ΠΑΟΚ: Στον αέρα μία ολόκληρη ομάδα!
intime.gr

ΠΑΟΚ: Στον αέρα μία ολόκληρη ομάδα!

ΠΑΟΚ: Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα στους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καλοκαίρι δέκα μεταγραφές.

Στην προσπάθειά του να χτίσει μία νέα και σε πρόσωπα και ηλικιακά ομάδα. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. Είναι μία σεζόν, που όπως όλα δείχνουν, θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Θετικά, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.

Η χρονιά, άλλωστε, ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χάθηκε η ευκαιρία για τους νεαρούς παίκτες να μοιράζονται όλο και περισσότερα παιχνίδια. Να αποκτούν εμπειρίες. Το θέμα είναι πόσοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εντός κι εκτός συνόρων.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής πλην των Νάρεϊ, Κοτάρσκι, Ντάντας, δεν δείχνει να παίρνει πολλά από τις μεταγραφές του. Τρεις στους δέκα είναι ένα ποσοστό που ασφαλώς δεν ικανοποιεί. Κι αν πολλοί νέοι δεν ανέβουν γρήγορα επίπεδο μέσα από τις προπονήσεις, σε συνδυασμό με τα συμβόλαια που λήγουν ο ΠΑΟΚ μπορεί τον Γενάρη και το προσεχές καλοκαίρι να θέλει πάλι διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Κι έτσι ομάδες δεν χτίζονται. Ας δούμε αναλυτικά τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχει ο ΠΑΟΚ.

Οι ελεύθεροι

Το καλοκαίρι του 2023 ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, Τόμας, Ντάντας, Ζαμπά, Ταλιχμανίδης.

Ο Βιεϊρίνια τον Γενάρη θα κλείσει τα 37 χρόνια και ο Μπίσεσβαρ τον Μάρτιο τα 35. Οι δύο παίκτες ανανέωσαν πριν μερικούς μήνες για έναν χρόνο, ώστε να βοηθήσουν με την εμπειρία τους και να έχουν ενδεχομένως κάποια ποιοτικά ματς ή κάποια ημίχρονα.

Ξεκίνησαν βασικοί, ωστόσο, ο Λουτσέσκου τους έχει πρώτους στις επιλογές του αρκετές φορές. Σε αγώνες με υψηλή ένταση, όμως και με κλειστές άμυνες που χρειάζονται ταχύτητα για να διασπαστούν ή προσοχή σε αντεπιθέσεις, υπάρχει θέμα. Το έχουν διαπιστώσει όλοι. Καμία απόφαση και για τους δύο δεν θα ληφθεί άμεσα. Ανάλογα την πορεία της ομάδας και των ίδιων θα φανεί αν έχουν μέλλον.

Ο Ελ Καντουρί είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Αλλά έχει βγάλει τόσους τραυματισμούς, που σπάνια βοηθάει. Έχει οψιόν για έναν ακόμα χρόνο και το επόμενο καλοκαίρι θα είναι 33 ετών. Αν δεν γίνει ενεργός δύσκολα θα υπάρξει συνέχεια. Ο Ολιβέιρα δεν έχει βοηθήσει καθόλου τον ΠΑΟΚ, λόγω των τραυματισμών. Το πρόβλημα στο γκολ φέτος είναι μεγάλο και αν δεν αλλάξει επιδόσεις, τότε ο Πορτογάλος τέλος της σεζόν θα αποχαιρετήσει.

Τα δύο πιο καυτά μέτωπα είναι τον Κούρτιτς, Αουγκούστο. Δύο βασικοί παίκτες. Ο Σλοβένος, ωστόσο, τον Γενάρη θα κλείσει τα 34 του χρόνια και με αποδοχές άνω του εκατομμυρίου, όπως έχει τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν το συζητάει. Αν πέσει στα μισά και ανάλογα την εικόνα του στη συνέχεια, μπορεί ν’ αλλάξει η κατάσταση.

Ο Αουγκούστο οδεύει στα 26 του χρόνια. Έχει μεταπωλητική αξία, αλλά σε ορισμένα ματς χάνεται. Όλα αφορούν το οικονομικό κι αν παίκτης έχει διάθεση να μείνει στην Τούμπα με την καρδιά του και να παίξει σύμφωνα με την ποιότητά του.

Ο Ζαμπά είναι τελειωμένη υπόθεση. Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής και με τον 24χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ όλα θα κριθούν στα δικαστήρια. Ο 21χρονος Ταλιχμανίδης είναι ταλαντούχος γκολκίπερ και επειδή είναι Έλληνας ή ο ΠΑΟΚ θα τον κρατήσει για να αποτελέσει σταδιακά την εναλλακτική του Κοτάρσκι ή θα τον ανανεώσει και θα τον δώσει κάπου να πάρει ματς. Ο Μπράντον Τόμας υπέγραψε για 1+1 χρόνια. Φιλότιμος παίκτης, αλλά αυτό δεν αρκεί για φορ. Ανάλογα την πορεία του και τα γκολ, θα κριθεί αν αξίζει να μείνει. Δεν κοστίζει, άλλωστε, πολλά.

Μεταγραφές και δανεικοί

Υπάρχουν, όμως, τέσσερις μεταγραφές που ακόμα δεν έχουν βοηθήσει και ορισμένοι κόστισαν χρήματα στον ΠΑΟΚ. Εξαιρείται ο ελεύθερος Νάσμπεργκ, που δεν έχει αγωνιστεί ακόμα, λόγω Κουλιεράκη και ο ελεύθερος Κάργας. Ο τελευταίος στα πρώτα ματς δεν πήγε καλά, ωστόσο, είναι μία φτηνή λύση κι έχει εμπειρία. Επιπλέον, είναι Έλληνας και χρειάζεται το ελληνικό στοιχείο.

Αυτοί που έχουν απογοητεύσει είναι οι Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες. Ο Ισπανός αγοράστηκε από τη Μαγιόρκα κι έχει συμβόλαιο έως το 2026! Αν συνεχιστούν εμφανίσεις ανάλογες με το πρόσφατο παρελθόν, τότε ή γίνει προσπάθεια να πουληθεί ή θα πάει δανεικός. Ο νεαρός Πορτογάλος χαφ αγοράστηκε κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και δεν έχει γίνει βασικός στέλεχος. Πολλές φορές δεν παίζει ούτε αλλαγή. Ο ΠΑΟΚ τον πιστεύει, όμως και ο ίδιος πρέπει να ανέβει.

Ο Κουαλιάτα έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη, είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο, αλλά αρκετές φορές δεν είναι καν στην αποστολή και ο ΠΑΟΚ έδωσε 1,8 για να τον αποκτήσει. Ο Ράφα Σοάρες στα 27 του χρόνια ήρθε ως έτοιμος παίκτης. Είχε τραυματισμούς, ωστόσο κι αυτός δείχνει αρκετά πίσω και δεν είναι ορισμένες φορές στην αποστολή. Εκτός των τεσσάρων, αφήνουμε και τον 22χρονο Ρικάρντο, ο οποίος προς το παρόν παίζει στη Β’ ομάδα.

Υπάρχουν και οι Μουργκ, Νινούα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να τους ξεφορτωθεί το καλοκαίρι και θα επιδιώξει να το πετύχει τον Γενάρη. Το επόμενο καλοκαίρι, παράλληλα, θα απασχολήσουν και οι Τσιγγάρας, Κούτσιας, Τέιλορ. Τρεις δανεικοί παίκτες. Ο Κούτσιας δεδομένα θα γυρίσει. Για τον Τσιγγάρα, ο ΠΑΟΚ θα περιμένει την αγορά του από την Τουλούζ και για τον Τέιλορ την απόφαση της Σαχτάρ. Προς το παρόν ο Βραζιλιάνος παίζει κι όλα είναι πιθανά. Γίνεται αντιληπτό, πάντως, πόσο πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα στον ΠΑΟΚ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όσο ο Σαββίδης είναι στον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει θέμα συμπαίκτη»

«Όσο ο Σαββίδης είναι στον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει θέμα συμπαίκτη»

ΠΑΟΚ: Οι πρώτοι «μνηστήρες» για Κουλιεράκη - Η απάντηση Μπότο και η κάλυψη της ΠΑΕ

ΠΑΟΚ: Οι πρώτοι «μνηστήρες» για Κουλιεράκη - Η απάντηση Μπότο και η κάλυψη της ΠΑΕ

ΠΑΟΚ: Πληγή ο φορ – Γύρισε μία πενταετία πίσω (videos)

ΠΑΟΚ: Πληγή ο φορ – Γύρισε μία πενταετία πίσω (videos)

Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved