Παναγιώτης Τριβυζάς στο Onsports: «Νέο ατομικό ρεκόρ, ημιτελικός στα 200μ. και τελικός στα 4Χ100μ»
Facebook: Panos Trivizas

Παναγιώτης Τριβυζάς στο Onsports: «Νέο ατομικό ρεκόρ, ημιτελικός στα 200μ. και τελικός στα 4Χ100μ»

Στα βήματα του Κώστα Κεντέρη θέλει να βαδίσει ο Παναγιώτης Τριβυζάς, που αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Onsports.gr τους στόχους και τις φιλοδοξίες του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 15/8 στο Μόναχο.

Ο σπρίντερ του Παναθηναϊκού έχει φετινό ρεκόρ 20.70, και ατομικό ρεκόρ το 20.58, ενώ είναι ο 8ος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών στα 200μ.. Ο 34χρονος αθλητής του Κώστα Βογιατζάκη διεκδικεί ένα καλό πλασάρισμα τόσο στα 200μ. όσο και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. όπου θα αγωνιστεί στις 18/8 και 19/8 αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, το οποίο θα είναι το δεύτερο στην καριέρα του μετά το Βερολίνο το 2018.

Σίγουρα το έργο του θα είναι δύσκολο, όμως ο Παναγιώτης Τριβυζάς που ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος δεν έχει μάθει να τα παρατάει. Αντιθέτως αρέσκεται στο να θέτει νέους στόχους και να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να πετυχαίνει το… ακατόρθωτο.

Με «οδηγό» τον άθλο Κώστα Κεντέρη, που στις 9/8/2002 είχε κατακτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα σημειώνοντας μάλιστα το Πανελλήνιο ρεκόρ (19.85), ο αθλητής του «τριφυλλιού» θέλει να δοκιμάσει τα όριά του και να γράψει το όνομά του στην ιστορία.

«Ιδανικό για επιδόσεις στάδιο στο Μόναχο. Στόχος μου ένα νέο ατομικό ρεκόρ»

Λίγο πριν δοκιμαστεί στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου ο Παναγιώτης Τριβυζάς αποκάλυψε στην συντάκτρια του Onsports.gr, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου, με τι επίδοση θα ήθελε να επιστρέψει από την Βαυαρική πρωτεύουσα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου;

«Ο αρχικός μου στόχος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο είναι να περάσω στον ημιτελικό στα 200μ.. Νομίζω ότι αν παρουσιάσω το πρόσωπο που δείχνω τον τελευταίο καιρό και στις προπονήσεις μου και στους αγώνες μου δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα να περάσω τον πρώτο γύρο και να βρεθώ στον ημιτελικό. Από εκεί και πέρα ότι προκύψει. Από εκεί και πέρα θα συμμετάσχω και στη σκυτάλη 4Χ100μ., όπου για φέτος στόχος είναι να μπούμε στον τελικό. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλα τα παιδιά και έχουμε κάνει έναν πάρα πολύ καλό χρόνο φέτος το 39.10 στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία και πιστεύω ότι με χρόνο κάτω από αυτήν την επίδοση θα είμαστε σίγουρα στον τελικό»!

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και με τι επίδοση θα είσαι ικανοποιημένος να επιστρέψεις από την Βαυαρική πρωτεύουσα;

«Είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο. Έχω δουλέψει σκληρά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οπότε θεωρώ πως είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θέλω όμως συνέχεια να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Αυτό σημαίνει ότι με μια επίδοση καλύτερη από την φετινή μου επίδοση, που είναι 20.70, θα είμαι αρκετά ικανοποιημένος εφόσον μάλιστα με βάλει στον ημιτελικό».

Ευνοούν οι καιρικές συνθήκες τους αθλητές για μεγάλες επιδόσεις στο Μόναχο;

«Νομίζω πως είναι ένα πάρα πολύ καλό στάδιο, το οποίο έχουν γίνει πάρα πολύ καλές επιδόσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ακριβώς πριν 20 χρόνια το 19.85 του Κώστα Κεντέρη το 2002. Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες δεν τις λαμβάνω ιδιαίτερα υπόψιν καθώς θα είναι ίδιες για όλους αθλητές».

Ποιο άλλο αγώνισμα ή αθλητή θέλεις -αν το επιτρέψει ο χρόνος σου- να πας να παρακολουθήσεις;

«Θέλω να παρακολουθήσω όλες οι προσπάθειες των συναθλητών μου και να τους δώσω και εγώ το δικό μου χειροκρότημα. Από εκεί και πέρα όμως μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα 200μ. θα συμμετάσχω και στην σκυτάλη 4Χ100μ, όπου ο στόχος μας για φέτος είναι να μπούμε στον τελικό. Οπότε δε θα έχω και πολύ χρόνο, αλλά θα προσπαθήσω να δω όσους περισσότερους αγώνες γίνεται».

«Κλείνοντας» ποιοι ήταν αυτοί που βοήθησαν ώστε να καταφέρεις να βρεθείς στο Μόναχο και θέλεις να ευχαριστήσεις;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Κώστα Βογιατζάκη, την SCN με τα κορυφαία συμπληρώματα, την Βίκος, την Puma, τον σύλλογο μου Παναθηναϊκό, τον φυσιοθεραπευτή μου Νίκο Αρβανιτάκη και φυσικά την οικογένεια μου γιατί χωρίς αυτούς δε θα τα κατάφερνα».

Παναγιώτης Τριβυζάς (Παναθηναϊκός ΑΟ)

Αγώνισμα: 200 μ.

Ατ./Φετ. ρεκόρ: 20.58/20.70

Προπονητής: Κώστας Βογιατζάκης

Πανελλήνιο ρεκόρ: 19.85 Κώστας Κεντέρης 9/8/2002

Κορυφαία επίδοση Ελλάδα 2022: 20.70 Παναγιώτης Τριβυζάς

Κορυφαία επίδοση συμμετέχοντα: 19.96 Μπλέσινγκ Αφριφάχ (Ισραήλ)

Ρεκόρ αγώνων: 19.76 Ραμίλ Γκουλιέγιεβ (Τουρκία)

Ελληνικά μετάλλια στο αγώνισμα:

1ος 19.85 Κώστας Κεντέρης 2002 Μόναχο



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved