Εθνική Πόλο Παίδων: Χάλκινο στο Βελιγράδι

Εθνική Πόλο Παίδων: Χάλκινο στο Βελιγράδι

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική Πόλο Παίδων στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου μετά και τη νίκη της με 9-8 επί της Ιταλίας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Το νικητήριο γκολ στον μικρό τελικό, όπου η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλή σε όλους τους τομείς, πέτυχε ο Παπαναστασίου 2 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Ελλάδα – Ιταλία 9-8

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 4-4, 3-2

Σκόρερ Ελλάδας: Παπαναστασίου 4, Χονδροκούκης 2, Πρωτοψάλτης 1, Νικολαίδης 1, Παζαϊτης 1.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Μαυροβούνιο που επιβλήθηκε με 10-9 στα πέναλτι της οικοδέσποινας Σερβίας (κανονικός αγώνας 7-7).

Οι 15 της Ελλάδας στο Βελιγράδι:

Κώστας Λιμαράκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Γιώργος Γκίκας, Γιάννης Αλαφραγκής, Γιώργος Καρλάφτης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Πέτρος Πρωτοψάλτης, Κώστας Χονδροκούκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Λευτέρης Παζαϊτης, Στάθης Παπαγεωργίου, Λουκάς Χάλαρης, Δημήτρης Δήμου, Διονύσης Μπραϊμης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Βενετόπουλος δήλωσε μετά το τέλος του τουρνουά: «Ευχαριστούμε την ΚΟΕ που φρόντισε και ήρθαμε τελικά σε αυτό το τουρνουά, γιατί ξέρω ότι ήταν πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ ειδικά τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες πραγματοποίησης αυτού του ταξιδιού (και εμείς επιμέναμε, βέβαια ότι πρέπει να γίνει αυτό το ταξίδι. Τα παιδιά αυτά έχουν πολύ μέλλον και θα δώσουν διακρίσεις στις επόμενες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα). Το χάλκινο μετάλλιο είναι μια σπουδαία διάκριση, αλλά θα μπορούσαμε και ψηλότερα αν ήταν διαφορετικό το σύστημα της διοργάνωσης και υπήρχε χιαστί αγώνας πριν από τη συμεμτοχή στους τελικούς. Τώρα με μία ήττα στον όμιλο παίξαμε για τις θέσεις 3η-4η και βγήκαμε 3οι. Ήταν, όμως, ένα μίνι παγκόσμιο πρωτάθλημα και δείξαμε ότι βρισκόμαστε ψηλά. Συνεχίζεται η καλή παράδοση και σε αυτές τις ηλικίες. Γίνεται δουλειά καλή από ΚΟΕ και σωματεία, αλλά πρέπει να βοηθήσει και η επίσημη Πολιτεία για να μην χάνονται αυτά τα παιδιά».

Την αποστολή συνόδευαν ακόμα ο συνεργάτης του Βενετόπουλου Δημήτρης Μαυρωτάς και ο Λάζαρος Αντωνιάδης ως αρχηγός αποστολής οι οποίοι είχαν επίσης σημαντική συμβολή.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved