liverpool F.C.



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved