Ατλέτικο - Μπιλμπάο: Τα θαυμαστά έργα των Ισπανών μέχρι τον τελικό του Europa League

Ατλέτικο - Μπιλμπάο: Τα θαυμαστά έργα των Ισπανών μέχρι τον τελικό του Europa League

Όσοι νομίζουν πως η κορυφαία στιγμή των φετινών φιναλίστ του Europa League είναι οι 11 σερί νίκες της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιονάιτεντ δια χειρός Αθλέτικ Μπιλμπάο κάνουν λάθος! Δεν είναι μόνο αυτές...

Για να δούμε τι άλλα «μαγικά» έκαναν οι δύο ισπανικοί σύλλογοι στην πορεία τους μέχρι τον τελικό του Βουκουρεστίου...

Ατλέτικο Μαδρίτης: Για το 2/3 μετά την κατάκτηση του 2009/10

Όταν δεν υπήρχε ο Φαλκάο

Η κάτοχος του τροπαίου του 2010 ξεκίνησε το ταξίδι της για το φετινό Europa League κόντρα στην νορβηγική Στρόμγκοτσεντ τον Ιούλίο στον τρίτο προκριματικό γύρο και προκρίθηκε στα πλέι οφ με δύο νίκες. Βέβαια, στον πρώτο αγώνα μέσα στο «Βιθέντε» Καλντερόν έκανε τα εύκολα δύσκολα, επικρατώντας με 2-1, με δύο γκολ του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες. Ωστόσο, στη ρεβάνς με τον Ρέγες να χτυπά και πάλι εξσφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση με νίκη με 2-0 μεσα στο «Μάριενλιστ».

Εκεί που δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βιτόρια Σετούμπαλ με δύο νίκες (2-0 στην Ισπανία και 4-0 μέσα στην Πορτογαλία), με τους Ελίας και Αντριάν Λόπεζ να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, ένας για κάθε αγώνα αντίστοιχα και τους δύο παίκτες να σημειώνουν από δύο τέρματα. Για όσους αναρωτιούνται... πού είναι ο Φαλκάο, η απάντηση είναι ότι αποκτήθηκε στις 18 Αυγούστου από την Πόρτο, ημέρα του πρώτου αγώνα με τους έτερους Ίβηρες, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί πριν τους ομίλους και μετά.

Η μοναδική της ήττα

Έχοντας ως αντιπάλους τις Σέλτικ, Ουντινέζε και Ρεν στη φάση των ομίλων, ήταν αυτή που τερμάτισε στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς και τέσσερις διαφορά από τους δεύτερους Ιταλούς (9), οι οποίοι ήταν και η μοναδική ομάδα που τους νίκησε στη φετινή διοργάνωση (2-0 στο «Φρίουλι» την 3η αγωνιστική). Από τότε οι «ροχιμπλάνκος» μετρούν 11 συνεχόμενες νίκες!

Συνολικά στον όμιλο είχαν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να παίρνει φόρα από την πρώτη αγωνιστική, όταν και έκανε το του ντεμπούτο στο Γιουρόπα Λιγκ με τα «ροχιμπλάνκος», σημειώνοντας το πρώτο γκολ στο 2-0 επί της Σέλτικ στη Μαδρίτη. Ο Κολομβιανός είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης μέχρι στιγμής με 10 γκολ μαζί με τον Κλάας Γιαν Χούντελαρ που έχει ήδη αποκλειστεί με τη Σάλκε, αλλά στη συγκεκριμένη φάση σημείωσε μόλις τα τρία από αυτά.

Τρένο στα νοκ - άουτ

Στα νοκ - άουτ ματς οι Μαδριλένοι μετρούν μόνο νίκες. Έχουν περάσει από έδρες όπως το «Ολίμπικο» της Λάτσιο στους «32» (3-1 και 1-0), το «Ινονού» της Μπεσίκτας στους «16» (3-1 και 3-0), το «Ανόβερο Αρίνα» του Ανόβερο στα προημιτελικά (2-1 και 2-1) και το «Μεστάγια» της Βαλένθια στα ημιτελικά (4-2 και 1-0). Μάλιστα, συνολικά έχουν βρει δίχτυα 20 φορές, κάτι που σημαίνει παραπάνω από 2 γκολ κατά μέσο όρο σε οκτώ νοκ - άουτ αναμετρήσεις.

Highlight της Ατλέτικο τα 10 γκολ του Φαλκάο:

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Να πραγματοποιήσει το θαύμα της!

Προκρίθηκε από... σπόντα

Η Αθλέτικ ξεκίνησε το ταξίδι της στο φετινό Europa League υποδεχόμενη την Τραμζονσπόρ στα πλέι φ. Και ενώ το 0-0 έδειχνε πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους στο «Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα» της Κωνσταντινούπολης στη ρεβάνς, μία μέρα πριν το ματς, η UEFA ανακοίνωσε την απόφασή της να αντικαταστήσει την μπλεγμένη στο σκάνδαλο με τα στημένα στο τουρκικό πρωτάθλημα, Φενέρμπαχτσε, με την Τραμζοσνσπόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι ο επαναληπτικός δεν διεξήχθει ποτέ, με τους Βάκος να παίρνουν την πρόκριση για τους ομίλους.

Εκεί όπου με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς τερμάτισαν πρώτοι σε έναν όμιλο που συμμετείχαν επίσης, η Σάλτσμπουργκ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο μεγάλος της πρωταγωνιστής, Φερνάντο Γιορέντε (7 τέρματα), είχε κάνει σεφτέ στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ με δύο γκολ στο 2-2 στην Αυστρία την 4η αγωνιστική. Η μοναδική ήττα στη συγκεκριμένη φάση ήρθε την τελευταία αγωνιστική στη Γαλλία, όταν, όμως, η πρόκριση είχε ήδη κριθεί.

Το μεγάλο «μπαμ»

Και αν το τρόπαιο δεν το κατακτήσει τελικά, η Αθλέτικ θα μείνει στην ιστορία ως η ομάδα που απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των «32», τρελαίνοντας κόσμο με αυτό της το επίτευγμα που ήρθε μάλιστα με δύο νίκες. Γιορέντε και Ντε Μάρκος ήταν οι δήμιοι των «κόκκινων διαβόλων», αφού πέτυχαν από δύο γκολ, ένα σε κάθε ματς από τα συνολικά πέντε της ομάδας τους απέναντι στους Άγγλους (3-2 στο «Ολντ Τράφορντ» και 2-1 στο «Σαν Μαμές»).

Αφού απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ...

Τα δύσκολα... είχαν περάσει για την αρμάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, η οποία είχε πάρει τα πάνω της μετά την έκπληξη να αποκλείσει το μεγάλο φαβορί της κατάκτησης του τροπάιου. Η Σάλκε και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την κεκτημένη από το «Ολντ Τράφορντ» ταχύτητα της πρώην ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πέρασε με 4-2 από το «Αουφ Σάλκε Αρίνα», φέρνοντας 2-2 στην έδρα τους στον επαναληπτικό, ενώ παρόλο που έχασαν με 2-1 στο «Χοσέ Αβαλάδε» στον πρώτο αγώνα, επικράτησαν με 3-1 στον δεύτερο για να είναι σήμερα στον τελικό.

Highlight της Αθλέτικ: Οι δύο νίκες επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

{/youtube}GFcerP6PFgs{/youtube}

Ατλέτικο - Μπιλμπάο: Τα θαυμαστά έργα των Ισπανών μέχρι τον τελικό του Europa League



Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved