Πινγκ Πονγκ: Έχασε ο Γκιώνης στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πινγκ Πονγκ: Έχασε ο Γκιώνης στο Τσάμπιονς Λιγκ

Την πρώτη ήττα της στη φετινή αγωνιστική περίοδο του Πινγκ Πονγκ γνώρισε η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη λυγίζοντας με 3-1 στη Γαλλία από την Ποντουάζ για τον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια όλα έμειναν ανοιχτά για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερμανία. Για τους δέκα φορές πρωταθλητές Ευρώπης ήταν δεδομένο ότι θα είχαν πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου και τελικά είδαν να σπάει το σερί των 20 νικών από την αρχή της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να συμβεί αυτό υπέστη δύο ήττες ο πρώτος παίκτης της Μπορούσια, ο Τίμο Μπολ, πράγμα εντελώς παράδοξο! Ο Έλληνας «αμυντικός» έδωσε έναν αγώνα και κάμφθηκε από τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, ο οποίος με δύο νίκες εξελίχθηκε σε κορυφαίο πρόσωπο του προημιτελικού. Το ντέρμπι κράτησε 3 ώρες και μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από το LAOLA.1tv.

Ο Γκιώνης (νούμερο 6 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) τοποθετήθηκε στη θέση 2 της Μπορούσια και μπήκε πρώτος στον αγωνιστικό χώρο. Αντιμετώπισε το νούμερο 1 της Ποντουάζ και σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού ανδρών Μάρκος Φρέιτας (Νο 3) και κάμφθηκε με 3-1 σετ. Αυτή ήταν η πρώτη του ήττα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 5-1, όμως ο Πορτογάλος ισοφάρισε γρήγορα και στο κρισιμότερο σημείο του σετ ο Γκιώνης έχασε δύο άμυνες και μία υποδοχή. Ο 35άχρονος άσος είχε καλύτερο ξεκίνημα από τον αντίπαλό του και στο 2ο σετ. Εκεί υπερασπίστηκε τη σταδιακή διαφορά 2 και 3 πόντων και τελικά έκανε το 1-1 στα σετ με 11-7. Η συνέχεια όμως, άνηκε αποκλειστικά στον κάτοχο του Europe Cup, ο οποίος ήταν φοβερά αποτελεσματικός στην επίθεση, πέρασε την τακτική του και απέφυγε τα λάθη για να πάρει με διαφορά τα δύο επόμενα σετ. Γκιώνης και Φρέιτας συναντιόνταν τα τελευταία χρόνια και στη γαλλική λίγκα, αλλά τις μεγαλύτερες κόντρες τις έχουν δώσει σε διεθνείς διοργανώσεις. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 ο πρωταθλητής μας είχε νικήσει 3-1 σετ και μ’ εκείνο το αποτέλεσμα η εθνική μας ομάδα είχε εξασφαλίσει το μετάλλιο, ενώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014 έχασε με 3-1 σετ και η Πορτογαλία είχε επικρατήσει με αυτό το σκορ της Ελλάδας στη φάση των γκρουπ.

Το αποτέλεσμα του Γκιώνη ασφαλώς και δεν αποτέλεσε κακό οιωνό για την Μπορούσια, όμως η ήττα του Τίμο Μπολ στο δεύτερο στη σειρά ματς ήταν το χειρότερο σενάριο για τους πρωταθλητές Γερμανίας. Ο αριστερόχειρας ρέκορντμαν τίτλων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον κινεζικής καταγωγής Βανγκ Τζιαν Τζουν και η Ποντουάζ έφτασε να προηγείται 2-0. Στο 3ο σετ και με το σκορ στο 1-1 ο Μπολ ισοφάρισε από 7-10 και πήρε και σετ μπολ, αλλά τελικά λύγισε με 13-11. Στο 4ο σετ αντέδρασε στο 5-10 και πλησίασε στο -2, όμως ήταν αργά… Ο Βανγκ πριν μετοικήσει στην Ευρώπη έγραψε στο βιογραφικό του διεθνείς συμμετοχές με την Κίνα. Το 2003 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών όταν αυτή κατέκτησε το πρωτάθλημα Ασίας. Επίσης με τα χρώματα της ασιατικής χώρας ήταν 3ος στο διπλό ανδρών στην ίδια διοργάνωση και πρωταθλητής Ασίας στο απλό νέων το 1997.
Στο επόμενο ματς αγωνίστηκε ο Ινδός Σαράθ Καμάλ Ατσάντα και απέναντι στον δυνατό Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον ανέλαβε να τα δώσει όλα για να κρατήσει την Μπορούσια στο ματς. Βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ, όμως κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και να πανηγυρίσει πολύ δύσκολη νίκη με 3-2. Έτσι, όχι μόνο μείωσε σε 2-1, αλλά αυτομάτως κράτησε ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του εν όψει του επαναληπτικού, άσχετα αν στο τέλος ήρθε η ήττα με 3-1.

Στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι αναμετρήθηκαν ο Μπολ και ο Φρέιτας σε μία νέα κόντρα τους, αυτή τη φορά σε διασυλλογικό επίπεδο, μετά τη μεγάλη αναμέτρηση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λισσαβώνα. Τότε που ο Φρέιτας με τη σπουδαία νίκη του είχε χαρίσει την ιστορική πρωτιά στην Πορτογαλία. Ο ίδιος παίκτης επιβεβαίωσε και απόψε την εξαιρετική του φόρμα όταν την ίδια στιγμή ο Μπολ δεν βρισκόταν σε καλή ημέρα. Επικράτησε οριακά με 3-1, σώζοντας και σετ μπολ στο 1-1 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ μεταξύ των δύο ομάδων. Η Ποντουάζ, που κατέκτησε πέρσι το Τσάμπιονς Λιγκ με την ίδια τριάδα, έχει και καλό απολογισμό στα σετ με 11 υπέρ και 6 κατά.

Στον πάγκο της Μπορούσια ήταν ο Γερμανός Πίτερ Φρανζίσκα, που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση έπειτα από τον τραυματισμό του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ποντουάζ-Μπορούσια 3-1:

Μάρκος Φρέιτας-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (11-8, 7-11, 11-4, 11-3)
Βανγκ Τζιαν Τζουν-Τίμο Μπολ 3-1 (4-11, 11-7, 13-11, 11-8)
Κρίστιαν Κάρλσον-Σαράθ Καμάλ Ατσάντα 2-3 (10-12, 11-7, 11-4, 9-11, 7-11)
Φρέιτας-Μπολ 3-1 (11-8, 8-11, 13-11, 11-8)

* Η ρεβάνς θα γίνει την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ και θ’ αρχίσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας (19.00 τοπική). Σήμερα γίνονται οι υπόλοιποι πρώτοι προημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ.

* Την ίδια ημέρα ορίστηκε και ο πρώτος προημιτελικός της Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα με τη Λα Ρομάν για το E.T.T.U. Cup. Οι δύο γαλλικές ομάδες θα συναντηθούν στην έδρα της δεύτερης και ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 20.30 ώρα Ελλάδας. Ο επαναληπτικός προγραμματίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου. Οι άλλοι τρεις προημιτελικοί θα διεξαχθούν αύριο. Το πρόγραμμα Έσλοβ (Σουηδία)-Ιστρ (Γαλλία), Καέν (Γαλλία)-Ανζέ (Γαλλία) και Ταβέρζο (Ολλανδία)-Ολίμπια Γκρούντιαζ (Πολωνία).



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved