WTA Finals: Στοπ στο «τρένο» της Μαρίας Σάκκαρη από την φουριόζα Καρολίν Γκαρσία (vid)
EPA/CJ GUNTHER

WTA Finals: Στοπ στο «τρένο» της Μαρίας Σάκκαρη από την φουριόζα Καρολίν Γκαρσία (vid)

Γλυκόπικρο φινάλε της Μαρίας Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν ολοκλήρωσε την εκπληκτική της πορεία στα WTA Finals του Τέξας με την έμπειρη Καρολίν Γκαρσία να αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Γλυκόπικρο φινάλε της σεζόν η ήττα με 2-0 σετ, για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Αν και δεν είχε χάσει ούτε σετ σε όλο το τουρνουά η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και «λύγισε» από την εξαιρετική Καρολίν Γκαρσία, όπως ακριβώς είχε συμβεί και πριν πέντε χρόνια, στην ημιτελική φάση του Wuhan Open (WTA 1000). Τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/11), η Γαλλίδα, Νο 6 του κόσμου, έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και επικράτησε με 6-3, 6-2 της Ελληνίδας, Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης στα ημιτελικά των φετινών WTA Finals.

Η «Σακ» αν και δεν είχε χάσει set στα τρία ματς του ομίλου της, δεν βρήκε τις λύσεις κόντρα στην φουριόζα Γαλλίδα, η οποία πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, παίρνοντας εκείνη το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό των WTA Finals, μετά από 75 λεπτά αγώνα.

Έτσι η Νο 6 τενίστρια του κόσμου, θα διεκδικήσει τον 11ο WTA τίτλο της καριέρας της, κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα, που έκανε την έκπληξη κόντρα στην Ίγκα Σβιάτεκ.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, η Σάκκαρη δεν χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το μεγάλο της «όπλο» που ήταν το σερβίς της, όπως στα προηγούμενα ματς κάτι που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά η 29χρονη Γαλλίδα, η οποία πήρε από νωρίς προβάδισμα και με συνολικά 21 winners, έναντι μόλις οκτώ της 27χρονης Ελληνίδας, κατάφερε να πανηγυρίσει την 35η νίκη της σε 46 ματς.

Με μόλις 21/42 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και δεχόμενη τέσσερα breaks, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Μαρία Σάκκαρη, που υπέστη την 3η ήττα σε ημιτελικό WTA τουρνουά μέσα στο 2022, γράφοντας έτσι το φινάλε της φετινής σεζόν.

Μια χρονιά που ολοκληρώθηκε με την πρόκριση-θρίλερ στα WTA Finals του Τέξας που ήρθε στη Γουαδαλαχάρα μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία με τις εμφανίσεις της στο Τέξας, όπου κέρδισε τρία μέλη του Top10, Ονς Ζαμπέρ, Αρίνα Σαμπαλένκα και Τζέσικα Πεγκούλα, απέδειξε πως αξίζει να συγκαταλέγεται στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, κατέχοντας μια θέση στις «8» κορυφαίες τενίστριες του κόσμου!

Επόμενο ραντεβού με τα courts για την Μαρία Σάκκαρη θα είναι με το νέο έτος, 2023, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να έχει την ευκαιρία να γεμίσει τις «μπαταρίες» της για να είναι έτοιμη για νέες ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα της.

Caroline Garcia vs. Maria Sakkari | 2022 WTA Finals Semifinal | Match Highlights



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved