ΑΕΚ: Ισπανική ενίσχυση στο χάντμπολ

ΑΕΚ: Ισπανική ενίσχυση στο χάντμπολ

Ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Ιγκνάσιο Πλάθα Χιμένεθ.

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η ΑΕΚ, καθώς απέκτησε τον Ιγκνάσιο Πλάθα Χιμένεθ. Ο 25χρονος Ισπανός πίβοτ θα ενισχύσει την Ένωση τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ignacio Plaza Jimenez, που θα ενισχύσει την ομάδα χάντμπολ. Ο 25χρονος (10/01/1994) Ισπανός πίβοτ ύψους 1,95 μ., υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

Ο Ignacio Plaza Jimenez ξεκίνησε το χάντμπολ από τις ακαδημίες της ομάδας της πόλης του BM Ciudad Real, με την οποία την σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε στο Champions League. To 2012 πήρε μεταγραφή για την BM Puerto Sagunto και συνέβαλε τα μέγιστα για να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού χάντμπολ και να παραμείνει στην συνέχεια σε αυτήν. Το 2015 ταξίδεψε στη Γερμανία για λογαριασμό της Fuchse Berlin, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια, αποτελώντας αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Βερολίνου τόσο στην Bundesliga, όσο και στο EHF Cup. Κατέκτησε το EHF Cup τη σεζόν 2017-18, αλλά και δύο Superglobe τις σεζόν 2015 και 2016. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο μεταγράφηκε στην SC Magdeburg, μία από τις κορυφαίες ομάδες τόσο της Bundesliga, όσο και του ευρωπαϊκού χάντμπολ, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο Πρωτάθλημα.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ήταν διεθνής σε όλες τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και με την Κ20 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο EURO 2014, ενώ παράλληλα ψηφίστηκε στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, ο νέος πίβοτ του “Δικεφάλου”, Ignacio Plaza Jimenez, δήλωσε στο handball.aek.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ και σε μία νέα χώρα και μία νέα πανέμορφη πόλη. Πιστεύω ότι η οικογένειά μου και εγώ θα προσαρμοστούμε εύκολα στην Ελλάδα και προσωπικά θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν με ιδανικό τρόπο και έδειξαν πόσο με ήθελαν. Δημιουργείται ένα εξαιρετικό πρότζεκτ από την ΑΕΚ, το οποίο θα συνεισφέρει και σε ολόκληρο το ελληνικό χάντμπολ. Αυτή τη σεζόν θέλω να κατακτήσω όλους τους τίτλους που θα διεκδικήσουμε με τη νέα μου ομάδα και ελπίζω να είναι μία πανέμορφη χρονιά. Καλώ όλους τους φίλους της ΑΕΚ να μας στηρίξουν και ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους“.

Ignacio, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved