Όταν το ΟΑΚΑ δάκρυσε για τον Διαμαντίδη (photos+videos)

Όταν το ΟΑΚΑ δάκρυσε για τον Διαμαντίδη (photos+videos)

Σαν σήμερα (17/9) πριν από δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετούσε τον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη σε μία «μαγική» βραδιά.

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Σεπτεμβρίου 2016, όταν το ΟΑΚΑ «φόρεσε» τα γιορτινά του για να φιλοξενήσει μία φαντασμαγορική γιορτή προς τιμήν του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο «Μητσάρας» είχε ανακοινώσει την απόφασή του από την αρχή της χρονιάς ότι θα αποχωρήσει, όμως μέχρι τότε κανείς δεν το περίμενε και όλοι ευχόταν να συμβεί κάτι και να αλλάξει γνώμη… Δυστυχώς όμως δεν άλλαξε…

Όλη η μπασκετική Ευρώπη είχε στραμμένο το βλέμμα της στο κλειστό του ΟΑΚΑ, καθώς εκεί θα τελείωνε και επίσημα η καριέρα ενός από τους καλύτερους παίκτες που έβγαλε αυτή η ήπειρος. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διοργάνωσε ένα τουρνουά αντάξιο του βεληνεκούς του και στα πρότυπα του NBA, καλώντας την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και την Μακάμπι Τελ Αβίβ για μία σειρά φιλικών, η οποία όμως θα έκλεινε με την τελετή απόσυρσης της φανέλας του «3D».

Το «Diamonds Are Forever», όπως ονομάστηκε το τουρνουά, θα ήταν η τελευταία φορά που οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έβλεπαν τον φυσικό ηγέτη της ομάδας τους να πατάει το παρκέ με την πράσινη φανέλα. 20.000 κόσμος μαζεύτηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και αν γινόταν θα ήταν περισσότεροι για να τιμήσουν ένα σπουδαίο παίκτη, αλλά πάνω απ’ όλα ένα σπουδαίο άνθρωπο που, ό οποίος ήταν ο ορισμός του Παναθηναϊκού και πρέσβευε τα ιδανικά του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αγωνίστηκε στο τελευταίο λεπτού του φιλικού με την ΤΣΣΚΑ, γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση και στη συνέχεια τα φώτα έσβησαν… Πράσινα λέιζερ έκαναν την εμφάνισή τους, τα οποία σχημάτιζαν το νούμερο «13», καταλήγοντας στη φανέλα που είχε ετοιμάσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Λίγο αργότερα έγινε αυτό που όλοι περίμεναν. Η θρυλική φανέλα με το νούμερο «13» ανέβηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ, εκεί που της αρμόζει, δίπλα σε αυτή του τεράστιου Φραγκίσκου Αλβέρτη, αλλά και στα μπάνερ με τα τρόπαια του συλλόγου.

Η συγκίνηση κατέκλυσε ολόκληρο το γήπεδο, γιατί όλοι ήξεραν πως το «αντίο» στον μεγάλο αρχηγό είχε φτάσει. Η στιγμή που ο Διαμαντίδης αποχωρεί ως παίκτης και γίνεται ένα σύμβολο στις καρδιές όλων. Τα συνθήματα δεν σταματούσαν, όμως ήταν η ώρα για να δώσει τον αποχαιρετιστήριο λόγο του:

«Τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις από το να κρατάς μικρόφωνο! Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας ολα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις τρεις τελευταίες μέρες και προσωπικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες που είχα, στους προπονητές. Τον κ. Πιλαφίδη που μου έδειξε τον δρόμο και είναι εδώ κοντά μου. Ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που δεν είναι μπροστά από τις κάμερες. Ευχαριστώ τον κ. Πάρη, τον κ. Νίκο, τον κ. Σάββα... όλους! Σας αγαπώ πολύ, θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου», ανέφερε βουρκωμένος, ενώ λίγο αργότερα μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου είπε:

«Νομίζω πως είναι τεράστια τιμή. Εύχομαι κάθε αθλητής να ζήσει κάτι τέτοιο. Έχω εισπράξει τόση αγάπη σε αυτή την ομάδα, αλλά το σημερινό ήταν κάτι μοναδικό. Έχω πει πολλές φορές "ευχαριστώ", αλλά αυτή είναι η πιο σωστή λέξη. Για τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, νιώθω κάτι μοναδικό. Μακάρι να ήταν εδώ και εκείνος. Ξέρω πως έχει υποχρεώσεις, όμως. Τον αγαπώ πάρα πολύ. Είναι ένας άνθρωπος (σσ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος) που συνεχίζει στο τιμόνι της ΚΑΕ και βάζει τα λεφτά του για την αγάπη του για την ομάδα και το μπάσκετ».

Τα δάκρυα δεν τελείωσαν εκεί, αφού από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος έδωσε αναμνηστικό στον Διαμαντίδη και ο Θανάσης του έδωσε συμβολικά τη γραβάτα που φορούσε. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του έκανε δώρο μία ειδική φανέλα και παίρνοντας το μικρόφωνο τόνισε: «Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι παίκτες από την ομάδα, αλλά υπάρχουν κάποια πρόσωπα που έχουν αξίες που μεγαλώνουν Παναθηναϊκού! Εγώ θυμάμαι πάντα πάνω από τους τίτλους... αλλά πόσα παιδάκια έκανες Παναθηναϊκούς».

Έτσι λοιπόν μία «μαγική» βραδιά έλαβε τέλος, η φανέλα με το «13» κυμάτιζε στον ουρανό του ΟΑΚΑ και εκατομμύρια Παναθηναϊκοί αποχαιρέτησαν έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που είδε ποτέ το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη γιορτή στο Leoforos.gr



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved