«Clutch player για 2 θέσεις ο Γκριγκόνις, νιώθεις τον Γκουντάιτις - Θα ταιριάξουν Κανάν, Μπολομπόι»

«Clutch player για 2 θέσεις ο Γκριγκόνις, νιώθεις τον Γκουντάιτις - Θα ταιριάξουν Κανάν, Μπολομπόι»

Ο Ανδρέας Πιστιόλης μιλάει στο OnSports για την εμπειρία της Γαλατασαράι και αναλύει τους παίκτες που πήραν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι και τους οποίους γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Ο Ανδρέας Πιστιόλης ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την καριέρα του ως head coach και πλέον ετοιμάζεται για το παρθενικό του ξεκίνημα σε σεζόν ως πρώτος προπονητής.

Ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε τις δυνάμεις του στα μέσα της περασμένης σεζόν στη Γαλατασαράι και η προσπάθειά του ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Η τουρκική ομάδα έπαιξε ωραίο μπάσκετ και μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει την μεγάλη έκπληξη, χάνοντας στις λεπτομέρειες και στο 5ο ματς την πρόκριση στον τελικό από την Αναντολού Εφές.

Πλέον, ο Ανδρέας Πιστιόλης ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά στην Τουρκία, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης αλλά και του κόσμου της Γαλατά και μίλησε στο OnSports για τα σχεδιά του.

Παράλληλα, ανέλυσε για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, τους παίκτες που απέκτησαν οι ομάδες τους αυτό το καλοκαίρι και τους οποίους ξέρει από πρώτο χέρι, καθώς συνεργάστηκε μαζί τους. Ο λόγος για τους Μάριους Γκριγκόνις και Τζόελ Μπολομπόι που είχε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τον Αϊζάια Κάναν που είχε πέρυσι στη Γαλατά, ενώ σχολίασε και τη μεταγραφή του Αρτούρας Γκουντάιτις, τον οποίο αντιμετώπισε πολλές φορές ως αντίπαλο και στη Ρωσία και την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Πιστιόλη:

Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε πως ζήσατε την πρώτη εμπειρία ως head coach στη Γαλατασαράι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ήταν όπως το είχατε φανταστεί ή αν θέλετε όπως το είχατε σχεδιάσει στο μυαλό σας;
«Αυτά δεν πάνε βάσει σχεδίου ποτέ, απλά έχεις κάποιες προσδοκίες ανάλογα με την ομάδα. Από τη στιγμή που πήγα στη Γαλατασαράι, αυτά που υπέθετα ότι θα συναντήσω τα βρήκα. Μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο που τη στηρίζει, πολύ καλά οργανωμένη, με πολύ καλές συνθήκες να εργαστεί κάποιος προπονητής. Είμαι πολύ τυχερός που βρέθηκα σε αυτό το περιβάλλον και μπόρεσα να δείξω το έργο μου και ένα κομμάτι των ικανοτήτων μου».

Αγωνιστικά είστε ικανοποιημένος με την κατάληξη της σεζόν;
«Είμαι άνθρωπος που πάντα θέλω το κάτι παραπάνω, αλλά είμαι ευγνώμων για όσα καταφέραμε. Αν μας ευνοούσε η τύχη θα μπορούσαμε το κάτι παραπάνω, αλλά εκτιμώ όσα καταφέραμε τη σεζόν που πέρασε με τους παίκτες και όλους τους συνεργάτες μου».

Ποιος είναι ο στόχος με τη Γαλατά τη νέα σεζόν;
«Ο στόχος στο δικό μου μυαλό είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να λέμε θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές, να κερδίσουμε όλους τους τίτλους. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα μου να παλεύει σε κάθε ματς για να κερδίσει. Γνωρίζοντας φυσικά πως δεν γίνεται να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο, αυτή θέλω να είναι η νοοτροπία. Ένα σύνολο που θα μπαίνει στο γήπεδο και θα παλεύει σε κάθε ματς. Κάτι που αντιπροσωπεύει και τον κόσμο της Γαλατά. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν γίνεται να κερδίζουμε όλα τα ματς, αλλά μας ζητά να παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια. Κι αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε τη νέα χρονιά».

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενισχύθηκαν με παίκτες που ξέρετε από πρώτο χέρι και ο κόσμος θα ήθελε την γνώμη σας. Αρχικά ο Μάριους Γκριγκόνις, έρχεται στον Παναθηναϊκό ως η σημαντικότερη μεταγραφή του φέτος. Έχει τα στοιχεία για να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό;
«Αρχικά να πω, πως για να κάνεις μια συνολική εκτίμηση για τον Παναθηναϊκό πρέπει να δεις ολοκληρωμένο τον σχεδιασμό και να έχεις μια εικόνα της φιλοσοφίας του προπονητή του. Με κάποια κομμάτια του παζλ δεν μπορείς να κρίνεις συνολικά. Σίγουρα, ωστόσο, σε ατομικό επίπεδο, μιλάμε για έναν πάρα πολύ καλό παίκτη, έναν παίκτη Euroleague 100% με πολύπλευρη συνεισφορά σε αυτά που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι μια πολύ καλή μεταγραφή και οι φίλοι της ομάδας πρέπει να είναι χαρούμενοι. Το τι σχεδιάζει ο προπονητής, τι θα του ζητηθεί και πως θα χρησιμοποιηθεί θα το δούμε στην πορεία. Ο Μάριους είχε καλές επιδόσεις σε όποια ομάδα και να αγωνίστηκε. Και στη Ζαλγκίρις ήταν ηγέτης. Ξεκίνησε ως ένας βασικός παικτης μέχρι που έκανε τη διαφορά. Στην ΤΣΣΚΑ η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε με τραυματισμό, σε μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω κορονοϊού, ξέσπασε μετά και ο πόλεμος. Είναι άδικο να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από τη σεζόν αυτή. Το σίγουρο είναι πως είναι πολύ καλός παίκτης».

Τι μπορεί να περιμένει από αυτόν ο κόουτς Ράντονιτς μέσα στο παρκέ;
«Είναι ένας κλασικός παίκτης που παίζει ξεκάθαρα σε δύο θέσεις. Και στο 2 και στο 3. Είναι καλός με την μπάλα στα χέρια και μπορεί να παίξει στο 2, αλλά έχει το μέγεθος και τη δύναμη για να παίζει στο 3. Έχει προφανώς μεγάλο μπασκετικό iq, είναι επιθετικός με την μπάλα στα χέρια, με καλό σουτ και το σημαντικότερο όλων είναι αυτό που λέμε clutch player. Δεν διστάζει στο τέλος και στις κρίσιμες καταστάσεις να πάρει το σουτ. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε, ειδικά με τη Ζαλγκίρις, τα μεγάλα σουτ που της έδωσαν σπουδαίες νίκες. Ο Μάριους μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, θα βρει πολλούς τρόπους να τον χρησιμοποιήσει ο κόουτς Ράντονιτς».

Από πρώτο χέρι γνωρίζετε και δύο νέους παίκτες του Ολυμπιακού. Ας ξεκινήσουμε από αυτόν που είχατε μεγαλύτερη επαφή στην ΤΣΣΚΑ, τον Μπολομπόι. Τι θα δώσει στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα;
«Έναν παίκτη ομάδας που θα προσπαθήσει να κάνει "πολλά με λίγα" όπως λέμε. Έναν καλό αθλητή, που γενικότερα δεν είναι φαντεζί παίκτης, αλλά είναι πολύ χρήσιμος γιατί μπορεί να τελειώσει ασίστ των συμπαικτών του, να μαζέψει ριμπάουντ και να παίξει καλή άμυνα. Μπορεί να σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση αν του δώσεις το ελεύθερο. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για κάθε ομάδα. Δεν είναι παίκτης που απαιτεί την μπάλα».

Ο Κανάν, με τον οποίο συνεργαστήκατε στη Γαλατασαράι, είναι παίκτης που απαιτεί την μπάλα; Θα ταιριάξει στον Ολυμπιακό;
«Όχι δεν νομίζω ότι είναι ένας παίκτης που θέλει να κρατάει την μπάλα πολύ, αλλά πρέπει να σχεδιάσεις πως θα τον χρησιμοποιήσεις. Στην ομάδα μας συνυπήρχε με άλλους δύο γκαρντ που η μπάλα παιρνούσε συνέχεια από τα χέρια τους. Μπορεί να συνυπάρχει με τέτοιους παίκτες και να δημιουργήσει από πικ εν ρολ, να δημιουργήσει το σουτ του. Βάσει του τρόπου που παίζει είναι μια πολύ καλή προσθήκη για τον Ολυμπιακό. Θα ταιριάξει απόλυτα, μπορεί να έχει και δημιουργία με την μπάλα στα χέρια. Είναι προσηλωμένος, πολύ καλός αμυντικός. Είναι παιδί που θέλει να κερδίζει, πρέπει να αποδεικνύει κάθε φορά ο αντίπαλός του αν είναι καλύτερος απέναντί του. Είναι ένας παίκτης ανταγωνιστικός».

Αρκετά γνώριμος, παρότι δεν συνεργαστήκατε μαζί του, είναι και ο Αρτούρας Γκουντάιτις, που αντιμετωπίσατε ως αντίπαλο. Τι στοιχεία θα φέρει στον Παναθηναϊκό;
«Μιλάμε για μια ακόμα μεταγραφή επιπέδου Ευρωλίγκας, καλή μεταγραφή. Αν δεν απουσίαζαν οι ρωσικές ομάδες τέτοιοι παίκτες δύσκολα θα έφευγαν. Είναι κυρίαρχος στα ριμπάουντ, ξέρει να τελειώνει τις ασίστ των συμπαικτών του και να δημιουργεί έξτρα πόντους. Κάθε φορά που είναι στο παρκέ αισθάνεσαι την παρουσία του, είναι δυνατός, καλός στις βολές. Ξαναλέω όμως θα πρέπει να δούμε το σύνολο για να έχουμε καλή εικόνα για τον Παναθηναϊκό. Γενικότερα δείχνει να χτίζει μια καλή ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός έχει χτίσει μια καλή ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις δυνατές τις ελληνικές ομάδες και να είναι πρωταγωνίστριες στην Ευρωλίγκα».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκουντάιτις: «Ήταν στόχος ζωής να νιώσω στο δέρμα μου τη φανέλα του Παναθηναϊκού»

Γκουντάιτις: «Ήταν στόχος ζωής να νιώσω στο δέρμα μου τη φανέλα του Παναθηναϊκού»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας για το «πράσινο» ΟΑΚΑ - «Ονειρέψου, πίστεψε, χτίσε»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας για το «πράσινο» ΟΑΚΑ - «Ονειρέψου, πίστεψε, χτίσε»

Ισπανία: «Καμπάνα» στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τις ρατσιστικές κραυγές εναντίον του Νίκο Ουίλιαμς
Ισπανία: «Καμπάνα» στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τις ρατσιστικές κραυγές εναντίον του Νίκο Ουίλιαμς
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν και Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν και Euroleague
NBA: Ο Μάξεϊ «ντύθηκε» Ρέτζι Μίλερ κι οι Σίξερς απέφυγαν τον αποκλεισμό – Προβάδισμα για Καβαλίερς
NBA: Ο Μάξεϊ «ντύθηκε» Ρέτζι Μίλερ κι οι Σίξερς απέφυγαν τον αποκλεισμό – Προβάδισμα για Καβαλίερς
NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved