Αφεντικό της Πόλης (vid)

Αφεντικό της Πόλης (vid)

Η μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League, το γκολ του Μουσλίμοβιτς επί της Φενέρ και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Κωνσταντινούπολη.

Λένε, πως κάθε λεπτό που περνάει αποτελεί ιστορία, πόσω μάλλον ένα 120λεπτό που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο πολυσέλιδο «μυθιστόρημα» του ΠΑΟΚ.

Η φετινή πρόκριση στους ομίλους του Europa League συνδέθηκε με την πρώτη επίσκεψη και παράλληλα νίκη του Δικεφάλου στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή την παλικαρίσια επιτυχία σφράγισε με δικό του τέρμα ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 102’, προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες του «Σουκρού Σαράτσογλου», εκεί όπου βρέθηκαν 2500 ΠΑΟΚτσήδες έτοιμοι να ορμήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βόσνιος πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, κουνώντας την αυτοσχέδια σημαία που έφτιαξε με τη φανέλα του και το σημαιάκι του κόρνερ. Στιγμές αλησμόνητες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Ντάριο Κρέσιτς, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Κοντρέρας και Μαλεζάς, δεξιά αγωνίστηκε ο Μπουσαΐντι και αριστερά ο Λίνο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Σορλέν, στα άκρα οι Βιεϊρίνια αριστερά και Σαλπιγγίδης δεξιά, κοντά τους ο Φωτάκης ως επιτελικός, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φιλομένο.

Στηρίζοντας τις αρχικές του επιλογές σχεδόν μέχρι το τέλος, ο Δερμιτζάκης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Σνάουτσνερ στη θέση του Μπουσαϊντί  στο 75’, στη συνέχεια στο 83’ ο Μουσλίμοβιτς αντικατέστησε το Φιλομένο και στο 91’ ο Κουτσιανικούλης μπήκε αντί του Φωτάκη.

Η Φενέρ προηγήθηκε στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης με μακρινό σουτ του Εμρέ και ο ΠΑΟΚ απάντησε στην παράταση (αφού η αναμέτρηση της Τούμπας είχε λήξει επίσης 1-0 με γκολ του Βιεϊρίνια) με πλασέ του Μουσλίμοβιτς.

Στο μεταξύ, πριν έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το «Σουκρού Σαράτσογλου» για τα οποία μεγάλη ευθύνη έφερε η τουρκική αστυνομία. Όσοι βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη θα θυμούνται, ότι μόλις οι οπαδοί των γηπεδούχων αντιλήφθηκαν το πούλμαν με τους φίλους του Δικεφάλου, άρχισε μια καταιγίδα από πέτρες, μάρμαρα και διάφορα άλλα αντικείμενα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Τίποτα, όμως, δε στάθηκε ικανό να χαλάσει τη γιορτή.

Θυμηθείτε τα γκολ και τους πανηγυρισμούς εκείνης της μεγάλης βραδιάς στις 26/08/2010.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved