Τα διάσημα «18αρια» του ποδοσφαίρου! (photos+videos)

Τα διάσημα «18αρια» του ποδοσφαίρου! (photos+videos)

Ο Κώστας Μήτρογλου θα φοράει το «18» στη Φούλαμ και το Onsportsπαρουσιάζει μεγάλους παίκτες που φόρεσαν το ίδιο νούμερο και μεγαλούργησαν με αυτό

Τα νούμερα που χαρακτήριζαν ανέκαθεν τους μεγάλους επιθετικούς του ποδοσφαίρου ήταν το «9», το «11» και κάποιες φορές το «10». Ο βασικότερος λόγος που καθιερώθηκε αυτή η… παράδοση, είναι η παλιά αρίθμηση στις φανέλες, η οποία προέκυπτε από τη θέση που είχαν οι παίκτες, εξ ου και το «1» στη φανέλα του τερματοφύλακα, τα… μικρά 2, 3, 4 και 5 στους αμυντικούς και ούτω καθεξής μέχρι τους τρεις επιθετικούς (σ.σ. συνηθισμένο νούμερο στις αρχές της δεκαετίας του ’50 όταν το ποδόσφαιρο άρχισε να βιομηχανοποιείται ραγδαία) που φορούσαν το 9, το 10 και το 11.

Με τα χρόνια αυτή η συνήθεια έπαψε να υπάρχει και έχουμε δει παίκτες να φορούν περίεργα νούμερα όπως το «99». Με αφορμή την ανάθεση του «18» στον Κώστα Μήτρογλου από τη Φούλαμ, το Onsportsπαρουσιάζει σήμερα τους μεγάλους παίκτες που φόρεσαν αυτό το νούμερο στην πλάτη και μεγαλούργησαν.

Γιούργκεν Κλίνσμαν

Ο άνθρωπος που σύνδεσε το όνομά του με το νούμερο «18», το οποίο κοσμούσε τη φανέλα του στη Μπάγερν Μονάχου και στην Τότεναμ, με τις φανέλες των οποίων «διέλυε» τα αντίπαλα δίχτυα χωρίς έλεος. Ο «θρύλος» του γερμανικού ποδοσφαίρου και νυν ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, φορούσε το 18 και στην εθνική Γερμανίας, με την οποία σημείωσε 47 γκολ σε 108 εμφανίσεις και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990.

Πολ Σκόουλς

Για πολλά χρόνια ο Πολ Σκόουλς φορούσε τη φανέλα με το 18 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε ότι αφορά την καριέρα του με τους «κόκκινους διαβόλους», δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Σε 20 σεζόν με τη Γιουνάιτεντ ο Σκόουλς έπαιξε 718 φορές, σημειώνοντας 155 γκολ, κατακτώντας τον απίστευτο αριθμό των 25 τίτλων! Με 11 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 LeagueCup, 5 CommunityShield, 2 ChampionsLeague, 1 Διηπειρωτικό και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, θεωρείται ίσως το πιο επιτυχημένο «18αρι» στην ιστορία του αθλήματος.

Μίροσλαβ Κλόζε

Ένα ακόμη «18αρι» της Μπάγερν Μονάχου, ένας ακόμη μεγάλος Γερμανός επιθετικός μετά τον Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο Κλόζε φόρεσε τη φανέλα των Βαυαρών από το 2007 μέχρι το 2011, σκοράροντας 24 φορές σε 98 συμμετοχές. Κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ και 1 Σούπερ Καπ Γερμανίας, αποδεικνύοντας ξανά την κλάση του. Είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίσω από τον συμπατριώτη του, Γκερντ Μίλερ, έχοντας 14 τέρματα στα τρία Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει και ετοιμάζεται για το τέταρτο της καριέρας του, στη Βραζιλία το 2014.

{youtube}Anw0HdjLtnw{youtube}

Εμίλ Χέσκι

Η αλήθεια είναι πως ο Χέσκι «μπαίνει» στη λίστα… οριακά, αφού όταν φόρεσε το «18» στην Άστον Βίλα, δεν κατάφερε και πολλά πράγματα. Τα 9 γκολ του σε 92 εμφανίσεις με τους «χωριάτες» τα θυμούνται μόνο οι οπαδοί της Βίλα και από αυτούς, μάλλον λίγοι τα… μνημονεύουν. Ωστόσο, ήταν δύσκολο να τον αφήσουμε εκτός καθαρά λόγω του ότι παίζει ποδόσφαιρο από το 1994 και δηλώνει ακόμη ερωτευμένος με τη στρογγυλή θεά, έχοντας σημειώσει 160 γκολ στην καριέρα του, τα 60 με τη Λίβερπουλ. Με τους «reds» κατέκτησε 1 Κύπελλο, 2 Λιγκ Καπ, 1 CharityShield, 1 Κύπελλο UEFAκαι 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Bonus: Ιβάν Ζαμοράνο

Αυτός κι αν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει! Τι κι αν το «1+8» που επέλεξε να φορέσει στην Ίντερ επειδή το «9» ανήκε στο Ρονάλντο, δεν είναι «18»; Ο Ιβάν Ζαμοράνο αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς παίκτες στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος και το γεγονός ότι φόρεσε στη φανέλα του δυο νούμερα είναι μια ακόμη απόδειξη. Σε 59 εμφανίσεις με τους «νερατζούρι» σκόραρε 21 φορές, κατακτώντας το Κύπελλο UEFAτη σεζόν 1997-98 με τη φανέλα της Ίντερ. Συνολικά έπαιξε σε 612 ματς με εννέα ομάδες και σκόραρε 348 φορές στην καριέρα του, στη διάρκεια της οποίας πανηγύρισε και Ολυμπιακό μετάλλιο, στο Σύδνεϋ το 2000, όταν πήρε το χάλκινο με τη Χιλή.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved