Λόρενς: «Είχα οδηγία να… αλλάξω το ματς»

Λόρενς: «Είχα οδηγία να… αλλάξω το ματς»

Η συμβολή του Λίαμ Λόρενς στην ανατροπή του ΠΑΟΚ και τη νίκη με 2-1 επί της Ραπίντ Βιέννης ήταν μεγάλη, με τον Ιρλανδό να αποκαλύπτει τις οδηγίες του Δώνη.

«Μπες και άλλαξε το ματς!», του είπε ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», κάτι που έκανε, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος του κόσμου του ΠΑΟΚ, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ.

Όταν ο Λόρενς μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έχανε με 0-1. Η παρουσία του στο παιχνίδι μόνο συμπτωματική δεν ήταν για την ανατροπή, ώστε να φτάσει ο Δικέφαλος στο τελικό 2-1 με τη Ραπίντ:  «Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ από την πλευρά μου βοήθησα για την ανατροπή του σκορ. Οι τελευταίες οδηγίες που μου έδωσε ο προπονητής πριν την είσοδό μου στον αγωνιστικό χώρο ήταν “μπες μέσα και άλλαξε το παιχνίδι.Αυτό που κυρίως προσπάθησα ήταν να βάλω όσο το δυνατό περισσότερες φορές την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή”.

Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στην προσαρμογή του: «Είχα μια πλήρη προετοιμασία και πριν έρθω στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να συνηθίσω είναι να παίζω ποδόσφαιρο κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα, αισθάνομαι έτοιμος και βρίσκομαι στη διάθεση του προπονητή για να με χρησιμοποιήσει, όταν αυτός το κρίνει απαραίτητο».

Επειδή ο Γιώργος Δώνης είχε παίξει στην Αγγλία, και ο ΠΑΟΚ παίζει 4-4-2, ο Λόρενς ρωτήθηκε αν διακρίνει κάποια στοιχεία στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας που θυμίζουν το βρετανικό στιλ παιχνιδιού: «Δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο. Η πολύ σημαντική διαφορά είναι ότι στην Αγγλία οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί παίζουν σχεδόν πάντα πάνω στη γραμμή και σπανίως συγκλίνουν στην περιοχή. Εδώ ο προπονητής ζητάει από τους μέσους να κλίνουν προς τα μέσα και να ανεβαίνουν στην επίθεση και οι ακραίοι μπακ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ραπίντ, ο Λόρενς είπε: «Το ελπίζω. Θα πάμε στη Βιέννη για να διαφυλάξουμε τη νίκη μας στο πρώτο παιχνίδι. Και νομίζω ότι σαν ομάδα έχουμε την εμπειρία για να τα καταφέρουμε».

Ο Λόρενς κλήθηκε να σχολιάσει την ατμόσφαιρα της Τούμπας και πως ένιωσε στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή στον ΠΑΟΚ: «Το γήπεδο, ο κόσμος, ήταν κάτι το φανταστικό! Από την προθέρμανση των παικτών, όταν είδα πολλούς οπαδούς να είναι γυμνοί από τη μέση και πάνω ήταν εντυπωσιακό. Αλλά και όταν μπήκα στο παιχνίδι για την πρώτη μου επίσημη εμφάνιση ένιωσα πολύ ωραία. Αν θα μπορούσα να κάνω μια σύγκριση με τις ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί στην Αγγλία, θα παρομοίαζα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με αυτούς της Στόουκ Σίτι, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα θορυβώδεις και εκδηλωτικοί με την ομάδα τους. Αλλά και από τους οπαδούς της Σάντερλαντ έχω καλές αναμνήσεις. Στο ματς με τη Ραπίντ, ειδικά στο δεύτερο γκολ που μας χάρισε τη νίκη, ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός».

Τι να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ από  τον Ιρλανδό στη συνέχεια: «Όταν θα έχω συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια μου και αποκτήσω ρυθμό, τότε θα μπορώ να δίνω ενδεχομένως περισσότερες ασίστ αλλά και να πετυχαίνω κάποια γκολ».

Ποιες είναι οι σκέψεις του Λίαμ Λόρενς παραμονές της έναρξης του νέου πρωταθλήματος: «Περιμένω να δω παιχνίδια, τα οποία θα διακρίνει ο ανταγωνισμός και το πάθος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία από παιχνίδια μεταξύ ελληνικών ομάδων, παρά μόνο το πρόσφατο φιλικό της ομάδας μου με την Ξάνθη. Αυτό που εύχομαι για το νέο πρωτάθλημα είναι να γευτούμε όσο το δυνατό περισσότερες νίκες».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved