UFC 179: Μεγάλη νίκη για Aldo, έχασε ο Γιάγκος

UFC 179: Μεγάλη νίκη για Aldo, έχασε ο Γιάγκος

Θέαμα πρόσφερε το αποψινό UFC 179, που ολοκληρώθηκε με δέκατη όγδοη συνεχόμενη νίκη του UFC Featherweight Champion, Jose Aldo (25-1).

Το εκπληκτικό σερί περιέχει εννέα υπερασπίσεις του τωρινού τίτλου του, εκ των οποίων οι επτά σε επίπεδο UFC, ενώ στο αποψινό σόου του «Maracanazinho Gymnasium» του Ρίο Ντε Τζανέιρο ο «Scarface» κέρδισε για δεύτερη φορά τον Chad Mendes (16-2). Χρειάστηκε μεν ομόφωνη απόφαση των κριτών, αλλά πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση σε αγώνα, που συνδύασε ιδανικά πάθος και τεχνική από αμφότερους τους μαχητές. Άλλωστε το ματς αναδείχθηκε με… άνεση κορυφαίο της βραδιάς, γεγονός που επέφερε πριμ 50,000 δολαρίων στους main eventers του βραζιλιάνικου σόου.

«Πανέμορφα» στη Βραζιλία
Ο παραπάνω αγώνας μπορεί να υπολογιστεί για κορυφαίο της χρονιάς, κάτι που δεν ισχύει για το co-main event. Πάντως, ο Phil Davis (13-2) έκανε το «3Χ3» στη Βραζιλία κερδίζοντας με ομόφωνη απόφαση τον Glover Teixeira (22-4) χάρη σε εντυπωσιακή ανωτερότητα σε επίπεδο πάλης. Ο «Mr. Wonderful» απλά… έσβησε τον 34χρονο Βραζιλιάνο για δεκαπέντε λεπτά ξεπερνώντας την ιδιότητα του αουτσάιντερ της αναμέτρησης της κατηγορίας Light Heavyweight.

Εντυπωσιακός Maldonado
Πριμ 50,000 δολαρίων με το πρώτο «Απόδοση της Βραδιάς» εξασφάλισε ο Fabio Maldonado (22-7) διαλύοντας τον Hans Stringer (22-6-3) σε άλλο ματς της κατηγορίας Light Heavyweight. Πέρασε δύσκολες στιγμές στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά με βίαιο TKO δεύτερου γύρου προκάλεσε την πρώτη ήττα του Ολλανδού μαχητή από τον Νοέμβριο του 2010.

Δύσκολη νίκη για Elkins
Στα θετικά αποτελέσματα επανήλθε ο Αμερικανός Featherweight, Darren Elkins (18-4) χάρη σε πλειοψηφική απόφαση εναντίον του Lucas Martins (15-2). «Έφαγε» κάποια τρομερά χτυπήματα από τον Βραζιλιάνο μαχητή, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα επικίνδυνος με τα πόδια του, αλλά έπεισε μονάχα έναν από τους τρεις κριτές, που του έδωσε και τους τρεις γύρους!

Πρώτη ήττα για Carlos Diego Ferreira
Στο πρώτο ματς του κύριου προγράμματος, ο πρώην Legacy FC Lightweight Champion, Carlos Diego Ferreira (11-1), απώλεσε το αήττητό του, παρά το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Beneil Dariush (9-1). Άλλωστε, οι τρεις κριτές συμφώνησαν πως ο Ιρανός Lightweight ήταν ανώτερος, μάλλον επειδή εκμεταλλεύτηκε με αποτελεσματικότερο τρόπο τις ελάχιστες ευκαιρίες για επίθεση.

Ρεκόρ για Neil Magny
Ο συμμετέχοντας του TUF 16, Neil Magny (13-3), ισοφάρισε ρεκόρ του κορυφαίου promotion μικτών πολεμικών τεχνών πετυχαίνοντας πέμπτη νίκη μέσα σε μία χρονιά. Στην προκειμένη σημείωσε TKO τρίτου γύρου σε βάρος του Βραζιλιάνου Welterweight, William Macario (7-2), έπειτα από δύο… κουραστικά πεντάλεπτα.

Νέα υποταγή για Yan Cabral
Ενδέκατη νίκη με υποταγή σημείωσε ο Yan Cabral (12-1), ο οποίος υποχρέωσε τον Naoyuki Kotani (33-12-7) να παραιτηθεί με «rear-naked choke» στα μέσα του δεύτερου γύρου. Μάλιστα, o 31χρονος Βραζιλιάνος κυριάρχησε και στο πρώτο πεντάλεπτο σε βάρος του Ιάπωνα Lightweight, που έχασε για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς του UFC.

Στα γρήγορα ο Wilson Reis
Ο άλλοτε πρωταθλητής του EliteXC, Wilson Reis (19-5), δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα κόντρα στον υπέρβαρο Soctt Jorgensen (15-10), τον οποίο εξόντωσε με «arm-triangle choke» στο 3:28 του πρώτου γύρου. Ξεπέρασε δυνατό ξεκίνημα του 32χρονου Αμερικανού Flyweight με συνεχόμενα και βίαια χτυπήματα, που του επέτρεψαν να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τη νικητήρια υποταγή.

Οριακά ο Andre Fili
Με ομόφωνη απόφαση, ο Andre Fili (14-2) κέρδισε τον Felipe Arantes (16-7-1), αλλά δεν ήταν ξεκάθαρα ανώτερος σε κάποιο από τα τρία πεντάλεπτα της αναμέτρησης της κατηγορίας Featherweight. Γενικότερα, οι δύο μαχητές αναλώθηκαν σε προσπάθειες για takedowns, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν πετυχημένες, αλλά ο Αμερικανός μαχητής πέρασε περισσότερα χτυπήματα.

Δεν τα κατάφερε ο Γιάγκος
Αποτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του πρώην RFA Lightweight Champion, Χρήστου Γιάγκου (10-3), στο UFC, αφού έχασε με υποταγή από τον Gilbert Burns (9-0), ο οποίος τον υποχρέωσε να παραιτηθεί με «armbar» στο τέλος του πρώτου γύρου. Μάλιστα, ο Αμερικανός Lightweight εξασφάλισε πριμ 50,000 δολαρίων με το δεύτερο «Αγώνας της Βραδιάς» αιχμαλωτίζοντας τον Έλληνα ομογενή.

Με «kimura» ο Martin
Σε αναμέτρηση μαχητών, που στη χθεσινή ζύγιση ξεπέρασαν το όριο κιλών των Lightweights, o Tony Martin (9-2), πέτυχε την παρθενική νίκη του στο βορειοαμερικανικό promotion MMA με υποταγή πρώτου γύρου επί του Fabricio Camoes (14-9-1). Μάλιστα, ο 24χρονος Αμερικανός προκάλεσε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του Βραζιλιάνου μαχητή, τον οποίο εξόντωσε με ωραία «kimura».

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC 179:
Ο Jose Aldo (Βραζιλία) κέρδισε τον Chad Mendes (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (49-46, 49-46 και 49-46).
Ο Phil Davis (ΗΠΑ) κέρδισε τον Glover Teixeira (Βραζιλία) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 30-27).
Ο Fabio Maldonado (Βραζιλία) κέρδισε τον Hans Stringer (Ολλανδία) με TKO στο 4:06 του δεύτερου γύρου.
Ο Darren Elkins (ΗΠΑ) κέρδισε τον Lucas Martins (Βραζιλία) με πλειοψηφική απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 27-30).
Ο Beneil Dariush (Ιράν) κέρδισε τον Diego Ferreira (Βραζιλία) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 30-27).
Ο Neil Magny (ΗΠΑ) κέρδισε τον William Macario (Βραζιλία) με TKO στο 2:40 του τρίτου γύρου.
Ο Yan Cabral (Βραζιλία) κέρδισε τον Naoyuki Kotani (Ιαπωνία) με υποταγή στο 3:06 του δεύτερου γύρου.
Ο Wilson Reis (Βραζιλία) κέρδισε τον Scott Jorgensen (ΗΠΑ) με υποταγή στο 3:28 του πρώτου γύρου.
Ο Andre Fili (ΗΠΑ) κέρδισε τον Felipe Arantes (Βραζιλία) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (29-28, 29-28 και 29-28).
Ο Gilbert Burns (Βραζιλία) κέρδισε τον Χρήστο Γιάγκο (ΗΠΑ/ΕΛΛΑΔΑ) με υποταγή στο 4:57 του πρώτου γύρου.
Ο Tony Martin (ΗΠΑ) κέρδισε τον Fabricio Camoes (Βραζιλία) με υποταγή στο 4:16 του πρώτου γύρου.

UFC 179: Μεγάλη νίκη για Aldo, έχασε ο Γιάγκος



Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved