Πινγκ Πονγκ: Αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι από την 8άδα του Europe Cup οι Σάρισες Φλώρινας

Πινγκ Πονγκ: Αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι από την 8άδα του Europe Cup οι Σάρισες Φλώρινας

Δεν κατάφεραν να φτάσουν σε μικρή υπέρβαση οι Σάρισες Φλώρινας στο τελικό στάδιο του Europe Cup γυναικών.

Στους αγώνες, που φιλοξενούνται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, τα έδωσαν όλα για να μπουν στις 8 καλύτερες ομάδες του δεύτερου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ώσπου κάμφθηκαν με 3-1 από την ιταλική Κουάτρο Μόρι και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Ήταν το καθοριστικό ματς για την 3η αγωνιστική του γκρουπ D, όποια ομάδα επικρατούσε θα έπαιρνε ως 2η την πρόκριση για τα προημιτελικά και τελικά ήταν το κλαμπ από το Κάλιαρι, που έκανε το επόμενο βήμα. Η βορειοελλαδίτικη ομάδα κρατά τις δύο πολύ αξιόλογες εμφανίσεις, το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ανταγωνιστική από την αρχή ως το τέλος, παρά την πολύμηνη αποχή από αγώνες και φυσικά το ότι τίμησε γι’ άλλη μια χρονιά τα ελληνικά χρώματα. Έξω από τη δεύτερη φάση του Europe Cup έμεινε και η ιταλική Νορμπέλο της Κατερίνας Τόλιου. Ήταν στο γκρουπ Α, αντιμετώπισε επίσης για τη 2η προνομιούχο θέση την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Νόβι Σαντ και ηττήθηκε με 3-0 μένοντας 3η.

Οι Σάρισες είχαν αρχίσει χτες το μεσημέρι την προσπάθειά τους στο γκρουπ D όταν έχασαν, πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0, από την επικεφαλής Χοντονίν από την Τσεχία. Νωρίτερα σήμερα έγινε η 2η αγωνιστική του γκρουπ με τη Χοντονίν να νικά οριακά με 3-2 την Κουάτρο Μόρι. Η ομάδα της Ιταλίας έγινε πολύ ανταγωνιστική χάρη στη Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν, η οποία σημείωσε δύο νίκε, ενώ στο φινάλε η κινεζικής καταγωγής Γιαν Γουέι έχασε με 3-1 σετ από την Ουκρανή Σολομίγια Μπρατέικο.

Το αποτέλεσμα ευνόησε φυσικά τις Σάρισες, οι οποίες είχαν από 1 βαθμό μαζί με την Κουάτρο Μόρι και μπορούσαν να διεκδικήσουν το βράδυ τη νίκη και την πρόκριση. Η βορειοελλαδίτικη ομάδα άρχισε ιδανικά όταν η Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ κατέβαλλε με 3-0 σετ την 3η παίκτρια των αντιπάλων. Μετά όμως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα διότι σε μία κίνηση τακτικής η ιταλική ομάδα έβαλε στη θέση 3 τη Γιαν Γουέι και την ίδια ώρα βασιζόταν σε δύο ακόμα νίκες της Πλαϊάν. Αυτή ήταν τελικά και η εξέλιξη του ματς με την επίσης Γαλλίδα Λε Σκουρ και τη Λιου να χάνουν από τη Ρουμάνα και τη Χρυσή Φωτιάδου να μην μπορεί ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά απέναντι στη Γιαν. Η εμφάνιση ωστόσο, ήταν και πάλι ανάλογη των περιστάσεων. Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες αποδείχτηκε άξιος εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ευρώπη και ήταν σίγουρα νέα πολύτιμη εμπειρία να βρεθεί ανάμεσα σε 11 πολύ δυνατές ομάδες. Την ομάδα καθοδήγησε ο Ρουμάνος προπονητής Λίβιου Πρεντόακα, ενώ στην αποστολή ήταν ακόμη ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λυγούρας και ο ταμίας Γιώργος Καλογήρου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σάρισες-Κουάτρο Μόρι 1-3:

Λιου Τζούντιθ-Ροσάνα Φέρτσιουγκ 3-0 (11-1, 11-7, 11-6)

Ρομάν Λε Σκουρ-Τάνια Πλαϊάν 1-3 (4-11, 11-8, 5-11, 6-11)

Χρυσή Φωτιάδου-Γιαν Γουέι 0-3 (4-11, 16-18, 2-11)

Λιου-Πλαϊάν 1-3 (11-13, 5-11, 11-7, 8-11)

Η Νορμπέλο προερχόταν από την ήττα με 3-1 από τη γαλλική Λιλ Μετροπόλ. Το βράδυ της Πέμπτης η Νόβι Σαντ έχασε επίσης με 3-1 από το νούμερο 1 φαβορί της διοργάνωσης κι ως εκ τούτου ο σημερινός αγώνας με το κλαμπ από τη Σαρδηνία ήταν αποφασιστικής σημασίας για το δεύτερο «εισιτήριο» προς την 8άδα. Η Τόλιου αγωνίστηκε στην αρχή από τη θέση 1 της ομάδας της κι έχασε από τη Σέρβα Ανέτα Μασούτι με 3-0 σετ. Σαφώς και ήταν πιεστική, όπως πάλεψαν αργότερα τα ματς και οι δύο συμπαίκτριές της, ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στον μεγάλο στόχο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Νορμπέλο-Νόβι Σαντ 0-3:

Κατερίνα Τόλιου-Ανέτα Μασούτι 0-3 (8-11, 7-11, 8-11)

Κιάρα Κολαντόνι-Αλίνα Ζαχαρία 2-3 (11-7, 11-8, 7-11, 8-11, 3-6)

Κριστίνα Νάγκι-Τιγιάνα Γιόκιτς 1-3 (11-9, 15-17, 4-11, 6-11)



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved