Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3: Η ΚΛΟΠΗ της χρονιάς!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3: Η ΚΛΟΠΗ της χρονιάς!

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι ο νικητής στην Κυψέλη αλλά οι διαιτητές τον ΕΚΛΕΨΑΝ στο τάι μπρέικ και χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Μια τεράστια «μάχη» έδωσε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό, φτάνοντας το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ όμως οι διαιτητές είχαν αντίθετη άποψη και ήθελαν πάση θυσία να δώσουν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Το «τριφύλλι» στο τάι-μπρέικ προηγήθηκε 12-11, ο Ράπτης έκανε καθαρό «άσσο» όμως οι διαιτητές με το «έτσι θέλω» καταλόγισαν άουτ με αποτέλεσμα αντί το σκορ να γίνει 13-11 και να φέρει τον Παναθηναϊκό ένα βήμα από τη νίκη, να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός που τελικά πήρε και το ματς.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει έτσι η ξεδιάντροπη ΚΛΟΠΗ που έγινε στην Κυψέλη, αφού και αγωνιστικά απέδειξε πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους «ερυθρόλευκους» τους οποίους και κέρδισε μέσα στο τάραφλεξ, με τους διαιτητές να τους χαρίζουν τη νίκη…

Με άγχος στο ξεκίνημα

Με ενθουσιασμό άρχισε το πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός, βρίσκοντας λύσεις με τους Ανδρεόπουλο και Γιορντάνοφ, καταφέρνοντας να επιβάλει τον ρυθμό του, όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα. Με όπλο το μπλοκ αλλά και την καλή υποδοχή, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν αυτοί «αφεντικό» στο σετ και είχαν το προβάδισμα μέχρι το 20-20. Εκεί ο Παναθηναϊκός, μετά τα τάιμ-άουτ του Ανδρεόπουλου, άλλαξε ρυθμό, βρήκε λύσεις με τον Πανταλέωντα αλλά και δυναμώνοντας το δικό του μπλοκ για να φτάσει να προηγηθεί 24-23. Εκεί χάθηκε η ευκαιρία να πάρει το σετ το «τριφύλλι» με τον Γιορντάνοφ να δέχεται μπλοκ και να «γυρίζει» η ψυχολογία καθώς ο Ολυμπιακός πήρε το σετ με δυο τυχερές φάσεις που έφεραν το 25-27 και το 0-1 στην Κυψέλη.

Πήρε μπρος ο Γιάκομπσεν

Παρά τον τρόπο που χάθηκε το πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο. Με τον Γιάκομπσεν να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, Γιορντάνοφ και Ράπτης σήκωσαν το βάρος στο σκοράρισμα ενώ ο Ανδρεόπουλος και ο Ζήσης ήταν εξαιρετικοί στην υποδοχή. Αυτό έφερε μεγάλο προβάδισμα για το «τριφύλλι», που έφτασε να προηγηθεί ακόμα και 14-6 στο σετ! Ο Ολυμπιακός, ήταν δεδομένο πως θα αντιδράσει και δυσκολεύοντας το σερβίς του μείωσε 15-10 για να έρθει το τάιμ-άουτ από τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο. Αυτό λειτούργησε άμεσα και οι «πράσινοι» χτυπούσαν διαρκώς σε πρώτο χρόνο με τον Πελεκούδα για να φτάσουν στο 18-11. Ο Παναθηναϊκός με τον Γιάκομπσεν να συνεχίζει να είναι… μαέστρος και τον Γιόρντανοφ να τελειώνει ιδανικά πολλές φάσεις, δεν είχε πρόβλημα να πάρει το σετ 25-18 και να φέρει το ματς στα ίσα!

Βγήκε εκτός ρυθμού

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός αρχικά «χτύπησε» και πάλι με τους κεντρικούς του, όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε αντίδοτο και δυνάμωσε το μπλοκ του. Αυτό έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο 8-6 και έτσι ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος πήρε τάιμ-άουτ για να αλλάξει τα πλάνα του και την τακτική της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ολυμπιακός είχε βρει τον τρόπο να «μπλοκάρει» τον Γιορντάνοφ ενώ είχε βρει ρυθμό στην επίθεση. Αυτό τον έβαλε για τα καλά σε θέση οδηγού με τον Παναθηναϊκό να αναζητά τη λύση και να προσπαθεί να μείνει «μέσα» στο σετ μειώνοντας μέχρι το 13-16, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ουσιαστικά, όπως βρήκε τον ρυθμό για να πάρει άνετα το δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός, απάντησε στο τρίτο ο Ολυμπιακός και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 1-2 στην Κυψέλη.

Ασταμάτητος Ράπτης

Με το ξεκίνημα του τέταρτου σετ φάνηκε πως θα γίνει… μάχη. Ο Παναθηναϊκός «χτυπούσε» ξανά με τους κεντρικούς και το σερβίς του Γιορντάνοφ, ενώ στο 7-7 μια λάθος απόφαση των διαιτητών που χρέωσε τον Παναθηναϊκό με τέσσερις μπαλιές ενώ είχε βρει καθαρά τη μπάλα ο Ανδρεάδης με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προηγηθεί. Αυτό… πείσμωσε τους «πράσινους» που έκαναν ένα απίστευτο σερί με Ανδρεόπουλο και Γιορντάνοφ για να προηγηθούν 11-8. Με την τακτική του Παναθηναϊκού από το σερβίς να δυσκολεύει αφάνταστα την υποδοχή του Ολυμπιακού, το «τριφύλλι» βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε 17-11, την ώρα που οι Πειραιώτες διαμαρτύρονταν για κάθε φάση και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να… χαλάσουν το παιχνίδι. Η τακτική αυτή έπιασε για την ομάδα του Μουνιόθ που με τα τερτίπια αυτά «γύρισε» στο σετ και έτσι από το 20-17 και μετά έγινε… μάχη! Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ο Γιάκομπσεν θα περίμενε κανείς να «φορτώσει» τον Γιορντάνοφ, όμως, αυτός έπαιξε πολύ με τον Ράπτη που πήρε όλους τους κρίσιμους πόντους μέχρι το 24-21, με τον Ανδρεάδη στο σερβίς του Ολυμπιακού να πατάει γραμμή και το σετ να τελειώνει 25-21 για τον Παναθηναϊκό!

Νίκησε αλλά ΤΟΝ ΕΚΛΕΨΑΝ

Στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά με «όπλο» το μπλοκ και την πίεση στο σερβίς. Προηγήθηκε 1-4, όμως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε (4-5) και άρχισε… νέα «μάχη». Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ μετά από άστοχο σερβίς του Γιορντάνοφ (6-8), όμως, τίποτα δεν είχε κριθεί οριστικά. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει 8-9 με ωραίο πλασέ του Γιάκομπσεν κι ο Μουνιόθ πήρε τάιμ-άουτ βλέποντας το «τριφύλλι» να επιστρέφει αλλά ο Πελεκούδας με «άσσο» ισοφάρισε 9-9, ωστόσο, στο επόμενο σερβίς έκανε λάθος για το 9-10 του Ολυμπιακού. Στο 10-11 ο Παναθηναϊκός έκανε κακή υποδοχή αλλά ο Πανταλέων με μονό μπλοκ σταμάτησε τον Μπέμε και ισοφάρισε 11-11 κρατώντας το «τριφύλλι» στη «μάχη» ενώ ο Γιορντάνοφ έδωσε προβάδισμα 12-11 με «μαγικό» πόντο. Στο 12-11 έγινε ξεκάθαρη κλοπή σε βάρος του Παναθηναϊκού, αφού ο άσσος του Ράπτη δόθηκε άουτ από τους διαιτητές για να γίνει το 12-12 και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 12-13 και εν τέλει επικράτησε 13-15…

Τα σετ: 25-27, 25-18, 18-25, 25-21, 13-15

Πηγή:  Leoforos.gr



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved