Δημήτρης Τζούριτς: Σε ομάδα της Ασίας

Δημήτρης Τζούριτς: Σε ομάδα της Ασίας

Στην Ασία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο σε ομάδα της κίτρινης Ηπείρου ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Όπως γράφεται στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ:

«Όχι μόνο ομάδα, αλλά και… Ήπειρο θα αλλάξει τη νέα σεζόν ο 25χρονος Δημήτρης Τζούριτς, που μετά τις διακρίσεις στην «Γηραιά Ήπειρο» με τα χρώματα των Ολυμπιακού, Τρεντίνο και Χάλκμπανκ αποφάσισε να «γράψει» ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, έπειτα από μία σημαντική πρόταση ασιατικής ομάδας.

Την παραπάνω είδηση, ο «Μήτσος» την επιβεβαίωσε με το λακωνικό «αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα…» αποφεύγοντας περαιτέρω πληροφορίες για ευνόητους λόγους! Με προίκα λοιπόν τους τίτλους του πρωταθλητή κόσμου, πρωταθλητή και φέτος δευτεραθλητή του Τσαμπιονς Λιγκ, νταμπλούχου Ελλάδας, Ιταλίας και Τουρκίας, αλλά πρωτίστως το… DNA του πρωταθλητή και την «ατσάλινη» πίστη στις δυνατότητές του, ο φιλόδοξος σουπερστάρ του παγκόσμιου βόλεϊ ετοιμάζει σιγά σιγά τις αποσκευές του για το… δρόμο του μεταξιού, που θα τον οδηγήσει στον επόμενο σπουδαίο σταθμό της καριέρας του. Όπως έπραξαν εξάλλου και άλλοι μεγάλοι αθλητές, ενδίδοντας στις πλουσιοπάροχες προτάσεις συλλόγων από την μεγαλύτερη Ήπειρο της γης.

Η παραπάνω λοιπόν σημαντική είδηση για τον Τζούριτς προέκυψε μέσα από την συζήτηση που είχαμε στο «Πόπραντ Αρένα» με τον γνώριμο Ιταλό τεχνικό της Σλοβακίας, Φλάβιο Γκουλινέλι, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της «οικοδέσποινας» με την Εθνική μας.

«Πάντα νίκες στα παιδιά, εκτός από… σήμερα»!

Ο 56χρονος καταξιωμένος προπονητής, με το πλούσιο παλμαρέ (1 Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 1 World League, 1 παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, 2 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Κύπελλο CEV, 1 Eυρωπαϊκό Σούπερ Καπ,) αλλά και εντυπωσιακό βιογραφικό (22 ομάδες!) στην 26χρονη καριέρα του, που στο ελληνικό κοινό είναι κυρίως γνωστός από την θητεία του σε Ηρακλή (2009) και Ολυμπιακό (2010), έπλεξε το εγκώμιο των διεθνών με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» και εξέφρασε το παράπονό του που δεν μπόρεσε να πάρει μαζί του τον Τζούριτς στη νέα του ομάδα, την τουρκική Γαλατάσαράι.

«Γνωρίζω αρκετά πράγματα για την ελληνική ομάδα, καθώς πολλοί διεθνείς της ήταν παίκτες μου στον Ολυμπιακό» τόνισε ο πρώην τραπεζικός, Φλάβιο Γκουλινέλι και συνέχισε. «Θα αρχίσω από τον «Μήτσο» Τζούριτς…  είναι ίσως αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους διαγώνιους και, μπορώ να πω, κεντρικός μπλοκέρ σε διεθνές επίπεδο. Προσπάθησα να τον πάρω μαζί μου στην νέα μου περιπέτεια στη Γαλατασαράι, αλλά όπως γνωρίζω, έχει ήδη στα χέρια του κάποια πολύ σημαντική προσφορά από την Ασία και για αυτό δεν κατέστη δυνατόν να έρθει στην ομάδα μου.
Για το Ντίμα (Φιλίποφ), προσωπικά εκτιμώ, ότι αυτό που πρέπει να κοιτάξει είναι να βρει μία ομάδα που θα αγωνίζεται ως βασικός πασαδόρος. Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να το κάνει αυτό και ελπίζω για τον ίδιο να το καταφέρει στο άμεσο μέλλον.

Για τον «Κόκκι»… Ο Μενέλαος θυμάμαι ήταν μαζί μου λίγες φορές, αλλά είναι ένα παιδί με πάθος για βόλεϊ και είμαι περίεργος να τον δω, γιατί μου είπαν πως έχει κάνει σημαντική πρόοδο.

Υπάρχει ένας ακόμη καλός παίκτης, ο Ανδρέας Φράγκος, που είχα τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί του, αλλά και δεν βρίσκεται εδώ λόγω τραυματισμού… Σε όλους λοιπόν τους αθλητές με τους οποίους συνεργάστηκα τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Ηρακλή τους εύχομαι τα καλύτερα, νίκες απέναντι σε όλους τους αντιπάλους και να μην παίξουν καλά μόνο κόντρα στη… Σλοβακία!».

«Φανταστικά στη Θεσσαλονίκη,not… bad στον Πειραιά»

Τέλος ο Ιταλός τεχνικός, που το 2011 μεσούσης της σεζόν «πήρε το καπελάκι του» και έφυγε σαν κύριος από την Ελλάδα, εξαιτίας των προβλημάτων που ταλάνιζαν τον Ολυμπιακό, με τις συνεχόμενες φυγές παικτών από την ομάδα, λόγω οικονομικών προβλημάτων του Ερασιτέχνη, έστειλε χαιρετισμούς σε όλους τους φίλους αλλά και τους… οπαδούς Ηρακλή και Ολυμπιακού.

«Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους φίλους που έκανα στην Ελλάδα, με πολλούς από αυτούς μάλιστα διατηρούμε ακόμη επαφές, αφού και τις δύο σεζόν που ήμουνα στην Ελλάδα έζησα υπέροχες εμπειρίες. Στην Θεσσαλονίκη πέρασα φανταστικά, ενώ στον Πειραιά δεν ήταν κι άσχημα, μολονότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες γενικά για τη χώρα και πιο ειδικά για την ομάδα. Ελπίζω όμως στο μέλλον να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δουλέψω σωστά σε κάποια μεγάλη ομάδα»».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved