2001-02: Οι... «γκαλάκτικος»

2001-02: Οι... «γκαλάκτικος»

Με τον Ζινεντίν Ζιντάν να παίρνει από το… χέρι την Ρεάλ Μαδρίτης, η «βασίλισσα» κατέκτησε το 9ο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το τελευταίο μέχρι σήμερα.

Οι «γκαλάκτικος», όπως ήταν το νέο παρατσούκλι της Ρεάλ λόγω της πληθώρας αστέρων που είχε στο ρόστερ της, αγωνίστηκαν στο Champions League την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα της επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Αντίπαλος στην πρεμιέρα η Ρόμα, με τη Ρεάλ να παίρνει την εκτός έδρας νίκη με 2-1( Τότι 73’- Φίγκο 50’, Γκούτι 63’) και να μπαίνει με το δεξί στην διοργάνωση.

Στις 19 του ίδιου μήνα η «βασίλισσα» υποδέχθηκε την Λοκομοτίβ Μόσχας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της οποίας επικράτησε άνετα με 4-0 (Μουνίτις 39’, Φίγκο 64’, Ρομπέρτο Κάρλος 81’, Σάβιο 87’) και έδειξε από νωρίς τις… «άγριες» διαθέσεις της.

Μια εβδομάδα αργότερα, επόμενο «θύμα» αυτής της φοβερής ομάδας ήταν η Άντερλεχτ, η οποία στάθηκε στο ύψος της μόλις για ένα ημίχρονο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 (Θελάδες 49’, Ραούλ 51’,68’. Σολάρι 79’-Ντιντάν 33’).

Στις 16 Οκτωβρίου η Ρεάλ ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ για την 4η αγωνιστική του ομίλου, αλλά το αποτέλεσμα έμεινε ίδιο αφού οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 2-0 (Ρομπέρτο Κάρλος 19’, ΜακΜάναμαν 35’).

Την πρώτη της εντός έδρας βαθμολογική απώλεια η Ρεάλ την σημείωσε στις 24 Οκτωβρίου για την 5η αγωνιστική με την Ρόμα με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 1-1 (Φίγκο 75’ - Τότι 35’).

Όντας αδιάφορη, αφού είχε κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου, η Ρεάλ ταξίδεψε έξι μέρες αργότερα στην κρύα Ρωσία, γνωρίζοντας την ήττα από την Λοκομοτίβ με 2-0 (Μπουζνίκιν 30’, Τσερεβτσένκο 50’).

Στην συνέχεια η Ρεάλ συμμετείχε σε έναν δεύτερο όμιλο, αφού οι ομάδες που προκρίνονταν  έμπαιναν σε νέα γκρουπ.

Παναθηναϊκός, Σπάρτα Πράγας και Πόρτο βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με τους «γκαλάκτικος», οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση αήττητοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική βαθμολογική απώλεια έγινε στην «Λεωφόρο» με αντίπαλο την ελληνική ομάδα.

Στα προημιτελικά η Ρεάλ συνάντησε την Μπάγερν Μονάχου, η οποία την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στις 2 Απριλίου του 2002 οι Βαυαροί επικράτησαν των «μερένχες» με 2-1 (Έφενμπεργκ 82’, Πιζάρο 88’-Γκέρεμι 11’) αφήνοντας την υπόθεση πρόκριση ανοικτή.

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 10 του ίδιου μήνα σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι (ελέω Έφενμπεργκ!) η Ρεάλ πήρε την νίκη-πρόκριση με 2-0 (Ελγκέρα 69’, Γκούτι 85’).

Η «μισητή» Μπαρτσελόνα ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την Ρεάλ πριν τον τελικό.

Η πρώτη αναμέτρηση διεξήχθη στις 23 Απριλίου στο «Καμπ Νου» με τον Ζινεντίν Ζιντάν να οδηγεί τους «μερένχες» στο θριαμβευτικό 2-0 (Ζιντάν 55’, ΜακΜάναμαν 92’) και στέλνοντας τους με το ένα… πόδι στον τελικό.

Η ρεβάνς την Πρωτομαγιά δεν ανέδειξε νικητή αφού οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 (Ραούλ 43’-Ελγκέρα 49’ αυτογκόλ) με το εισιτήριο του τελικού ωστόσο να σφραγίζεται και τυπικά.

Η 15η Μαΐου έμελλε να είναι η μέρα που η Ρεάλ θα στεφόταν για τελευταία φορά «Βασίλισσα της Ευρώπης».

Στον τελικό που διεξήχθη στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1 (Λούσιο 13’ - Ραούλ 8’, Ζιντάν 45’) με το γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν να αποτελεί… χάι λάιτ στην ένδοξη ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου.



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved