Πόλεμος στο Ισραήλ: Το μεγάλο ερωτηματικό στον αθλητισμό

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το μεγάλο ερωτηματικό στον αθλητισμό

Στον «αέρα» οι ομάδες της χώρας όσο διαρκεί ο πόλεμος, με τους ελληνικούς συλλόγους να επηρεάζονται άμεσα απ’ τις τελικές εξελίξεις/αποφάσεις.

Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί εν μέσω ενός πολέμου που αφήνει πίσω του τόσα θύματα, νεκρούς και τραυματίες, είναι ο αθλητισμός. Ανάμεσα στα πολλά, όμως, είναι κι αυτό ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Σε μια περίοδο που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για όλους προχωρούν. Ειδικά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις των μεγάλων αθλημάτων. Εκεί όπου το καλεντάρι εκ των πραγμάτων είναι «στενό».

Το τι θα συμβεί με τις αναμετρήσεις των Ισραηλινών ομάδων, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να ενεργήσουν οι ίδιες οι διοργανώτριες για έναν πόλεμο στον οποίο ουδείς γνωρίζει αν θα κρατήσει καιρό ή όχι. Ευχή όλων φυσικά να τερματιστεί άμεσα, όμως τα μηνύματα που έρχονται απ’ το Ισραήλ με επίσημες δηλώσεις των αξιωματούχων του κράτους, αναφέρουν το αντίθετο.

Η λύση δεν μπορεί να είναι μόνιμα η διεξαγωγή αναμετρήσεων εκτός έδρας μέχρι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Το σενάριο του να αγωνίζονται οι ομάδες του Ισραήλ σε ουδέτερες έδρες, δεν φαίνεται να έχει εξεταστεί σοβαρά μέχρι τώρα τουλάχιστον. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχει κι ένα ακόμη ζήτημα.

Πολλές ομάδες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους σε επίπεδο προπονήσεων. Αφήνοντας ξένους αθλητές να φύγουν απ’ τη χώρα με τις οικογένειές τους. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο μπάσκετ για παράδειγμα, έστειλε τους Αμερικανούς παίκτες της στην Κύπρο για να αισθάνονται ασφαλείς, τη στιγμή που οι Ισραηλινοί έμειναν στη χώρα και επισκέπτονταν σημεία όπου μεταφέρθηκαν κάτοικοι απ’ τις περιοχές κοντά στη λωρίδα της Γάζας για να τους δίνουν κουράγιο.

Επιπρόσθετα, το γεγονός πως η χώρα είναι σε κατάσταση πολέμου, φέρνει αυτόματα μεγάλη διαδικασία για να μπορέσει κάποιος Ισραηλινός να βγει απ’ τη χώρα, ακόμη κι αν είναι αθλητής ή προπονητής ή εργαζόμενος σε ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κατά συνέπεια τα διαρκή ταξίδια είναι δύσκολα.

Ανάμεσα στα πολλά σενάρια που έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες, υπάρχει ακόμη και η απόσυρση του Ισραήλ από τις αθλητικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φυσικά αυτό θεωρείται η τελευταία λύση και πρώτα θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να συνεχίσουν κανονικά όσο διαρκεί ο πόλεμος.

Οι ελληνικές ομάδες προφανώς κι επηρεάζονται άμεσα απ’ το τι θα συμβεί. Στο μπάσκετ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν μπροστά τους τις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη Euroleague, με πρώτους τους «πράσινους» που φιλοξενούν τους Ισραηλινούς την ερχόμενη εβδομάδα (Παρασκευή 20/10) στο ΟΑΚΑ.

Υπάρχει βέβαια και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ο οποίος έχει στον όμιλό του την Μακάμπι Χάιφα. Το «τριφύλλι» έπαιξε για το Europa League στην πόλη του Ισραήλ, με την αποστολή να επιστρέφει στην Αθήνα κυριολεκτικά ώρες πριν την επίθεση της Χαμάς.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved