Οι μασκοφόροι του ποδοσφαίρου (videos+photos)

Οι μασκοφόροι του ποδοσφαίρου (videos+photos)


Μία για πολλούς …αναγκαστική επιλογή και για άλλους απλά θέμα έμπνευσης στιγμιαίας ή και με μεγαλύτερο βάθος χρόνου έφερε στο προσκήνιο ο ξεχωριστός πανηγυρισμός του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος πλάγιος επιθετικός της Ντόρτμουντ αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε χθες (13/08) στο νικηφόρο 2-0 επί της Μπάγερν που χάρισε στην ομάδα του το τρόπαιο στο Σούπερ Καπ Γερμανίας εξέπληξε τους πάντες βγάζοντας από την τσέπη του μία μάσα του Σπάιντερμαν και φορώντας την στο χορό της ευτυχίας που έστησε μαζί με τους συμπαίκτες του.

1407953084478 wps 3 Dortmund s Italian strike


Η «χειρονομία» του Αφρικανού άσου δεν είναι όμως πρωτοφανής στα γήπεδα του κόσμου. Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές έχουν πράξει κάτι ανάλογο στη διαδρομή των ετών.

wc16 mask gallery  470x303


Από τους πλέον γνωστούς ασφαλώς ο διεθνής επιθετικός από τον Ισημερινό Ιβάν Καβιέδες που και αυτός είχε στη μασκοφόρο επιλογή του τον ίδιο ήρωα των κόμικ.

Ο άνθρωπος αράχνη ήταν η επιλογή αλλά και το παρατούκλι του Γιόνα Γκουτιέρεζ όταν αγωνιζόταν στη Μαγιόρκα και οι  σχετικοί πανηγυρισμοί του έχουν επίσης μείνει στην Ιστορία.

Αλλά και ο γκολκίπερ της Σεντ Ετιέν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας Ζερεμί Ζανό συμπεριλαμβάνεται στους θαυμαστές του Σπάιντερμαν που αποδεικνύεται τελικά μία αρκετά παλιά και ...διαχρονική προτίμηση των μασκοφόρων ποδοσφαιριστών.

 

1407953180133 wps 6 Facundo Sava of Fulham ce


Πιο …παραδοσιακός παρουσιάστηκε από την πλευρά του ο Φακούντο Σάβα που ως επιθετικός της Φούλαμ στο παρελθόν είχε φορέσει μία του … Ζορό αν και κάποια φορά η χρωματική του απόχρωση διέφερε από την ολόμαυρη του εν λόγω λίαν δημοφιλούς επί γενιές και γενιές ήρωα.

d6b9eab0-c097-11e3-89a0-af3448489730 Bruce-Grobbelaar-pa-photos

Αλοσμόνητη η πιό ...ανάλαφρη επιλογή του αμίμητου πρώην γκολκίπερ της Λίβερπουλ Μπρους Γκρόμπελααρ.

neymar wearing mask


Αλλά και ο Νεϊμάρ ακολούθησε κάποια στιγμή την εν λόγω …μόδα με τη διαφορά ότι εκείνος προτίμησε να φορέσει τη δική του …μουτσούνα και σ’ εκείνη την πανηγυρική του επιλογή.

1721118 w2


Πέραν όμως των …εμπνευσμένων μασκοφόρων η μπάλα έχει πολύ πιο συχνά να επιδείξει πάμπολλους άλλους που υποχρεώθηκαν μέσα από ατυχία τους να φορέσουν μάσκα.

 76856843 maskgazza


Πασίγνωστα αστέρια της στρογγυλής θεάς ή και λιγότερο γνωστοί παίκτες έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί στους αγωνιστικούς χώρους φορώντας μάσκα για να προστατεύσουν το πρόσωπο τους έπειτα από ιατρικές οδηγίες που συνόδευσαν προηγούμενο τραυματισμό τους στην εν λόγω «περιοχή».

b4fa2 TNFS 165542008


Φερνάντο Τόρες, Μίκαελ Μπάλακ, Τιάγκο Σίλβα, Πολ Γκασκόιν, Τόμας Ροζίτσκι και ένα σωρό άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν κάποια στιγμή μπει σ’ αυτή την διαδικασία που θέλοντας και μη τους κάνει να ξεχωρίζουν όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για την ασφάλεια τους.

article-0-1BEFFDFD00000578-447 634x465

Η ομάδα όμως που έχει , τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια τους περισσότερους μασκοφόρους άσους είναι ασφαλώς δυστυχώς για αυτήν και εκείνους η Τσέλσι. Πέραν του Τόρες, και οι Τζον Τέρι,  Πέτρ Τσεχ, Ραμίρες και Ντεμπά Μπα ήταν μέλη της εν λόγω μπλε....συμμορίας.

 

Σ' ότι έχει να κάνει με τα ελληνικά γήπεδα δεν είναι μακρινή φυσικά στη μνήμη μας η περίπτωση του  Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ τότε Ισμαέλ Μπλάνκο γνωστούς στους φίλους της ομάδας του zoroκαι ως Ζορό.

 

Suarez-mask

Υπάρχει βέβαια και η μία διαφορετική περίπτωση. Κάποιοι πιστεύουν πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μία κατηγορία ξεχωριστή αποκλειστικά για έναν και μοναδικό ως τώρα ποδοσφαιριστή (ή για εκείνους που θα κάνουν το παιδαριώδες λάθος να θελήσουν να ακλολυθήσουν το κακό του παράδειγμα). Τον Λουίς Σουάρεζ. Μέ τη μάσκα φυσικά όχι για την προστασία του Ουρουγουανού διεθνή επιθετικού της Μπαρτσελόνα πλέον αλλά των υποψήφιων ...θυμάτων του. 

KobeMask

Φυσικά το δημοφιλέστερο των σπορ δεν είναι το μοναδικό που έχει να επιδείξει τέτοιου είδους «εμφανίσεις» άσων της.

hi-res-5b84c0bb9ae1bdd4ec19136d326358be crop north


Και στο μπάσκετ και μάλιστα στην Μέκκα του, το ΝΒΑ ουκ ολίγοι αθλητές και δη ακόμα και οι κορυφαίοι εξ αυτών, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Λεμπρόν Τζέιμς έχουν μπει στο …κλαμπ των εξ ανάγκης μασκοφόρων.

Οι μασκοφόροι του ποδοσφαίρου (videos+photos)



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved