Πινγκ Πονγκ: Η Γερασιμάτου κατέκτησε το πρωτάθλημα Βουλγαρίας με την Κόμφορτ

Πινγκ Πονγκ: Η Γερασιμάτου κατέκτησε το πρωτάθλημα Βουλγαρίας με την Κόμφορτ

Κι άλλη κατάκτηση κορυφαίου διασυλλογικού εθνικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο εξωτερικό από ομάδα Έλληνα «ξενιτεμένου».

Η 22άχρονη Ιωάννα Γερασιμάτου, μέλος της εθνικής μας ομάδας γυναικών, πανηγύρισε την Κυριακή (11/06) το πρωτάθλημα Βουλγαρίας με τα χρώματα της Κόμφορτ. Συνεργάστηκε φέτος με το σωματείο από τη Βάρνα, με πολύ καλές εμφανίσεις το βοήθησε καθοριστικά να πάρει τον τίτλο και σε μία γενικά πολύ παραγωγική χρονιά για τους Έλληνες «λεγεωνάριους» πρόσθεσε μία ακόμα πολύ σημαντική στιγμή! Δύο γύρων ήταν η διοργάνωση, συγκεντρωτικά έγιναν τα ματς και στο τελευταίο Σαββατοκύριακο η Κόμφορτ εξασφάλισε την πρωτιά παίζοντας σε δικό της έδαφος, στη Βάρνα.

Θυμίζουμε ότι σε ξένα πρωταθλήματα 1ης εθνικής κατηγορίας προηγήθηκαν στη σεζόν οι τίτλοι του Γιάννη Σγουρόπουλου στη Γαλλία με την Ενεμπόν, του Παναγιώτη Γκιώνη στην Πολωνία με την Μπογκόρια Γκρότζισκ, του Τάσου Ρηνιώτη στην Ισπανία με την Καχαζούρ Πριέγκο και της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στην Αυστρία με τη Λιντς AG Φρόσμπεργκ!  

Επιπλέον, ο Γιώργος Σταματούρος έφτασε μέχρι τον τελικό των πλέι οφ στη Δανία με τη Β 75 και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στα ημιτελικά των πλέι οφ στη σουηδική λίγκα με τη Ρέκορντ, στοιχεία όλα αυτά, που καθιστούν σαφές ότι οι Έλληνες διεθνείς εξακολουθούν να δείχνουν τη μεγάλη αξία τους και δικαιωματικά έχουν θέση είτε σε τοπ ευρωπαϊκές λίγκες είτε σε ομάδες άλλων κορυφαίων πρωταθλημάτων με υψηλούς στόχους.

Στην 1η κατηγορία γυναικών της Βουλγαρίας ήταν δύο φέτος οι ελληνικές παρουσίες. Εκτός από τη Γερασιμάτου, αγωνίστηκε και η Αλίκη Κιούφη. Φόρεσε τη φανέλα της Ασαρέλ Μέντετ, απλά χωρίς να έχει την υποχρέωση για πολλούς αγώνες. Άλλωστε οι συμπαίκτριες στην εθνική ομάδα είχαν συμφωνήσει φέτος και με κλαμπ των National κατηγοριών της Γαλλίας. Η ομάδα της Κιούφη πήρε την 4η θέση στο βουλγαρικό πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί επίσης, ότι Γερασιμάτου και Κιούφη αποτέλεσαν φέτος το ζευγάρι του τελικού στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών, στη Φλώρινα και είχε επικρατήσει η πρώτη. Στη γειτονική χώρα συναντήθηκαν στο ματς του 1ου γύρου και είχε νικήσει η Κιούφη. Στο τελευταίο διήμερο οι ομάδες τους αναμετρήθηκαν ξανά, αλλά η Κιούφη δεν είχε πάει ν’ αγωνιστεί. Η Κόμφορτ επιβλήθηκε με 4-1 με τη Γερασιμάτου να σημειώνει 1 νίκη στο απλό και 1 στο διπλό.   

Το πρωτάθλημα περιλάμβανε 8 ομάδες, οι δύο γύροι έγιναν σε συνολικά 4 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα και η αριστερόχειρας διεθνής μας είχε παρουσία σε όλα. Η Κόμφορτ, που είχε πάρει από την αρχή το προβάδισμα, έδωσε το Σάββατο (10/06) τα καθοριστικά ματς για τον τίτλο. Από τη στιγμή, που συνέχισε νικηφόρα, ακόμα και να έχανε στη μοναδική σημερινή (11/06) αναμέτρηση, κατακτούσε τον τίτλο. Τελικός θεωρείτο το Σάββατο ο αγώνας με την Αρντίνο, βασική αντίπαλο στη «μάχη» της πρωτιάς. Η Κόμφορτ επικράτησε με 4-2 και γενικά ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με το απόλυτο των νικών.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό γυναικών ήταν συμπαίκτρια με τη Μαρία Γιόβκοβα και άλλες δύο Βουλγάρες αθλήτριες. Με τη Γιόβκοβα ήταν μαζί φέτος και στην ελληνική Α1 με την ΑΕΚ. Το φινάλε του πρωταθλήματος ακολούθησε η απονομή των επάθλων.



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved