Βούλτσος: «Περιμένουμε το πράσινο φως από την Πολιτεία για μια νέα αρχή»

Βούλτσος: «Περιμένουμε το πράσινο φως από την Πολιτεία για μια νέα αρχή»

Κολύμβηση: Το πλάνο της ΚΟΕ για την επόμενη ημέρα από το «άνοιγμα» όλων των κολυμβητήριων αποκάλυψε ο Βαγγέλης Βούλτσος.

Ο πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης και υδατοσφαιριστής, στέλεχος των Εθνικών ομάδων, προπονητής σε σωματειακό και εθνικό επίπεδο και τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, μίλησε στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας για τη δεύτερη καραντίνα, που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κλασική κολύμβηση και προβληματίζει όλους τους πρωταγωνιστές του αθλήματος:

«Μιλάω καθημερινά με προπονητές και παράγοντες του χώρου. Υπάρχει μια εύλογη ανησυχία για την επόμενη ημέρα. Όλα τα αθλήματα έχουν τα προβλήματά τους, αλλά εμείς στην κλασική κολύμβηση είμαστε διαφορετικά. Μία εβδομάδα εάν μείνει ένας αθλητής έξω από το νερό είναι σαν να αρχίζει από το σημείο μηδέν την προετοιμασία του. Δεν θέλω να κρίνω τις αποφάσεις των ειδικών, αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο, αλλά εκτιμώ ότι το άθλημα μας είναι το πλέον ασφαλές».

Ο Βαγγέλης Βούλτσος πρόσθεσε:

«Οι προπονητές σε αυτή την δύσκολη συγκυρία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο το οικονομικό μέρος και η ανασφάλεια για το άμεσο μέλλον, αλλά και η επιβάρυνση που έχουν προσπαθώντας να συντηρήσουν τους αθλητές μέσω διαδικτύου. Άλλο η ξηρή προπόνηση κι άλλο η δοκιμασία μέσα στο νερό για τους αθλητές τους. Η κολυμβητική Ομοσπονδία έχει σχέδιο. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο. Δουλεύουμε σκληρά μέσα στην καραντίνα για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Μόλις πάρουμε το πράσινο φως από την Πολιτεία, είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε τον χώρο. Άλλωστε έχουμε τεράστια εμπειρία. Ήμασταν παλικάρια στην πρώτη καραντίνα. Πραγματοποιήσαμε όλες τις διοργανώσεις».

Σήμερα προπονούνται μόνο τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας, ωστόσο κοινή είναι η απόφαση των τεχνικών συμβούλων της Ομοσπονδίας να διευρυνθεί ο αριθμός των επίλεκτων κολυμβητών που θα μπουν στο νερό και θα προετοιμαστούν κατάλληλα για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, και εξήγησε:

«Βρισκόμαστε στην προετοιμασία για την δημιουργία ενός Καμπ προπαρασκευής για τους αθλητές υψηλού επιπέδου. Όμως είναι έκδηλη η ανησυχία γιατί δεν μας απασχολεί μόνο η βιτρίνα του αθλήματος, αλλά και οι παραγωγική διαδικασία. Είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, χωρίς τις ακαδημίες, που αποτελούν τον αιμοδότη του αθλητισμού, να λειτουργήσει ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Εάν κοπεί η παραγωγική διαδικασία που αποτελεί την αρχή του παντός, μας κόβονται τα πόδια. Το Α και το Ω του χώρου μας, αλλά και γενικότερα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, είναι η λειτουργία των ακαδημιών. Δεν θέλω να ερμηνεύω τις αποφάσεις των ειδικών. Δεν είμαι αρνητής. Το κολύμπι όμως, αποδεδειγμένα ιατρικά, έχει μηδαμινές επιπτώσεις στην μεταδοτικότητα του ιού. Το έδειξε η εμπειρία του καλοκαιριού. Κανένα κρούσμα. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο, την απόλυτη εμπειρία και ασχοληθήκαμε σχολαστικά με άρτιες διοργανώσεις».

Παράλληλα διάχυτη είναι η ανησυχία των προπονητών για το μέλλον των επίλεκτων αθλητών που κινδυνεύουν να χαθούν από τον χώρο λόγω της παρατεταμένης απραξίας, και όπως υποστηρίζει ο πολύπειρος Βαγγέλης Βούλτσος:

«Η Πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί με τον κίνδυνο απώλειας σπουδαίων αθλητών. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά που έχουν δουλέψει σκληρά επί σειρά ετών για να φτάσουν σε ένα σοβαρό επίπεδο εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό. Τα παιδιά αυτά πρέπει να στηριχθούν. Άρα είναι κοινή η τοποθέτηση όλων των τεχνικών συμβούλων της κολυμβητικής Ομοσπονδίας να μεγαλώσει ο αριθμός των κολυμβητών και κολυμβητριών που βρίσκονται σε κάποιο επίπεδο και που πρέπει να ενταχθούν σε ένα πλάνο προπονήσεων, μαζί με τα παιδιά της ολυμπιακής ομάδας».

«Κλείνοντας» ανέφερε για τις διεθνείς διοργανώσει:

«Ευτυχώς που υπάρχουν ευκαιρίες στο εξωτερικό για τους πρωταθλητές μας. Είδατε τι έγινε στην Βουδαπέστη. Έξι παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια σπουδαία διοργάνωση, να προπονηθούν σωστά και να συμμετάσχουν σε ανταγωνιστικούς αγώνες. Προσπάθεια της Ομοσπονδίας όμως δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά. Αγωνία της ΚΟΕ είναι να λειτουργήσει συνολικά όλος ο χώρος».



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved