Ο νόμος καλύπτει κενό. Οι… «εξυπνάδες» τι;

Ο νόμος καλύπτει κενό. Οι… «εξυπνάδες» τι;

Στο θέατρο του παραλόγου που όλοι ζούμε στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό που (παρεμπιπτόντως) ανοίγει το δρόμο και στον «χ» Άραβα επενδυτή για να αποκτήσει μετοχές του Παναθηναϊκού, έρχεται –καθυστερημένο- σε μια πολύ περίεργη στιγμή για τη χώρα αλλά και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Και έρχεται (προς παν… εξυπνοπούλι η διευκρίνιση) όχι να διευκολύνει τον άλφα ή τον βήτα ή τον γάμα, αλλά για να εκσυγχρονίσει ένα νομικό πλαίσιο που εξέφραζε μια λογική άλλων εποχών και μια τελείως διαφορετική, τελείως ξεπερασμένη νοοτροπία.

Αν θα το καταφέρει, όμως, δεν το ξέρει κανείς. Το νομικό πλαίσιο είναι… αυτό που λέει η λέξη: ένα πλαίσιο. Τα όσα διαδραματίζονται εντός του δεν γίνεται ποτέ να προβλεφθούν εξ αρχής σε ποσοστό 100% ούτε βέβαια σημασία έχει τι προβλέπει ο (κάθε) νόμος, αλλά το κατά πόσον εφαρμόζεται! Και ως προς αυτό, το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν νομίζω ότι εμπνέει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά; Νομίζω κανείς.

Άλλωστε, η πρεμούρα από χθες ήδη να γίνει διευκρίνιση (ειδικά σε ερώτηση για τον Παναθηναϊκό) ότι, παρά τα όσα λέει το νομοσχέδιο «έλεγχος» της προέλευσης των χρημάτων θα γίνει (για να μην… γεμίσει βρόμικο χρήμα ο –αγγελικός!- χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου) τι αποδεικνύει, άραγε;; Ότι πάντοτε τα πρόσωπα παίζουν ρόλο και όχι οι νόμοι αυτοί καθαυτοί.

Θέλω να πω: σάμπως… ως τώρα, πρόβλεψη για να γίνεται (αυστηρότατος κιόλας) έλεγχος για τα χρήματα που μπαίνουν σε οποιαδήποτε ΠΑΕ, δεν υπήρχε; Φυσικά και υπήρχε –άσχετα με το αν ήταν ή όχι υπηκοότητας ευρωπαϊκής ένωσης ή όχι αυτός που τα έβαζε. Όμως… και τι έγινε που υπήρχε; Μπάτε σκύλοι αλέστε, κι αλεστικά μη δώσετε, έγινε. Άρα, τι νόημα έχει η υπογράμμιση του αυτονόητου, πέρα από το να δημιουργήσει μια εντύπωση –και μια κουβέντα;

Καμία άλλη. Ας λείπει λοιπόν. Ένας νόμος που έρχεται απλώς να συμπληρώσει κενά και παραλείψεις και να προσαρμόσει έναν χώρο στα δεδομένα της εποχής, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορεί κάποιος να… ντραπεί, φυσικά, δεν είναι όμως και κάτι για το οποίο μπορεί να υπερηφανευθεί. Υποχρέωση της πολιτείας είναι, άλλωστε, να κάνει κάτι τέτοιο. Όπως υποχρέωσή της είναι και να φροντίζει, ό,τι αποφασίζει, να εφαρμόζεται απαρεγκλίτως. Χωρίς «χάρες», αλλά, θερμή παράκληση: και χωρίς…  «έξυπνα σχόλια» κυρίως (αν όχι και ΜΟΝΟ) όταν το θέμα αφορά την Τάδε ομάδα και όχι τη Δείνα ή την Παράλλη. Κατανοητό ελπίζω, ε;

ΥΓ: Όπως σας βλέπω και με βλέπετε: εν τέλει, σ’ αυτό το ζήτημα με τους Άραβες, εάν κλείσει το ντιλ και (άνετα, μετά) αποκαλυφθεί η πλήρης διάσταση του θέματος, όποιος εξακολουθεί να μη γουστάρει τον Τσάκα, ίσως εξακολουθήσει να το κάνει. Αλλά ότι θα υποχρεωθεί να του βγάλει το καπέλο σε μερικά πράγματα, θα το κάνει, θέλει δε θέλει. (Κι αυτό το λέω εγώ που ξέρετε ότι δεν έχω γλεντήσει και λίγο με τα έως τώρα –φανερά- λεγόμενά του. Έτσι; Για να δούμε λοιπόν…)

Πανιώνιος: Μένει στη Νέα Σμύρνη ο Μπανανά
Πανιώνιος: Μένει στη Νέα Σμύρνη ο Μπανανά
Κι όμως τόλμησε! Γνωστή Ελληνίδα δείχνει τις ατέλειες στο σώμα της
Κι όμως τόλμησε! Γνωστή Ελληνίδα δείχνει τις ατέλειες στο σώμα της
Στους δρόμους οι Γάλλοι: Το Παρίσι υποδέχθηκε τους Παγκόσμιους της Ρωσίας! (videoς+photos)
Στους δρόμους οι Γάλλοι: Το Παρίσι υποδέχθηκε τους Παγκόσμιους της Ρωσίας! (videoς+photos)
Μουντιάλ 2018: Με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής θα τιμηθούν οι πρωταθλητές κόσμου
Μουντιάλ 2018: Με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής θα τιμηθούν οι πρωταθλητές κόσμου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies