Νόβακ Τζόκοβιτς: Έγγραφο που «καίει» τον Τάιλι, λέει πως νοσούντες θα μπορούσαν να αγωνιστούν (pic)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Έγγραφο που «καίει» τον Τάιλι, λέει πως νοσούντες θα μπορούσαν να αγωνιστούν (pic)

Με τα… φώτα να είναι στραμμένα στον Νόβακ Τζόκοβιτς που κρατείται σε ξενοδοχείο μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του για την είσοδό του στη χώρα, ένα έγγραφο διέρρευσε η Code Sports της Αυστραλίας, το οποίο αποδεικνύει ότι η Tennis Australian ενημέρωσε λανθασμένα τους μη εμβολιασμένους παίκτες ότι θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα για το Australian Open αρκεί να είχαν νοσήσει από κορονοϊό τους τελευταίους 6 μήνες!

Η επιστολή αυτή εκδόθηκε στις 29 Νοεμβρίου και στάλθηκε στις 7/12 από την Tennis Australia στην ATP, και ανέφερε ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα αρκεί να μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο. Μάλιστα το έγγραφο που «καίει» τον Κρεγκ Τάιλι περιγράφει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι αθλητές ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν στο Australian Open χωρίς να χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Οι παίκτες αυτοί χρειάζονταν ένα πιστοποιητικό ιατρικής εξαίρεσης από το εξωτερικό και μια 2η εξαίρεση υπογεγραμμένη από Αυστραλό γιατρό αλλά και από ειδική ομάδα ιατρών εμπειρογνωμόνων, τακτική την οποία φαίνεται να ακολούθησε η ομάδα του «Νόλε» ώστε να μπορέσει ο Σέρβος Νο 1 του κόσμου να αγωνιστεί στο φημισμένο τουρνουά της Αυστραλίας.

Παρόλα αυτά η Tennis Australia είχε ήδη ειδοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, τον περασμένο Νοέμβριο, ότι δεν θα επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα ακόμα σε μη εμβολιασμένους παίκτες ακόμα κι αν είχαν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο. Αυτό επιβεβαιώνει και η επιστολή που διέρρευσε στα ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ, ενημέρωσε τον CEO του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, ότι μια πρόσφατη νόσηση από τον κορονοϊό δεν θα έδινε ιατρική εξαίρεση στους μη εμβολιασμένους παίκτες.

«Η Αυστραλιανή Συνοριακή Αρχή έχει ενημερώσει ότι όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Αυστραλία θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι όπως ορίζεται από την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα Ανοσοποίησης (ATAGI).

Σε σχέση με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι άτομα που προσβλήθηκαν από την covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες και επιδιώκουν να εισέλθουν στην Αυστραλία από το εξωτερικό και δεν έχουν λάβει 2 δόσεις από εγκεκριμένο ή αναγνωρισμένο εμβόλιο από την Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων, δεν λαμβάνοντας υπόψιν ως πλήρως εμβολιασμένοι», αναφέρει η επιστολή του περασμένου Νοεμβρίου.

Τέλος μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που την εκθέτουν, η Tennis Australia διαψεύδει πως έδωσε λάθος οδηγίες στους παίκτες.

Με επίσημη ανακοίνωση, η ομοσπονδία δεν διαψεύδει το έγγραφο, διαψεύδει όμως τον ισχυρισμό, εξηγώντας πως οι οδηγίες αυτές που αναγράφονται στο έγγραφο που απέστειλε στους παίκτες, ήταν οι οδηγίες που αναγραφόντουσαν και στην κυβερνητική ιστοσελίδα Smart Traveller, στην οποία τους είχε παραπέμψει ο Υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ.

Η Tennis Australia σημείωσε ακόμα πως είχε ενημερώσει τους παίκτες για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού, υπερασπιζόμενη τα οφέλη του.

Δείτε το σχετικό ποστάρισμα.



Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved