Μαραθώνιος Ναυπλίου: Δίνεται η εκκίνηση

Μαραθώνιος Ναυπλίου: Δίνεται η εκκίνηση

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο 2ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου που θα διεξαχθεί στην ιστορική πόλη την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου.

«Η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός θρίαμβος»

Οι διοργανωτές είναι σε πλήρη κινητικότητα ώστε να γίνει αγώνας υψηλών προδιαγραφών και έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ έχουν προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών που πλαισιώνουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός της Πελοποννήσου.

«Επενδύουμε για δεύτερο χρόνο σε ένα γεγονός που συνδέει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό και με πολύ λίγα χρήματα φέρνει σημαντικά αποτελέσματα», τονίζει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος καλώντας παράλληλα και όλους τους δημότες να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών και την συμμετοχή και σε αυτή την διοργάνωση επαναλαμβάνοντας ότι «Η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός θρίαμβος».

Στα ανταποδοτικά οφέλη της διοργάνωσης αναφέρεται ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης τονίζοντας ότι:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια διότι θεωρεί τον αθλητισμό ύψιστο κοινωνικό αγαθό»

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Μπόλλας αναφέρθηκε στις συμμετοχές λέγοντας: «είναι πολλοί οι πρωταθλητές που φέτος θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση δίνοντας και μεγαλύτερο αθλητικό ενδιαφέρον»

Στις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό του φετινού αγώνα αναφέρεται ο Βαγγέλης Παπαποστόλου, Διευθυντής της εκδήλωσης, «έχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να διεξαχθεί ένας ασφαλής αγώνας για τους συμμετέχοντες και παράλληλα έχουμε αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες για πρώτη φορά φέτος ώστε αυτές τις ημέρες το Ναύπλιο να είναι μια απέραντη γιορτή λέει ο κ Παπαποστόλου και συνεχίζει «Ομιλίες, μουσικές, περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόγραμμα, οι συμμετοχές πολλών πρωταθλητών και πολλές άλλες δραστηριότητες από διάφορους φορείς του Ναυπλίου, μας κάνουν να νιώθουμε σίγουροι για την επιτυχία του 2ου Μαραθωνίου του Ναυπλίου».

Οι Εκδηλώσεις στο Ναύπλιο

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα γίνουν φέτος στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει Δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο σε συνεργασία με το «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου 2015.
Το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12:30, θα γίνουν ομιλίες με θέμα «Πέρα από το Σώμα: Μία σύντομη ιστορία του Μαραθωνίου» από τον Πρόεδρο του Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard κ. Ιωάννη Πετρόπουλο, Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με την παρουσία του Καθηγητή Charles Stocking και του Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου.

Μουσικές εκδηλώσεις με διάφορα γκρουπ διαφόρων ειδών μουσικής θα γίνουν σε πολλά μέρη, πλατείες και παρελάσεις το Σάββατο παραμονή του αγώνα αλλά και την Κυριακή στη διάρκεια του αγώνα εμψυχώνοντας τους συμμετέχοντες και διασκεδάζοντας τους θεατές.

Αγωνιστικά

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου 42.195μ θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 09:05 από την συμβολή των οδών Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.
Η διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου περιλαμβάνει 2ο γύρους στη διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου Δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση, Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως ΚΤΕΟ), Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Λεωφόρος Ασκληπιού, Επαρχιακή οδός Ναυπλίου - Κορίνθου (έως κόμβο Αγ. Αδριανού).

Ημι-Μαραθώνιος 21.100μ με ώρα εκκίνησης 09:00 από την συμβολή των οδών Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας από όπου θα γίνει και αυτή του Μαραθωνίου.
Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου περιλαμβάνει 1 γύρο στη διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου.

5.000μ η εκκίνηση θα γίνει στις 11.30 από την Παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας - Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων) κα η διαδρομή είναι: Νέας Κίου, Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Ασκληπιού ( μέχρι το Φουγάρο), Αναστροφή, Ασκληπιού, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και Τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Αγώνας δρόμου κοινωνικής προσφοράς 2.500μ με ίδιο σημείο εκκίνησης, στις 12.30, με τον Μαραθώνιο (Συγγρού και Αμαλίας) και διαδρομή Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και Τερματισμό μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

«Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία Ναυπλίου»

Είναι ένας αγώνας ανοιχτός στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος όσοι επιθυμούν αρκεί να είναι πάνω από 18 ετών.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08:30 από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας. Με την συμπλήρωση του 1 ο γύρου και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού, Τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή περιλαμβάνει 1α γύρο (Loop). Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση, Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως ΚΤΕΟ), Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Λεωφόρος Ασκληπιού, Επαρχιακή οδός Ναυπλίου - Κορίνθου (έως κόμβο Αγ. Αδριανού)



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved