Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Δύο σημαντικές αλλαγές στον εφετινό αγώνα
SHARE

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Δύο σημαντικές αλλαγές στον εφετινό αγώνα

Δύο σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει η διεξαγωγή του εφετινού Ημιμαραθωνίου της Αθήνας και των παράλληλων αγώνων δρόμου από τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αθήνας.

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με την μεταφορά του αγώνα από τον Μάιο στις αρχές της Άνοιξης (20 Μαρτίου φέτος) και την ενθάρρυνση της οικογενειακής συμμετοχής στα 3 χλμ όπου για κάθε τετραμελή οικογένεια που θέλει να συμμετάσχει θα κάνει δώρο στο βασικό πακέτο την μία εγγραφή, ενισχύοντας έτσι την ενασχόληση της ελληνικής οικογένειας με τον αθλητισμό.

Την απόφαση αυτή πήραν οι διοργανωτές λαμβάνοντας υπόψη την ανοδική πορεία του δρομικού κινήματος, τα αιτήματα για συμμετοχή στη γιορτή της πόλης οικογενειών και παίρνοντας επίσης υπόψη τις δύσκολες κοινωνικές ανάγκες που έχουν ενσκήψει λόγω της κρίσης. Έτσι καινοτομεί και διευκολύνει την ελληνική οικογένεια για την συμμετοχή της».

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή της διοργάνωσης το Μάρτιο, η απόφαση ελήφθη από τον ΣΕΓΑΣ λαμβάνοντας υπόψη την πάγια επιθυμία της δρομικής κοινότητας της χώρας αλλά και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, σε μια προσπάθεια για την ακόμα περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμιση του αγώνα. Παράλληλα, στην τελική απόφαση του ΣΕΓΑΣ προσμετρήθηκαν και αιτήματα από το εξωτερικό – κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική – για τη μεταφορά του αγώνα εντός του μήνα Μαρτίου, με αφορμή τις μεγαλύτερες δυνατότητες που έχουν δρομείς από το εξωτερικό να επισκεφτούν την Ελλάδα την εν λόγω περίοδο, δεδομένης της μεγάλης ήδη πληρότητας των σχετικών υποδομών στην Αθήνα τον μήνα Μάιο.

Φέτος θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του διεθνούς Ημι-Μαραθωνίου 21,1 χλμ, του πανελληνίου πρωταθλήματος Ημι-Μαραθωνίου, 5χλμ, 3χλμ και 1χλμ.

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 ενώ ακολούθησαν στις 31 Μαρτίου 2013 η δεύτερη και στις 04 Μαΐου 2014 η τρίτη και στις 3 Μαίου 2015 η τέταρτη διοργάνωσή του με τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων.

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 12.00 ανοίγουν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τους άλλους αγώνες δρόμου. Τα αριθμητικά όρια είναι 7.000 στον Ημιμαραθώνιο, 9.000 στο 5άρι και 4.000 θέσεις στο 3άρι.


Παναθηναϊκός: Το χρονικό του εμπαιγμού!
Παναθηναϊκός: Το χρονικό του εμπαιγμού!
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/01)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/01)
Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν… ανατροπές Πανιώνιος και ΠΑΟΚ (photos)
Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν… ανατροπές Πανιώνιος και ΠΑΟΚ (photos)
Ο Τσιτσιπάς το έκανε ξανά! Στους 4 του Αυστραλιανού Όπεν! (video)
Ο Τσιτσιπάς το έκανε ξανά! Στους 4 του Αυστραλιανού Όπεν! (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies