Πινγκ Πονγκ: Επέστρεψε... δριμύτερος ο Κρεάνγκα στη Γαλλία

Πινγκ Πονγκ: Επέστρεψε... δριμύτερος ο Κρεάνγκα στη Γαλλία

Δυναμικά στην ενεργό δράση, σε παιχνίδι Πινγκ Πονγκ για το Τσάμπιονς Λιγκ στην Αυστρία, επέστρεψε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό του στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη γαλλική λίγκα της σεζόν 2014-2015 και ήταν και πάλι εξαιρετικός. Ο λόγος για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος πέτυχε δύο νίκες για την Ενεμπόν και τη βοήθησε καθοριστικά στο ν’ αποσπάσει ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας από τη Γιούρα Μορέ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Ο 42χρονος άσος είχε μείνει στον πάγκο στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στη συνέχεια είχε τραυματιστεί, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε και την περασμένη Τρίτη, στην επιστροφή του στις δραστηριότητες της Ενεμπόν για την Pro A. Στη Γαλλία επίσης, είχαν θετική απόδοση και πανηγύρισαν νίκες των ομάδων τους στα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Φραγκούλης και η Κατερίνα Τόλιου, οι οποίοι μετέχουν στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B).

Στην 1η κατηγορία η Ενεμπόν βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Γιούρα Μορέ μέχρι που…ανέλαβε δράση ο Κρεάνγκα και με τα αποτελέσματά του τουλάχιστον απέτρεψε την ήττα. Στο τρίτο στη σειρά ματς νίκησε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 τον Πορτογάλο διεθνή Άντρε Σίλβα και στο 5ο παιχνίδι τον Κινέζο Γουάνγκ Ζεν, επίσης με 3-0 σετ. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2013 αφήνει οριστικά πίσω του τον τραυματισμό, εμφανίζεται σε καλή κατάσταση και όλα δείχνουν ότι την προσεχή Παρασκευή θα είναι βασικός και στο Ντίσελντορφ στην αναμέτρηση με τη Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη για το Τσάμπιονς Λιγκ! Στη βαθμολογία της γαλλικής λίγκας η Ενεμπόν βρίσκεται ύστερα από επτά αγωνιστικές στη 2η θέση με 17 βαθμούς και συγκάτοικους την Ποντουάζ και την Ανζέ. Πρωτοπόρος η Σαρτρ με 19.

Στη 2η κατηγορία της χώρας η Ρουέν κάλεσε και αυτή την εβδομάδα τον Παπαγεωργίου για να την ενισχύσει στην προσπάθειά της να μείνει ψηλά στην κατάταξη. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών τοποθετήθηκε πρώτος παίκτης, ήταν απόλυτα θετικός και αυτή τη φορά και η ομάδα του επιβλήθηκε 4-0 εντός έδρας της Ναντ. Ο Παπαγεωργίου έδωσε δύο ατομικά ματς. Πρώτα νίκησε τον Ρομέν Ρουίζ με 3-1 σετ και αργότερα τον Κομί-Μαγιούσι Αγκμπετόγλο με 3-0.

Στην ίδια διοργάνωση η Μπαγιάρ Αρζεντάν έδωσε ξανά χρόνο συμμετοχής στον Φραγκούλη και δικαιώθηκε. Στην εντός έδρας νίκη με 4-1 απέναντι στη Μετς ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έκανε αξιόλογη εμφάνιση και στο μοναδικό του παιχνίδι λύγισε τον Ντοριάν Νικόλ με 3-1 σετ.
Στο πρωτάθλημα των εννέα ομάδων η Ρουέν έχει δώσει επτά ματς (το ρεπό της είναι στο πρόγραμμα για την επόμενη αγωνιστική) και προπορεύεται με 18 βαθμούς. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν έχει έναν αγώνα λιγότερο και ακολουθεί στη 2η θέση με 16 βαθμούς μαζί με τη Βιλνέβ.

Στην Pro B των γυναικών η Παρί ΤΤ της (εορτάζουσας) Τόλιου δεν έδωσε απόψε το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, αλλά την Κυριακή, διότι η τελευταία της αντίπαλος έχει ζητήσει ν’ αγωνίζεται αυτή την ημέρα στην έδρα της. Η Παρί φιλοξενήθηκε από την Σεν Πιερ κι έπειτα από αμφίρροπη αναμέτρηση επικράτησε με 4-2. Η 19χρονη πρωταθλήτρια, παρότι αγωνίστηκε άρρωστη, είχε μία νίκη-μία ήττα και συνέβαλε και σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Στον πρώτο της αγώνα κάμφθηκε με 3-0 σετ από την έμπειρη Ρουμάνα Ιωάννα Ποπέσκου, η οποία είχε και ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού χρησιμοποιώντας κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι») στο ντράιβ. Τα δύο πρώτα σετ πάντως, τα έχασε στην παράταση. Στο 2-2 του αγώνα η Τόλιου ξαναμπήκε στο τραπέζι και κατέβαλλε δύσκολα τη Βελγίδα Ναταλί Μαρκέτι με 3-2 σετ. Η Παρί, που ακόμα δεν έχει κάνει το ρεπό της, βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Μαζί της είναι η Ποϊτιέ που έχει δώσει έξι αγώνες. Η παρουσία της Τόλιου έχει βοηθήσει καθοριστικά τις Παριζιάνες και είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα παραμένει αήττητη κάθε φορά, που την έχει στη σύνθεσή της. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, η διοίκηση της Παρί, βλέποντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις της Ελληνίδας διεθνούς, της πρότεινε πολύ γρήγορα (και πήρε τη θετική απάντησή της στο) να είναι παρούσα σε περισσότερους αγώνες από τους αρχικά συμφωνηθέντες. Το καλοκαίρι είχαν πει για μόλις έξι ματς και τώρα η Τόλιου έχει πάει ήδη σε πέντε!.. Δεδομένα αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα κεκτημένο για τη νεαρή πρωταθλήτρια.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved