Πετρούνιας: «Ειλικρινέστατα συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες για την δήλωσή μου» (video)

Πετρούνιας: «Ειλικρινέστατα συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες για την δήλωσή μου» (video)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σχετικά με το #metoo, οι οποίες προκάλεσαν σάλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου, ήταν εντελώς λάθος και νιώθω χρέος προς όποιον Έλληνα, να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη. Νιώθω χρέος ως Έλληνας να τοποθετηθώ και να πω δημόσια συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες, γι' αυτήν την λάθος διατύπωση της σκέψης μου αρχικά. Σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής καθώς ερωτήθηκα για το κίνημα #metoo στον αθλητισμό, αυτό που απάντησα και εκεί είναι το λάθος μου που δεν το διευκρίνισα, είχε να κάνει με κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία, σε καμία περίπτωση την σεξουαλική βία και θα τοποθετηθώ και γι' αυτό και για την ψυχολογική βία. Όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις εγώ ήμουν αγέννητος και όπως έχω πει στο παρελθόν, για κάποια περιστατικά τα οποία δεν τα γνωρίζω και σε ότι αφορά την ψυχολογική βία, περιστατικά που δεν γνωρίζω το εννοώ και άφησα ίσως και λανθασμένα την αμφιβολία. Εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα, στον στίβο του πρωταθλητισμού και αν όντως έχει συμβεί κάτι σίγουρα έχουν την πλήρη στήριξή μου, αλλά όντως είναι γεγονός και γι' αυτό κάποιες φορές το έχω βρει μπροστά μου, ειλικρινά είπα, ότι δεν το έχω δει και αν έχει γίνει πραγματικά λυπάμαι», ανέφερε αρχικά.

«Θέλω να τονίσω ότι στο κίνημα metoo, όχι απλώς είμαι υπέρμαχος, αλλά στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στην Σοφία την Μπεκατώρου και σε όλο αυτό το δράμα που υπέστη, το κοινοποίησα και μια και δυο και τρεις φορές. Ήμουν αυτός που μπήκε χέρι-χέρι μαζί με την Άννα Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των φύλων, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχουμε κάνει μαζί με την Βασιλική στην επιτροπή διαδικτυακά σεμινάρια με ομιλήτρια την Σοφία την Μπεκατώρου, ακριβώς για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα τα προβάλουμε και για το πώς θα εξαλειφθούν γιατί πάνω απ' όλα είμαι πατέρας δυο κοριτσιών ανήσυχος και προβληματισμένος για την σάπια κοινωνία που θα μεγαλώσουν και τι θα αντιμετωπίσουν. Και ποιοι είναι οι τρόποι να εξαλειφθεί όλο αυτό. Θέλω ξανά να πω ειλικρινέστατα συγγνώμη από όλους τους Έλληνες και έχουν κάθε δίκιο. Επειδή την είδα κι εγώ ξανά την δήλωσή μου. Έχουν κάθε δίκιο να με κατηγορήσουν αλλά δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας στην πολιτική, στον αθλητισμό, στον καλλιτεχνικό χώρο, παντού. Αυτή είναι η θέση μου και ειλικρινά ζητάω ένα πολύ μεγάλο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου και σήμερα είμαι καταβεβλημένος και έχουν δίκιο που ένιωσα έτσι...», κατέληξε.Κούγιας για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: «Παρέμβαση από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό -Θα δικαιωθεί ο Ατρόμητος»
Κούγιας για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: «Παρέμβαση από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό -Θα δικαιωθεί ο Ατρόμητος»
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πού θα ανοίξουν και πού όχι τα σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πού θα ανοίξουν και πού όχι τα σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
Παναθηναϊκός: Προπόνηση με χιόνια, παραμένει αμφίβολος ο Μάγκνουσον
Παναθηναϊκός: Προπόνηση με χιόνια, παραμένει αμφίβολος ο Μάγκνουσον
ΑΕΚ: Νέα απάντηση στον Ολυμπιακό με επικό βίντεο... αναστροφής - «Αυτός είναι ο στόχος τους»
ΑΕΚ: Νέα απάντηση στον Ολυμπιακό με επικό βίντεο... αναστροφής - «Αυτός είναι ο στόχος τους»