Ο… σπάνιος «Σάλπι» (video)

Ο… σπάνιος «Σάλπι» (video)

Ο εκ φύσεως ηγέτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, εσχάτως ανέλαβε και τον γνώριμο ρόλο του «εκτελεστή», με 5 γκολ στα τελευταία 7 ματς του Δικεφάλου.

Αποτελεί μια από τις σπάνιες περιπτώσεις παικτών, που αποφάσισαν να απαρνηθούν τα…  κάλλη της Αθήνας, για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που αγάπησε από μικρό παιδί. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άλλωστε, δεν είναι ο συμβατικός τύπος του Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, αγαπήθηκε από όλους στην ομάδα, γνώρισε την καθολική αναγνώριση του κόσμου και κέρδισε τίτλους. Ωστόσο, στο βάθος του μυαλού του υπήρχε μόνο ένα πράγμα. Η στιγμή που θα επέστρεφε στην Τούμπα, φορώντας τον Δικέφαλο στο στήθος. Παρότι γνώριζε, πως πολλοί ΠΑΟΚτσήδες δεν είχαν λησμονήσει την απόφασή του να αφήσει προ τετραετίας την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να κατέβει στην Αθήνα.
Ακόμα κι αυτό, ουδόλως τον πτόησε. Από μικρός στα… ρινγκ –παλαιστής γαρ στα παιδικά του χρόνια- είχε μάθει να μάχεται και να κερδίζει. Δεν εξελίχθηκε τυχαία άλλωστε σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς τούτης της γενιάς.

Η επιστροφή του στην Τούμπα δεν ήταν όσο… επεισοδιακή αναμενόταν. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και ο ίδιος. Η παρουσία του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, έδωσε άλλη οντότητα στην επίθεση της ομάδας. Μπορεί να μη σκόραρε πολύ, αλλά η προσφορά του Σαλπιγγίδη, ανέκαθεν δεν περιοριζόταν στα γκολ.
Μέρα με τη μέρα μάλιστα, ο «Σάλπι» κατάφερε να κερδίσει αυτό που εκ των προτέρων ήταν –με μαθηματική ακρίβεια- αναμενόμενο. Να γίνει ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Της ομάδας που λάτρεψε από πιτσιρικάς.
Εσχάτως, ανέλαβε και τον ρόλο του «εκτελεστή». Στα τελευταία επτά ματς του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του 2011 –συμπεριλαμβανόμενων και αυτών του Κυπέλλου-, έχει σκοράρει πέντε φορές, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, αλλά και μια σπουδαία πρόκριση. Αυτή στο χθεσινό (02/02) ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Μια πρόκριση που αναμφισβήτητα αποτέλεσε ένα τεράστιο βήμα, προς την κατάκτηση ενός τίτλου για τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Αν τελικά ο στόχος επιτευχθεί, ένα είναι βέβαιο. Ένα μεγάλο κομμάτι του, θα ανήκει στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Τα γκολ του Σάλπι στα τελευταία ματς

Πρωτάθλημα
05/01/2011 Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1 (1)
09/01/2011 ΠΑΟΚ-Αστ. Τρίπολης 1-0 (1)
15/01/2011 Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ 0-3 (1)
22/01/2011 ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη 2-1 (1)

Κύπελλο
02/02/2011 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (1)

Ο… σπάνιος «Σάλπι» (video)



Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved