Συμφώνησαν… όλοι! Και οι «κύκλοι», βεβαίως
SHARE

Συμφώνησαν… όλοι! Και οι «κύκλοι», βεβαίως

Το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Νέα Σμύρνη στοιχεία εντυπωσιακού ποδοσφαίρου, όπως αυτά που είχαν προλάβει και δείξει σε αρκετά ματς οι «πράσινοι» πριν από την ήττα στο «Βικελίδης», δεν είχε. Ήταν μάλλον μια εμφάνιση απλώς επαρκής για μια σημαντική νίκη την οποία, ένας βαριεστημένος αθλητικογράφος θα χαρακτήριζε «επαγγελματική» και θα καθάριζε.

(Ανοίγει παρένθεση: Κακώς θα καθάριζε βέβαια, διότι το θέαμα είναι μέρος του παιχνιδιού όσο είναι και το αποτέλεσμα. Και συνεπώς κάθε νίκη που δεν περιλαμβάνει ΚΑΙ θέαμα, πολλά μπορεί να είναι, αλλά επαγγελματική δεν είναι. Όμως αυτή είναι άλλη κουβέντα, που θα κάνουμε άλλη στιγμή. Κλείνει η παρένθεση, πάμε παρακάτω):

Εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, λοιπόν, δεν απέδωσαν οι «πράσινοι», όμως τα υπόλοιπα στοιχεία που κάθε φίλος της ομάδας θέλει να βλέπει σ’ αυτήν, τα έδειξαν: ήταν σοβαροί, πειθαρχημένοι, ψύχραιμοι και μεθοδικοί. Και, για μια ακόμη φορά, πεισμωμένοι για τη νίκη. Πώς λέμε «Βικελίδης», δηλαδή; Ε, καμία σχέση. Δεν ήταν εύκολη αυτή η άμεση επαναφορά, όμως, την πέτυχαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με τρόπο πειστικό.

Τα μηνύματα από το ματς ήταν, έτσι ελπιδοφόρα και ιδιαιτέρως θετικά και κάτι που επίσης κάνει θετική εντύπωση ήταν ότι… προκάλεσε μια τελείως αδικαιολόγητη από την πραγματική πραγματικότητα λύσσα για δήθεν «πέτσινο» πέναλτι του Λέτο και διάφορες άλλες αστειότητες. Αυτό είναι το πιο… αισιόδοξο απ’ όλα. Διότι δείχνει ότι το μήνυμα του «κλείσιματος της παρένθεσης» που άνοιξε στο ματς με τον Άρη, ελήφθη… γενικότερα. Κι αυτό έχει πάντοτε τη σημασία του…

ΥΓ: Κοιτάξτε. Άλλη φορά, ξανά, εγώ δεν ξαναμιλάω για συγκεκριμένη μέρα κατά την οποία θα βρει τέλος, αίσιο ή όχι, το θέμα του πρίγκιπα. Θεωρητικώς, εννοώ, σήμερα παρουσιάζονται όχι μόνο οι εγγυήσεις των 15.000.000 ευρώ για την αγορά των μετοχών, αλλά και για τα υπόλοιπα 55 μιλιούνια που θα αποτελέσουν τη μελλοντική συνεισφορά του στην ΠΑΕ, εφόσον ολοκληρωθεί το deal.

Επιπλέον, όπως είπε ο Βλάσσης Τσάκας σε… κύκλους του κι αυτός (πολύ της μοδός) χθες, ο φάκελος εκτός από μια περιουσία σε εγγυήσεις θα περιλάμβανε και Plan B για το πώς θα ξεπεραστεί το ζήτημα της ψήφισης του νέου νόμου που θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο και θα δίνει (;) λύση στις περιπτώσεις αγοράς ελληνικών ΠΑΕ από επενδυτές εκτός Ε.Ε.

Υπό άλλες συνθήκες, λοιπόν, η σημερινή μέρα θα ήταν σημαδιακή, υπό όρους. Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, όμως, θεωρώ ότι κάποιος θα τεντώνει τ’ αυτά του και θα τρίβει τα μάτια του εάν πρωτοακούσει ή πρωτοδεί ότι, πράγματι, στα χέρια των δικηγόρων του κ. Βαρδινογιάννη βρίσκονται όλα αυτά που περιγράφουμε πιο πάνω.

Μακάρι να συμβεί αυτό, φυσικά και δεν το λέω (όπως αρκετοί) επειδή θα αποτελεί «δικαίωση» για κάποιον και «ακύρωση» για κάποιον άλλον. Το λέω για δύο λόγους: 1οΝ: Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να έχει τραβήξει τόσο πολύ και να έχει αποκτήσει και τις διαστάσεις που έχει αποκτήσει –δεν θέλω να τις αναφέρω, όλοι τις ξέρουν και δεν έχουν σημασία.

Και 2ον: Επειδή αν έχουν χαθεί τρεις μήνες για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και, μ’ αυτά και μ’ αυτά καβατζώνουμε το 2012 και η όλη ιστορία «μεταβίβαση μετοχών» θα ξαναρχίσει από το μηδέν, αυτό θα είναι από ανάρμοστο έως κωμικό και, σε κάθε περίπτωση, θα είναι δύσκολο να μην έχει και απτές επιπτώσεις στην ομάδα. Και τότε, αναρωτιέμαι, ποιος θα έχει να πει τι…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Πάνοπλος ενόψει ντέρμπι
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Πάνοπλος ενόψει ντέρμπι
Nations League: Η Σουηδία υποβίβασε την Τουρκία (video)
Nations League: Η Σουηδία υποβίβασε την Τουρκία (video)
Δόξα Δράμας-Ηρόδοτος: Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα (video)
Δόξα Δράμας-Ηρόδοτος: Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα (video)
Μήνυμα Μπίσεσβαρ σε ΠΑΟΚ για το μέλλον του
Μήνυμα Μπίσεσβαρ σε ΠΑΟΚ για το μέλλον του


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies