Στίβος: Αποσύρεται στα 44 η Λίκα

Στίβος: Αποσύρεται στα 44 η Λίκα

Την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα της στο στίβο πήρε στα 44 της χρόνια η επιτυχημένη Ελληνίδα ακοντίστρια, Σάβα Λίκα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Δέκα νίκες σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 στην Οσάκα, 8η δύο χρόνια μετά στο Βερολίνο, χρυσό μετάλλιο το 2009 στους Μεσογειακούς αγώνες και ένατη θέση το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η διαδρομή της Σάβα Λίκα στους ελληνικούς και παγκόσμιους στίβους έχει ημερομηνία έναρξης τα 26 της χρόνια και λήξης τα 44! Η Λίκα δεν υπήρξε ποτέ σταρ των ελληνικών στίβων, υπήρξε όμως αθλήτρια – εγγύηση, με συμμετοχή και σταθερότητα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Η αθλήτρια του Πέτρου Ακριβάκη αποφάσισε να βάλει τέλος στην αθλητική της καριέρα. Και αποφάσισε να το κάνει γιατί πλέον δεν είναι σε θέση να βρεθεί στο αγωνιστικό επίπεδο που εκείνη θα ήθελε. Στα 44 της χρόνια θα γυρίσει μια και καλή σελίδα στη ζωή της, έστω κι αν η επιθυμία της να μείνει στα στάδια από άλλο πόστο είναι δεδομένη.

«Αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, να μην κατέβω στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα αποφάσισα να το αφήσω εδώ, να κλείσω την καριέρα μου. Ακόμη και τώρα μπορώ να ρίξω 54-55 μ., όμως ο κόσμος με έχει μάθει για περισσότερα. Εγώ έχω μάθει τον εαυτό μου για περισσότερα», είπε στο site της ομοσπονδίας η Λίκα και συμπλήρωσε: «Θέλω να μείνω στον αθλητισμό, να συνεχίσω να προσφέρω. Με όσο κέφι και χαρά έκανα αθλητισμό με το ίδιο και ακόμη μεγαλύτερο θέλω να γυμνάσω νέα παιδιά».

Η Λίκα αποφάσισε να επιστρέψει ουσιαστικά στον αθλητισμό, στα 26 της χρόνιας, όπου υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Περιστέρη έφτασε στην ένατη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στη συνέχεια είχε την τύχη να πέσει πάνω σε έναν σπουδαίο του ελληνικού στίβου, τον Νίκο Ακριβάκη. «Στα 26 αποφάσισα να ξεκινήσω και πάλι αθλητισμό. Ήθελα να πάω σε μια μεγάλη διοργάνωση και τα κατάφερα, αφού στην Αθήνα βγήκα ένατη. Έπεσα πάνω σε μια καλή οικογένεια. Αρχικά με τον κύριο Νίκο και στη συνέχεια με τον Πέτρο. Δεν είναι μόνο προπονητές μου, αλλά οικογενειακοί φίλοι και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή μου. Μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας άρχισα να πατάω στα πόδια μου. Μέχρι τότε είχα πολλές δυσκολίες. Σε εκείνα τα πρώτα δύσκολα χρόνια είχα τη στήριξη και του Πανελληνίου. Σαν άνθρωπος ποτέ δε ζήτησα να πάρω περισσότερα από όσα δικαιούμουν», είπε.

Το 2009 πέρασε από τη μυαλό της Λίκα να σταματήσει τον αθλητισμό. Οχι μόνο δεν υλοποίησε τη σκέψη, αλλά εκείνη τη χρονιά κατάφερε να κατακτήσει χρυσό Μεσογειακό μετάλλιο και να βρεθεί στην όγδοη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η αγωνιστικότητα και η τρέλα τη συνόδευσαν σε όλη της τη διαδρομή και όπως λέει και η ίδια είναι τα στοιχεία που την κράτησαν τόσα χρόνια στους στίβους. «Είμαι άνθρωπος της πειθαρχίας και της δουλειάς, όμως το πείσμα, το θέλω, η τρέλα, η αγάπη με κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια και με έφτασαν μέχρι εδώ. Είμαι χαρούμενη, ευτυχισμένη και γεμάτη για όλα αυτά που πέτυχα, γι΄αυτό και δεν στεναχωριέμαι που αφήνω πίσω αυτό το κεφάλαιο».

Η Λίκα το Σαββατοκύριακο θα είναι στο ΟΑΚΑ, όχι για να διεκδικήσει να γίνει η ελληνίδα με τις περισσότερες νίκες στη διοργάνωση, αλλά δίχως άγχος και πίεση να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των υπολοίπων αθλητών».



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (26/05) - «Χρυσάφι» για Παναθηναϊκό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (26/05) - «Χρυσάφι» για Παναθηναϊκό
«Έρχεται» το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών
«Έρχεται» το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών
Μεγάλης έκτασης επεισόδια στο Βερολίνο ανάμεσα σε οπαδούς των αιωνίων - Χαροπαλεύει ένα άτομο
Μεγάλης έκτασης επεισόδια στο Βερολίνο ανάμεσα σε οπαδούς των αιωνίων - Χαροπαλεύει ένα άτομο
Τα συγχαρητήρια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR στο ποδοσφαιρικό τμήμα
Τα συγχαρητήρια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR στο ποδοσφαιρικό τμήμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved