Final-4 Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών: Έτοιμοι για «σερβίς ειρήνης» - Όσα ειπώθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου

Final-4 Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών: Έτοιμοι για «σερβίς ειρήνης» - Όσα ειπώθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου

Για «σερβίς ειρήνης» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργος Καραμπέτσος, στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του Final-4 του 23ου Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών στο βόλεϊ.

Στο καφέ Μαρίνα, μπροστά από από το ιστορικό φρούριο Κούλες στο Ηράκλειο, δόθηκε το πρώτο ανεπίσημο σερβίς παρουσία υψηλών προσκεκλημένων. Οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, Μαρία Σωτηρίου του Ηλυσιακού, Εύα Χαντάβα του Παναθηναϊκού, Μαριαλένα Δραγουμάνου της Θέτιδας Βούλας και Μαριαλένα Αρτακιανού του Α.Ο. Θήρας εκπροσώπησαν τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ελλάδας για το 2022. Στη συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, ο πρόεδρος των Ε.Α.Κ. Ηρακλείου Λευτέρης Ζερβός και ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ. Κρήτης Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γιώργος Καραμπέτσος λέγοντας: «Σε μία περίοδο που το βλέμμα όλης της ανθρωπότητας είναι στραμμένο στον πόλεμο της Ουκρανίας εμείς από το Ηράκλειο ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα σερβίς ειρήνης και μάλιστα μετά από δύο δύσκολα χρόνια μεγάλης δοκιμασίας λόγω της πανδημίας που μας έκλεισε στα σπίτια και ματαίωσε πολλές διοργανώσεις μεταξύ αυτών και το κύπελλο Ελλάδας. Να ‘μαστε όμως και πάλι δυνατοί και υγιείς διότι ακολουθήσαμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που μας υπέδειξαν οι γιατροί μας. Βλέπετε, όμως πως μπροστά στον πόλεμο ακόμα και η πανδημία μοιάζει μικρή. Γι’ αυτό, λοιπόν τέτοιες ώρες δεν μετράνε μόνο οι τίτλοι αλλά τα μηνύματα που βγάζουμε ως άθλημα και ως άνθρωποι που θέλουν έναν κόσμο που θα πορεύεται με ευημερία, αγάπη και ειρήνη. Μετράει η προσπάθεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια που πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι, ως οικογένειες και ως κοινωνία. Και ο αθλητισμός πρεσβεύει αυτές τις αξίες και πρέπει να ηγηθεί στις πρωτοβουλίες για ειρήνευση και συμφιλίωση».

Ο Καραμπέτσος πρόσθεσε: «Δύο 24ωρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το φάιναλ-4 του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών είναι μία διοργάνωση που τιμά τη Γυναίκα και το γυναικείο βόλεϊ. Τιμά την γυναίκα, τη μάνα, τη σύζυγο, την κόρη, την αδελφή, την αθλήτρια. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα είναι πάντα κοντά στην γυναίκα και στα δικαιώματα της. Γι' αυτό άλλωστε αντιμετωπίζει ισότιμα το γυναικείο βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ με το ανδρικό βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Τα ΕΑΚ Κρήτης και τον πρόεδρο Λευτέρη Ζερβό. Την Ένωση Πετοσφαίρισης Κρήτης και τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο. Τον Δήμο Ηρακλείου. Τους χορηγούς μας, τους ανθρώπους του βόλεϊ εδώ στην Κρήτη. Θέλω να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, τους παράγοντες των σωματείων και φυσικά τις αθλήτριες. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την υποστήριξη και τη μεγάλη παραγωγή που ετοιμάζει μέσω του ΕΡΤ-Sports. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Κάνουμε από σήμερα το άτυπο σερβίς και καλούμε τον κόσμο του Ηρακλείου να έρθουν στο γήπεδο και να δουν τρεις κορυφαίους αγώνες».

Η αρχηγός του Ηλυσιακού Μαρία Σωτηρίου δήλωσε: «Εμείς σαν ομάδα του Ηλυσιακού είμαστε για δεύτερη φορά σε τελική φάση Κυπέλλου. Αν σκεφτείτε ότι η ομάδα είναι στην Α1 τέσσερα χρόνια είναι μία νίκη για εμάς. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Μπαίνουμε ως αουτσάιντερ και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε χωρίς άγχος».

Από πλευράς Παναθηναϊκού, η Εύα Χαντάβα τόνισε: «Ευχαριστούμε την πόλη του Ηρακλείου. Σαν Παναθηναϊκός το Κύπελλο ήταν ένας από τους στόχους που θέσαμε από την αρχή. Ήρθαμε για το Κύπελλο. Νικήσαμε δύο ομάδες που έχουν ίδιους στόχους για εμάς για να είμαστε εδώ. Θα κοιτάξουμε να πετύχουμε τους στόχους μας». Στην ερώτηση για τους προσωπικούς της στόχους σε αυτό το φάιναλ φορ απάντησε: «Αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο φέτος είναι το κύπελλο. Αυτό που με ενδιαφέρει ως αρχηγός είναι η ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους. Ως αρχηγός θα το απολαύσω διπλά».

Για την Α.Σ.Π. Θέτις μίλησε η αρχηγός της Μαριαλένα Δραγουμάνου: «Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ. Ειναι ιστορική στιγμή για τον σύλλογό μας. Στόχος μας είναι να περάσουμε από τον ημιτελικό. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο ματς. Υπάρχει ενθουσιασμός».

Τον Α.Ο. Θήρας εκπροσώπησε η αρχηγός Μαριαλένα Αρτακιανού λέγοντας: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που βρισκόμαστε σε f-4. Ήταν ένας από τους στόχους μας. Πιστεύουμε ότι θα γίνει μία δυνατή διοργάνωση. Θα απολαύσει ο κόσμος τα παιχνίδια. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες».

Ο εκπρόσωπος Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης επισήμανε: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το ελληνικό βόλεϊ. Επιτρέψτε μου να καλωσορίσω όλους όσους εμπλέκονται. Σας καλωσορίζω στην Κρήτη του αθλητισμού. Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίκεντρο του αθλητισμού. Ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στις αθλήτριες που έφτασαν εδώ με τις ομάδες τους. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχει εγκριθεί το 75% πληρότητας στα γήπεδα για να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει τους αγώνες. Θέλω με τη σειρά μου να φωνάξω δυνατά ναι στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο».

Από εκεί και πέρα τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ομάδας τους στο final-4 του 23ου κυπέλλου Ελλάδας γυναικών ανέλυσαν στη συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης οι προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ.

Νίκος Κωστακόπουλος (Ηλυσιακός Α.Ο.): «Μόνο ωραίες αναμνήσεις από το Ηράκλειο»

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κρήτη για αυτή την διοργάνωση. Έχω πολύ ωραίες εικόνες στην καριέρα μου. Να ευχηθώ καλά παιχνίδια και κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και σε όλον τον κόσμο». 

Για την προσέγγιση σε τέτοιου είδους ματς: «Ο Ηλυσιακός που παλεύει για τη σωτηρία του είναι στο f-4. Είναι μία νίκη για εμάς Η προσέγγιση ενός αγώνα δεν είναι ποτέ ίδια σε σχέση με το πρωτάθλημα».

Απόστολος Οικονόμου (Παναθηναϊκός Α.Ο.): «Να κατακτήσουμε το κύπελλπ»

«Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Σαν Παναθηναϊκός ερχόμαστε εδώ ως φαβορί. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα κατακτήσουμε το κύπελλο»

Για την προσέγγιση σε τέτοια ματς: «Μιλάμε για έναν νικητή. Μόνο ένας θα κατακτήσει το τρόπαιο. Αυτό ξεχωρίζει την καλή ομάδα. Βλέπουμε ομάδες που είναι κοντά μεταξύ τους. Θα γίνει μάχη».

Γιώργος Ρούσης (Α.Σ.Π. Θέτις): «Τον καλύτερό μας εαυτό»

«Σαν Θέτιδα Βούλας είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στον θεσμό. Υπάρχει μία συνεχής ανοδική πορεία. Οι στόχοι μας από την αρχή της χρονιάς έχουν εκπληρωθεί. Καλό είναι να θέτουμε νέους στόχους. Είναι δύο αγώνες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για την προσέγγιση σε τέτοιου είδους ματς: «Είναι διαφορετική η προσέγγιση. Είναι η φύση των αγώνων ότι δεν υπάρχει αύριο. Στο πρωτάθλημα μπορείς εύκολα να επανήλθεις μετά από έναν κακό ματς».

Κώστας Παπαδόπουλος (Α.Ο. Θήρας): «Χρονιά ορόσημο για τον σύλλογο»

«Ελπίζω να προσφέρουμε θέαμα σε μία γιορτή του βόλεϊ. Για εμάς είναι χρονιά - ορόσημο καθώς η ομάδα κλείνει 10 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το τρόπαιο».

Για την προσέγγιση σε τέτοιου είδους παιχνίδια: «Είναι διαφορετικά παιχνίδια από αυτά του πρωταθλήματος. Όταν έρχεσαι να διεκδικήσεις ένα τρόπαιο είναι διαφορετικό».

Ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, υπογράμμισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να είστε εδώ. Το καλοκαίρι που είχε έρθει εδώ η Εθνική ομάδα βόλεϊ είχα πει στον πρόεδρο ότι θέλουμε το κλειστό του Λίντο να γίνει το σπίτι του βόλεϊ. Κάποιοι τότε γέλασαν. Θα ήθελα να καλέσω τους φιλάθλους να έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο. Εμείς με τη σειρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για τη διοργάνωση. Είναι απλά η αρχή. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους».

Τέλος, ο πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ. Κρήτης, Ανδρέας Γιαννόπουλος τόνισε: «Να έρθει ο κόσμος να ευχαριστηθεί τους αγώνες» «Θα ήθελα να καλωσορίσω στην Κρήτη τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και όλο το κοινό. Η Κρήτη θέλει το βόλεϊ. Υπάρχει και ο τρόπος και τα μέσα. Μία τέτοια διοργάνωση θα δώσει το κίνητρο στον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες. Για να γίνουν αυτές οι διοργανώσεις κάποιοι άνθρωποι έχουν μοχθήσει. Θέλω να ευχηθώ αυτή η διοργάνωση να γίνει από εδώ και πέρα σε καιρό ειρήνης, σε καιρό χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλά και σε καιρός χωρίς βία κατά των γυναικών. Ευχαριστώ όλους και καλώ τον κόσμο του Ηρακλείου να έρθει και να ευχαριστηθεί τους αγώνες».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved